FSFV na mišiće do pobede

266

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedili su košarkaše Ekonomskog fakulteta rezultatom 61:50 (10:17, 20:7, 19:10, 12:16), u okviru trinaestog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji igrač u ekipi FSFV-a bio je Karanović sa 14 poena i 5 skokova, dok su kod EKOF-a najraspoloženiji bili Divac sa 19 poena i Gavrilović sa 13 poena i 5 skokova.

Finalni dan USSB

Tokom prve četvrtine, inicijativu je imala ekipa Ekonomskog fakulteta. Bez promašaja su bili za dva poena i sa linije slobodnih bacanja. Na samom startu prvog perioda, ekonomisti su napravili seriju od 10 poena – Divac je dva puta bio precizan pri prodoru, Tašić pod košem uz pravovremenu asistenciju Gavrilovića, Skorupan je pogodio za dva i Gavrilović je dodao jedan šut sa poludistance (10:0). Igrači FSFV-a mučili su se u napadu prvih par minuta, ali je Trtović uspeo preciznim prodorom da smanji prednost protivnika (10:2). Tašić je u sledećem napadu uspeo da iznudi faul pri šutu za tri poena, nakon čega je sva tri puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja (13:2). Usledila je mala serija košarkaša FSFV-a od 6 poena – Trtović je još jedanput bio precizan u prodoru, Milošević je nakon ofanzivnog skoka uspeo da poentira ispod obruča dok je Badovinac bio precizan u šutu sa poludistance (13:8). Dodatno su uvećali prednost pred kraj četvrtine Divac presečenom loptom i kontranapadom i Veličković preciznim šutem za dva poena (17:8). Uz sam zvuk sirene za kraj prve četvrtine, Karanović je uspeo da pogodi šut za dva poena i smanji prednost protivnika (17:10).

Košarkaši FSFV-a su u drugoj četvrtini zaigrali čvršće u odbrani, prešli su u presnig i preuzeli su inicijativu na meču. Započeli su četvrtinu serijom od 8 poena. Milošević  i Kuvurović su bili precizni sa linije 6.75 dok je Karanović bio precizan ispod koša (18:17). Zbog čvrste odbrane košarkaša FSFV-a, ekonomisti su se mučili tokom cele četvrtine pa su prvih 5 minuta meča bili bez poena, što pokazuje činjenica da su postigli samo 7 poena za ceo period, dok je FSFV povećavao svoju prednost. Košarkaši FSFV-a napravili su još jednu seriju koševa – Kuvurović je bio jednom precizan sa linije slobodnih bacanja, a Milošević dva puta i dodao još jedan šut sa poludistance (23:17). Karanović je prodorom uspeo da poentira dok je Trtović bio precizan sa linije 6.75 za prednost svoje ekipe (28:17). Sve poene ekonomista u ovoj četvrtini postigao je Gavrilović. Uspeo je da iznudi faul pri šutu za tri poena, nakon čega je bio precizan sva tri puta, već u sledećem napadu, solo akcijom je bio precizan u prodoru i dodao je još jedan šut za dva poena (28:24). Za kraj četvrtine je Milošević bio oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja i dodatno uvećao prednost svoje ekipe (30:24).


Sastavi timova

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Ekonomski fakultet

1 Milošević M. 5 Gavrilivoć M.
2 Rajković A. 7 Slavković P.
3 Živković A. 9 Skorupan S.
4 Vidović U. 11 Veličković D.
5 Trtović S. 12 Jovanović A.
6 Badovinac P. 15 Radovanović M.
7 Kuvurović S. 16 Cvetinović M.
8 Jakovljević M. 19 Divac A.
9 Karanović N. 20 Tašić N.
11 Vukosavljević L. 26 Čolović A.
12 Milosavljević V. 44 Muratović F.
13 Jovanović S.
Treća četvrtina je bila igrana u sličnom ritmu kao i prethodna – igrači FSFV-a nisu popustili u odbrani, a ekonomisti su i dalje imali problema sa realizacijom napada. Košarkaši FSFV-a su otvorili na isti način ovu četvrtinu kao i prethodnu, serijom od 8 uzastopnih poena. Karanović i Vidović su bili precizni pri šutu za tri poena, a Jovanović je bio precizan ispod koša (38:24). Ekonomisti su uspeli da poentiraju dva puta iz kontranapada – Divac i Gavrilović su bili precizni u prodoru (38:28). Nakon prva tri minuta, igra je usporila, ekonomisti su igrali duže i strpljivije napade, dok je FSFV i dalje bio u presingu. Košarkaši FSFV-a su koristili taj tempo igre da u napadu odigraju smisleno i staloženo, pa su na taj način Milošević i Živković uspeli da poentiraju za dva poena (42:28). Već u naredna dva napada su košarkaši FSFV-a dodatno uvećali prednost, pogodivši dve trojke za redom – Karanović iz dotrčavanja i Živković iz kontranapada (48:28). Divac je uspeo da smanji prednost protivnika, pogodivši jedno od dva slobodna bacanja i jedan šut za dva poena, a Tašić je dodao jednu trojku (48:34). Za kraj četvrtine je Milošević pogodio jedno slobodno bacanje (49:34).

U poslednjoj četvrtini, ekonomisti su igrali čvršće u odbrani i pokušavali na svaki način da rezultatski stignu protivnika, dok su košarkaši FSFV-a uspeli da osiguraju pobedu. Divac je predvodio ekonomiste sa svojih 5 poena, pratio ga je Čolović sa 4 i Veličković je dodao 3. Igrači FSFV-a su uglavnom poene postizali sa linije slobodnih bacanja, gde su Karanović i Vidović bili oba puta precizni, a Trtović jedanput (58:48). Tačku na meč stavio je Vidović pogođenom trojkom, dok je Gavrilović uspeo da prošeta do protivničkog koša i pogodi za dva poena za konačan rezultat na meču 61:50 u korst košarkaša FSFV-a.

Statistika

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Ekonomski fakultet

Šut za 1 poen 11/17 10/15
Šut za 2 poena 13/27 17/31
Šut za 3 poena 8/20 2/17
Defanzivni skokovi 13 10
Ofanzivni skokovi 5 6
Asistencije 7 4
Izgubljene 10 9
Ukradene 6 7
Blokade 2 1
Košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Stefan Trtović, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe i najavio borbu za drugo mesto na tabeli. „Iako smo u skraćenoj rotaciji, ispoštovali smo dogovor i kontrolisali smo meč u dobrom delu utakmice, oni su nam na kraju prišli mi smo se opustili ali najvažnije da smo pobedili. Sledeća utakmice nam je protiv Matematičkog fakulteta, utakmica za drugo mesto, to nam je sve ili ništa“, izjavio je Trtović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBitka u tri seta pripala građevinarkama
Naredni tekstStomatolozi pobedom kreirali novu šansu za prolaz
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.