FSFV izborio polufinale

725

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja uspeli su da obezbede prolazak u polufinale Lige Univerziteta u Beogradu nakon neizvesne utakmice protiv Elektrotehničkog fakulteta. FSFV slavio je rezultatom 62:57(10:16;23:20;14:8;10:18), a najkorisniji iz redova pobedničke ekipe bio je Trtović sa 21 poenom, dok se na drugoj strani istakao se Perković sa 17 poena, a pratio ga je Ristić sa dva poena manje.

Finalni dan USSB

 

Ekipa ETF-a uspela je da obezbedi prvi napad, ali ne i da poentira. Protivnici su to već u sledećem napadu kaznili i poveli rezultatom 2:0 posle uspešnog prodora Karanovića. I dok su košarkaši FSFV postizali poene, ekipa Elektrotehničkog fakulteta delovala je rasejano. Prve poene postigao je je Jovanović, a pratiog je Perković. Iz tabora pobedničke ekipe u prvoj deonici zablistao je Karanović sa tri trojke i svojoj ekipi obezbedio 6 poena prednosti posle prve četvrtine(16:10).

Tokom drugih deset minuta viđena je igra koš za koš. ETF uspeo je da smanji prednost protivnika nakon odlične igre tandema JovanovićRistić koji su ubacili 14 od ukupno 23 poena koliko je upisala njihova ekipa u ovoj četvrtini. Nakon skoka pod košem, Jovanović je iskrenuo zglob i ranije završio utakmicu. Iz ekipe FSFV raziograo se Badovinac. Obe ekipe igrale su veoma agresivno i delovale su veoma nervozno. Nakon polovičnog učinka sa linije slobodnih bacanja, Karanović je svoju ekipu na poluvreme odveo sa 3 poena prednosti(36:33).

Fakultet sporta i fizičkof vaspitanja Elektrotehnički fakultet
1   DIMIĆ M. 4   STEVANOVIĆ I.
2   RAJKOVIĆ A. 5   ČUTURA G.
3   ŽIGIĆ M. 6   RISTIĆ .
5   MILIĆEVIĆ L. 7   PERKOVIĆ N.
6   BADOVINAC P. 8   MARINKOVIĆ M.
9   KARANOVIĆ N. 9   ZDRAVKOVIĆ L.
11 ŽILOVIĆ A. 10 ĐEKANOVIĆ A.
12 DRLJAN M. 12 KESIĆ N.
13 TRTOVIĆ S. 14 STOJIŠIĆ A.
14 GLUŠAC G. 16 KATIĆ M.
24 JOVANOVIĆ B.

Drugo poluvreme košarkaši ETF-a otvorili su sigurnije u napadu. I dok je njih „hteo“ skoro svaki šut, sreća je FSFV okrenula leđa. Mašili su čiste i otvorene šuteve ka košu, te su ovoj deonici upisali da postignu svega 8 poena. Trtović je ubacio 4, dok su po dva poena dodali Badovinac i Milićević. Na drugoj strani opet su briljirali Ristić i Perković, pa nakon teške borbe tokom trećih osam minuta, rezultat je bio 47:44 u korist ETF-a.đ

Tokom četvrte deonice FSFV pokazao je svoj karakter i uspeo da preokrene i opet povede. Razigrani Trtović uspeo je da ubaci 16 od 18 poena svoje ekipe, a pored njega jedino je precizan bio Karanović. Ekipa ETF-a nije uspela da smogne snagu da i tokom poslednje četvrtine parira protivniku. Konačan rezultat postavio je Trtović nakon pogođenog slobodnog pacanja, pa je ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja zasluženo slavila rezultatom 62:57.

Najrazigraniji pojedinac ove utakmice i košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Trtović sumirao je utiske nakon prolaska u polufinale. „Utakmica kao i pore dve godine. Četvrtfinale, iste dve ekipe, dobra utakmica isto kao i tad, samo što smo ove godine pobedu odneli mi i idemo dalje, spremamo se za polufinale“, rekao je Trtović.

statistika
FSFV ETF
Poeni 62 57
Šut za 1p 7/10 13/18
Šut za 2p 20/31 16/27
Šut za 3p 5/13 4/14
Defanzivni skokovi 20 26
Ofanzivni skokovi 6 8
Ukradene lopte 3 8
Izgubljene lopte 2 8
Blokade 1 3
Asistencije 6 6

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBožićkovićevih 25 poena za pobedu i novo polufinale FON-a
Naredni tekstMašinac lako do polufinala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.