FSFV izborio pobedu

489

U okviru desetog kola SUUB lige u neizvesnoj utakmici Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja slavio je nad ekipom Fakulteta političkih nauka rezultatom 62:60(13:15;15:17;19:12;15:16). Iz redova FSFV-a najraspoloženiji je bio Vukosavljević sa 17 postignutih poena, dok se na drugoj strani najviše istakao Marčeta sa ubačenih 16.

Finalni dan USSB

Već na početku susreta jasno je bilo da su obe ekipe došle spremne za borbu i sa velikom željom za pobedom. Prvi napad obezbedio je FSFV, ali je nakon ukradene lopte Pijović postigao prve poene na meču i doneo svojoj ekipi prednost(2:0). U sledećem napadu Mijušković je bio precizan u šutu sa distance(4:0), dok je na drugoj strani prve poene za FSFV postigao Milićević(4:2). Za ekipu FPN-a poene do kraja ove četvrtine postigao je samo Marčeta koji je tri puta bio precizan u šutu van linije 6,75 i jednom pod košem, dok su na drugoj strani precizni bili Vukosavljević sa ubačenih 6 poena i Karanović koji je dodao pet. Ova deonica završena je rezultatom 15:13 u korist ekipe Fakulteta političkih nauka.

Druga četvrtina počela je promašajima sa obe strane, a prve poene postigao je Žigić koji je bio precizan u šutu sa distance(15:15), a već u sledećem napadu obezbedio svojoj ekipi prednost nakon pogođenog šuta za tri poena(15:18). Marčeta je na drugoj strani bio još jednom bio precizan u šuta za tri poena(18:18), ali na drugoj strani Badovinac je odmah vratio trojku i FSFV-u doneo opet prenost(18:21). Mijušković je u narednih par napada vezao 6 poena(24:21), a uz njega precizni su bili Pijović sa ubačena 4 poena i Simić sa dodatih 3. Na drugoj strani Rajković je tri puta bio siguran u šutu sa distance i Badovinac koji je pred kraj sam četvrtine polovično precizan bio sa linije slobodnih bacanja, te smanjio prednost protivnika i svoju ekipu na poluvreme odveo sa 4 poena zaostatka(32:28).


Sastavi timova
FAKULTET POLITIČKIH NAUKA FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA
2 MILANOVIĆ U. 1 DIMIĆ M.
3 KNESELAC D. 2 RAJKOVIĆ A.
5 SIMIĆ J. 3 ŽIGIĆ M.
6 DELI L. 4
7 MARČETA M. 5 MILIĆEVIĆ L.
8 ACEVSKI S. 6 BADOVINAC P.
12 MARKIĆ A. 9 KARANOVIĆ N.
13 PIJOVIĆ M. 12 VUKOSAVLJEVIĆ L.
10 STANKOVIĆ R.
24 MARINČIĆ D.
15 MIJUŠKOVIĆ O.
Drugo poluvreme otvorio je Pijović koji je bio precizan pod košem i u šutu za tri poena(37:28). Košarkaši FSFV-a su svaki upućen šut ka košu u ovoj četvrtini uspešno realizovali u poene, a najviše se istakao Vukosavljević koji je ubacio 9 poena, a pored njega precizni su bili Badovinac i Karanović koji su dodali po 5 poena. Iz redova FPN-a u listu strelaca su se upisali Kneselac sa postignuta 4 poena(41:42) i Acevski koji je pogodio trojku u poslednjem napadu, te je rezultat na kraju treće deonice bio 44:47 u korist FSFV-a.

U poslednjoj četvrtini viđena je igra koš za koš, kao i dobra odbrana na obe strane. Najzapaženiji iz redova FSFV-a bio je Vukosavljević sa postignutih 8 poena(56:48), dok je na drugoj strani Acevski ubacio 8 poena, a pored njega precizan je jedino bio Milanović sa dodatih 7 poena. Tačku na ovaj susret stavio je Karanović koji je bio precizan u šutu sa distance, pa je ekipa FSFV-a slavila rezultatom 62:60.

Statistika
FAKULTET POLITIČKIH NAUKA FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA
POENI 60 62
1P 5/5 8/16
2P 11/20 21/34
3P 11/22 4/15
DEFANZIVNI SKOKOVI 17 17
OFANZIVNI SKOKOVI 10 8
UKRADENE LOPTE 7 2
IZGUBLJENE LOPTE 2 3
BLOKADE 2 /
Najistaknutiji igrač ovog susreta i košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Luka Vukosavljević, istakao je da je utakmica bila jako teška. „Tek je počeo drugi deo sezone, još nismo uspeli da se uigramo, želeo bih da čestitam našoj i protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri i nadam se novim pobedama“, dodao je Vukosavljević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst+36 Farmaceutskog!
Naredni tekstMedicinski fakultet rutinski do novih bodova
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.