FSFV i u ženskoj kategoriji ide u finale

717

Polufinalni meč Lige Univerziteta u Beogradu u ženskoj konkurenciji odigran između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, i Stomatološkog fakulteta završen je pobedom odbojkašica sa FSFV-a rezultatom 2:0 (25:20, 25:13). Najbolji strelac utakmice bila je Markovićeva, koja je ujedno i kapiten Stomatološkog, sa 7 upisanih poena, a u pobedničkom timu to je bila Kneževićeva sa 5 poena. Ovaj meč odigran je u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Finalni dan USSB

 

Sam start utakmice nije bio očekivan za jedan polufinalni meč. Obe ekipe pravile su greške, koje su ih koštale značajnih poena na semaforu (3:5). Niz grešaka zaustavila je Kneževićeva svojim smečom preko dvojnog bloka Mijaijlovićeve i Tufegdžićeve. Odbojkašice Stomatološkog nisu ostale suzdržane i istom merom je Markovićeva prešla blok Lazićeve i Puškarevićeve. Usledio je još jedan poen Lazićeve preko bloka, a za njom Batestinova je plasirala oštru paralelu (8:7). Ubrzo je došlo do izjednačenja (9:9), nakon čega su devojke u narandžastim dresovima preuzele inicijativu i došle na plus 5. Prvi as servis utakmice bio je 14. poen na semaforu stomatološkinja, koji je upisala Tufegdžićeva. Tajm-aut zatražila je Markovićeva, kada su se devojke sa FSFV-a popele na rezultat 16:18. Usledila je dominacija odbojkašica u plavom koje su preokrenule čitav set u svoju korist. Poslednja dva poena postigla je Batestinova, a rezultat na kraju prvog dela utakmice bio je 25:20.

Sastavi timova
Stomatološki fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
11 Nevena Marković 1 Ljubica Popović
12 Zorana Tubin 7 Katarina Krstić
9 Tatjana Milenović 8 Lara Popović
15 Sara Tufegdžić 6 Anđelija Đurov
7 Anica Matić 9 Jelena Puškarević
5 Jelena Mijailović 10 Gabriela Batestin
20 Nikolina Vesković 12 Tamara Jezdimirović
13 Anđela Luković 14 Anica Grujičić
17 Jelena Pršić 15 Marija Mandić
19 Aleksandra Lazić
22 Marina Ranisavljević
23 Anđela Nenadić
25 Milica Knežević
17 Maša Ljuština

Puškarevićeva je preciznim asom sa linije devetog metra upisala prve poene svojoj ekipi. Markovićeva je nastavila  da poentira preko blokova FSFV-a, koji nisu uspeli da zaustave njene napade. Brza akcija bila je izvedena dizanjem Puškarevićeve i oštrim smečom Krstićeve koju Milenovićeva nije uspela da odbrani (5:6). Mini serija od 8 poena usledila je za domaćine (17:9). Nenadićeva i Krstićeva na bloku, napadi sa linije trećeg metra Ranisavljevićeve i Batestinove, i as servis Nenadićeva, doveli su FSFV u značajnu prednost. Njihove suparnice imale su značajne greške, koje nisu uspele da nadoknade. Meč je završen još jednim asom Nenadićeve i značajnom razlikom u poenima (25:13). Devojke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja slavile su prolaz u finale gde će se suočiti sa Ekonomskim fakultetom.

Statistika
Statistika: Stomatološki fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Poeni iz igre 18 25
Poeni iz bloka 1 2
As 1 7
Servis greške 3 5
Greške iz igre 13 8
Kapiten tima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Jelena Puškarević objasnila je da su imale loš početak meča, ali da su se ubrzo povratile. „Poprilično sam zadovoljna. Zadovoljna sam ekipom, devojke su fantastične. Čestitam protivnicama na dobro odigranom meču“, zaključila je Puškarevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUživo prenos odbojke
Naredni tekstEkonomski lako do polufinala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je od malena bio važan deo mog života i iz toga se rodila ljubav prema sportskom novinarstvu. Sada imam priliku da osećaj koji sam nekada imala na terenu pretočim u reči.