FSFV BRANI TRON!

983

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja braniće titulu u Ligi Univerziteta u Beogradu nakon što su u polufinalnom duelu savladali Fakultet organizacionih nauka rezultatom 3:1 (20:25, 25:23, 25:15, 26:24). MVP utakmice bio je Aničić sa postignutih 29 poena, dok su sa druge strane dvocifreni bili Burić (12 poena) i Glavinić sa poenom manje, a u bloku se istakao Timotijević.

Finalni dan USSB

Repriza prošlogodišnjeg finala između FSFV-a i Pravnog fakulteta na programu je drugog dana vikenda od 19 časova u SC „Vizura” u Zemunu.

Izjednačena igra obeležila je start meča – prvi poen FSFV-u doneo je blokom Dabić, dok je Glavinić izborio dva blok-auta pa je FON poveo rezultatom 3:1. Aničić je napadom iz zone dva izjednačio na 4:4, nakon čega je FON otišao na +3 (7:4). Novo izjednačenje usledilo je pri rezultatu 9:9 kada je kapiten Zornić upisao jedini as u ovom setu (9:9). Usledila je greška Trifunovića i uspešan napad Aničića za prvo vođstvo FSFV-a (11:9). FON je tajm-autom presekao ritam protivnika i napadima Glavinića i Burića izjednačio i vratio rezultatsku prednost na svoju stranu (17:15). Razmenu grešaka zaustavio je Glavinić za 21:19, a poslednji poen za FSFV u ovoj deonici osvojio je Aničić preciznom dijagonalom (21:20). Do kraja seta uspešni su bili Burić koji je smečovao po prstima protivničkog bloka i Timotijević koji je zaustavio napad Aničića (23:20). Zatražio je FSFV kratku pauzu, ali svojim greškama priveo je set kraju pa je FON prvi napravio korak ka finalu (25:20).

Ujednačena igra prenela se i u drugi set, ali ovoga puta je FSFV poveo rezultatom 3:1. Međutim, bio je Timotijević spreman u bloku – zaustavio je napad Aničića i prvi tempo Dabića, pa je FON otišao na +2 (5:3). Glavinić je upisao svoj prvi as za 7:4, a Timotijević je duplirao prednost FON-a (8:4). Aničić je u nastavku poremetio ritam protivnika, a Marinović je izblokirao Burića i tako doveo FSFV na poen zaostatka (8:9). Napadao je precizno Marinović u nastavku – dugu razmenu i dobre odbrane libera Krsteskog krunisao je paralelom, a pridružio mu se i Aničić za još jedno poravnanje rezultata (12:12). Sredina seta protekla je u snažnim napadima obe ekipe koje su minimalno grešile, a prvi tajm-aut zatražio je FON pri vođstvu FSFV-a (18:17). Kratka pauza nije poremetila aktuelnog šampiona lige koji je uspešno priveo drugi period igre kraju, a Aničić je doneo izjednačenje u setovima (25:23).


Sastavi timova

Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja

Fakultet organizacionih nauka

5 Zornić Saša 12 Glavinić Lazar
8 Krsteski Miloš (L) 19 Vujić Bogdan (L)
2 Aničić Zdravko 1 Krstić Srđan
3 Derikonjić Igor 2 Burić Branko
4 Radić Stefan 5 Kuljaj Boris
9 Marinović Lazar 6 Trifunović Filip
10 Terzić Miloš 8 Timotijević Nemanja
12 Dabić Mladen 9 Vidojević Lazar
15 Radovanović Mladen 11 Vukosavljević Aleksa
17 Radovanović Vasilije 14 Vereš Martin
17 Paravinja Nenad
Momentum je u trećem setu u potpunosti bio na strani FSFV-a koji je na startu poveo rezultatom 4:1. FON je ispao iz napadačkog ritma, a za FSFV nastavili su da poentiraju Dabić, Marinović i Aničić, dok je Zornić upisao još jedan direktan poen sa linije devet metara (11:6). FON je više grešio u napadu u ovoj deonici i tako olakšao posao protivniku. FSFV je igrao strpljivo u napadu – Krsteski je štitio svog korektora koji je iz trećeg puta uspeo da postigne poen i uveća vođstvo njegovog tima (13:8). Tako je počela serija FSFV-a koja je trajala do rezultata 20:8 kada je Trifunović plasirao loptu preko protivničkog bloka i svog saigrača poslao na servis liniju (9:20). Timotijević se još jednom istakao u bloku zaustavivši napad srednjeg blokera FSFV-a Derikonjića (12:21) koji je već u sledećem napadu zaustavio Burića (22:12). FSFV nije skoristio prvu set loptu, međutim, Timotijević je nagazio servis liniju, a odbojkaši iz ulice Blagoja Parovića poveli su 2:1 u setovima (25:15).

Četvrti period igre protekao je u igri poen za poen – FSFV je u ovoj deonici osvojio najviše poena iz igre (17), a Terzić je odservirao jedini as. Oba tima su po dva puta bila neprecizna sa servis linije, dok je FON upisao blok više (3). Devet poena dodao je Aničić, dok je Glavnić upisao poen manje. Prvu pauzu zatražio je FSFV pri vođstvu FON-a rezultatom 17:14 što je bila najveća prednost koju je jedna ekipa imala u ovom setu. Usledila je serija FSFV-a i rezultatski preokret, pa je tada klupa FON-a morala da reaguje (19:17). Meč je ušao u neizvesnu završnicu – imao je FON šansu da izbori taj-brejk, ali otišao je Aničić na servis i vezao dva uspešna napada iz zone jedan (25:24). Burić je u narednom napadu poslao smeč u aut, a FSFV u finale (26:24).

Statistika

FSFV

FON

Poeni iz igre 49 43
Greške iz igre 19 26
As servis 3 2
Servis greške 14 9
Poeni iz bloka 9 9
Korektor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Zdravko Aničić, izneo je svoje utiske nakon utakmice i čestitao je saigračima na ostvarenom rezultatu.  „Očekivali smo težak meč s obzirom da smo znali da je ekipa FON-a jako uigrana, neugodna ekipa koja se dobro brani i strpljivo igra u napadu. Gajimo veliko poštovanje prema njima. Rezultat je bio neizvestan tokom čitave utakmice, osim u trećem setu, ali više sreće smo imali mi u završnici. Čestitao bih svojim momcima, sjajno su se borili. Nadam se da ćemo u najboljem raspoloženju dočekati čuveno finale sa Pravnim“, rekao je Aničić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB