FSFV bolji u duelu sa pravnicima

610

Rukometaši Fakulteta sporta i fizičog vaspitanja savladali su Pravni fakultet rezultatom 26:22 (11:9) i tako prošli u četvrtfinale. Utakmicu osmine-finala Lige Univerziteta u Beogradu obeležio je Aleksandar Jovanović postignuvši 7 golova, dok se kod pravnika istakao Ninković koji je mrežu protivnika zatresao 6 puta.

Finalni dan USSB

Utakmica je počela oštrom igrom u odbrani sa obe strane. Već u prva dva minuta dodeljena su tri žuta kartona. Dva su dobili igrači FSFV-a, a jedan igrači Pravnog fakulteta. Prvi gol postignut je sa sedam metara, strelac je bio Jovanović. Stokanić je napravio sebi dovoljno prostora za udarac i rezultat je izjednačio na 1:1. Usledila je serija FSFV-a 3:0. Odgovorili su pravnici golovima Jankovića, kao i Ninkovića i Đorđevića. Rezultat je glasio 4:4. I jedna i druga ekipa su gotovo svaki napad pretvarale u gol. Za Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja precizni su bili Jovanović, Duracović i Spasojević, dok su strelci kod pravnika bili Ninković, Janković i Sekilić. Rezultat je nakon ove goleade iznosio 9:9. Minut pre kraja poluvremena FSFV je postigao dva ključna gola. Spasojević je pronašavši prostora asistirao Duracoviću koji je zatresao mrežu Jeftića. Nakon pogotka Spasojevića za 11:9, otišla su oba tima na pauzu.


Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Pravni fakultet
3 Jovanović A. G Jeftić V.
4 Milanović N. 2 Marinković T.
6 Aleksić M. 3 Ninković A.
8 Vrakela B. 5 Jovanović A.
10 Spasić V. 6 Stokanić A.
12 Duracović N. 7 Sekilić P.
89 Spasojević P. 10 Đorđević B.
99 Ćirić S. 28 Živić M.
40 Janković N.
89 Mladenović F.
Drugo poluvreme bilo je za nijansu efikasnije od prvog. Ninković je preciznim šutem promenio rezultat na 11:10 i to je poslednji put kada je Pravni fakultet bio na samo gol zaostatka. Do kraja utakmice FSFV držao je visok nivo koncentracije. Glavni fokus bili su im kontranapadi iz kojih su postigli naredna 3 pogotka. 14:11 bilo je u 23. minutu meča. U narednih nekoliko napada igralo se gol za gol. Ninković je iskoristio dodavanje Marinkovića i postigao novi pogodak. Spasojević je mrežu rivala pogađao dva puta za redom i tako promenio rezultat na 17:14. Isti dvojac je bio u centru pažnje nakon novog gola Pravnog fakulteta. Marinković je asistirao Ninkoviću koji je smanjio rezultat na 17:15 i pri tom rezultatu pravnici su pokušali da ugroze FSFV i preokrenu rezultat. Međutim, Duracović i Milanić su bili šuterski raspoloženi i nakon nekoliko njihovih dobrih prodora rezultat je iznosio 23:21. Kod pravnika su u tim momentima Stokanić, Mladenović i Ninković bili razigrani te su i oni golovima dali doprinos utakmici. Serija od 3:0 rešila je pitanje pobednika. Dva gola Spasojevića, kao i gol Jovanovića promenila su rezultat na 26:21. 39. minut se igrao kada je ovaj rezultat bio aktivan. U poslednjem minutu Mladenović je postigao pogodak i tako postavio konačnih 26:22 za ekipu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Pravni fakultet
Ukupan broj golova 26 22
Sedmerci 2/2 2/3
Odbrane golmana 10 4
Izgubljene lopte 3 3
Isključenja 4 1
Žuti kartoni 3 3
Crveni kartoni / /
Strelac jednog od golova FSFV-a Bogoljub Vrakela, izjavio je kako je njegov tim igrao kvalitetno i da je zasluženo slavio u ovoj utakmici osmine-finala. „Igrali smo dobro. U nekim momentima su nas sustizali, ali našom reakcijom, kao i reakcijom igrača sa klupe smo se rezultatski odvojili i uspeli da izdržimo taj njihov nalet. Protivniku sve najbolje“, prokomentarisao je Vrakela.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB