FSFV 2 teško do pobede

236

U osmini finala Univerzitetskog odbojkaškog kupa sastale su se muške ekipe Fakulteta sporta I fizičkog vaspitanja 2 i Beogradske poslovne škole. Nakon veoma duge i neizvesne borbe,  DIF, koji ove godine ima dve takmičarske ekipe, uspeo je da opravda očekivanja i savlada protivnika rezultatom 2:1 (19:25, 25:16, 19:17).

Igrači
DIF 2 VPŠ
6. Saša Djurić 1 Stefan Katić
2. Nemanja Kolašinac 4 Luka Guteša
 Stojanović Marko (libero)  8 Dejan Arsić
15 Ilija Stojković 9 Stefan Ljamić
 5 Saša Zoranić Dušan Ćujić- libero
7 Marko Erak  14 Nemanja Tasić
10 Dimitrije Mitrović  15 Stefan Mirić
8 Uroš Stoilović 10 Nikola Dragutinović
1 Miloš Stojković
 9 Ivan Milošević
Finalni dan USSB

Prvi set difovci su započeli agresivnom igrom i bez muke osvojili prvih sedam poena. Protivnici su bili nemoćni pred snažnim napadima Ilije Stojkovića i blokovima odbojkaša FSFV-a. Prvi tajm-aut, koji je usledeo posle petog  poena na meču, momci Beogradske poslovne škole iskoristili su najbolje što su mogli. Smečevima Stefana Mirića i Luke Guteše protiv kojih difovci nisu mogli da se odbrane, Viša poslovna postigla je čak pet vezanih poena, a nešto kasnije uspela i da izjednači na 8:8 i tako stigne do prvog vodjstva rezultatom 12:11. Nastupila su izjednačenja i  nadigravanja, a značajniji pomak zabeležen je pri rezultatu 20:14 za ”poslovne momke”. Difovcima je popustila koncentracija u drugoj polovini prvog seta sto su protivnici odlično iskoristili. Ovaj deo igre završen je servis greškom Ivana Miloševića iz ekipe FSFV-a koji su prvi set izgubili rezultatom 19:25.

Drugi set započet je reprizom kraja prvog seta, servis greškom Ivana Miloševića. Ovu grešku ponovio je i Nikola Dragutinović iz ekipe Poslovne škole. Za razliku od prethodnog dela igre, početak drugog seta bio je nešto neizvesniji. Difovci nisu želeli da ponove istu grešku te su drugom setu pristupili malo ozbiljnije. Uspeli su da zadrže konstantnu prednost koja je bila najviša pri rezultatu 21:12. Momci s Košutnjaka su odličnim blokovima i malim brojem grešaka iz igre nadmudrili protivnike. S druge strane, ekipa Poslovne škole, nizala je greške iz igre i time olakšala posao protivnicima. Drugi set završen je rezultatom 25:16 za tim FSFV-a.

Odlučujući set bio je i najneizvesniji. Obe ekipe pokazale su žarku želju za pobedom svodeći  greške na minimum. Za razliku od prethodna dva seta, difovci nisu imali nijednu servis grešku, a BPŠ samo jednu. Blokovi su bili sjajni na obe strane, a Stefan Mirić iz ekipe VPŠ, zabeležio je dva asa. Borba je sve vreme bila napeta, vladala je rezultatska klackalica iz koje su kao pobednici izašli odbojkaši Dif-a.  Momci s Košutnjaka bili su najjači u najtežim trenucima i opravdali očekivanja savladavši VPŠ rezultatom 19:17.

Statistika
DIF2 VPŠ
Poeniiznapada 24 17
Poeniizbloka 8 11
As servisi / 7
Servisgreške 6 4
Greškeizigre 15 22

U pobedničkoj ekipi najviše poena zabeležio je Ilija Stojković koji je napadima šest puta nadvladao protivnike. U ekipi VPŠ najuspešniji bio je Luka Guteša s osvojenih sedam poena iz napada i četiri as servisa.

Uroš Stoilovć, odbojkaš DIF-a, nije u potpunosti zadovoljan igrom svoje ekipe.
,,Nismo imali dovoljno vremena za pripremu pred ovaj meč što se vidno odrazilo na našu igru. Nisam baš zadovoljan onim što smo pokazali jer možemo mnogo bolje. Smatram da je za pobedu presudilo iskustvo”, izjavio je Stoilović.

Za razliku od Stoilovića i ekipe DIF-a , odbojkaši BPŠ zadovoljni su igrom na terenu.
S obzirom na to da nemamo nikakve uslove za pripremu, i više smo nego zadovoljni postignutim rezultatom. Ekipa DIF-a je vrlo jaka i uspeli smo na pravi način da im se suprotstavimo, a da smo imali više sreće možda bi ishod bio drugačiiji”, rekao je kapiten BPŠ Stefan Katić, naglašavajući da njihova ekipa nema salu za treniranje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDragutin Topić na BeST turniru
Naredni tekstBest, drugi dan: Borbe za finala
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.