FPN ubedljivo do pobede

599

U okviru drugog kola Lige Univerziteta u Beogradu,  košarkaši Fakulteta političkih nauka savladali su ekipu Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom 69:34 (21:6, 13:7, 18:14, 17:7) i na taj način zadržali stoprocentan učinak na početku sezone.

Finalni dan USSB

 

Prva četvrtina započeta je serijom FFH-a od 6:2 nakon kombinovanih poena Bukare i Mladenovića. To je, ispostavilo se, bilo sve od nominalnih gostiju u ovoj četvrtini, pošto do kraja prve deonice nisu uspeli da postignu niti jedan poen. Treba, doduše, napomenuti da je FFH na utakmicu došao sa samo osam igrača. Sa druge strane, FPN je stegao odbranu, iznudivši šest izgubljenih lopti koje su u kontrama pretvarali u poene. Ekipa FFH-a jedva je uspevala da pređe centar, a dodatno samopouzdanje FPN-u ulio je Deli atraktivnom rampom. Košgeterski je prednjačio Marčeta koji je iskoristio nekoliko Markićevih asistencija i uz jednu pogođenu trojku uspeo da stigne do kote od 12 postignutih poena. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 21:6 u korist ekipe iz Ulice Jove Ilića.

Početak druge deonice obeležio je Bolta sa par ofanzivnih skokova koje je pretvorio u poene, te je rezultat iznosio 25:6. FPN je pružio šansu drugopozivcima i odmorio neke od nosioca igre. Usledila je serija Gambirože koji je vezao šest slobodnih bacanja i smanjio zaostatak na 13 poena. Zanimljivo je da su to bili jedini poeni za ekipu FFH-a koja nije pogodila nijedan šut iz igre u drugoj četvrtini. Božić nakon ofanzivnog skoka i Stanković dugom trojkom, uz poene iz kontri, odveli su FPN na plus 21 na kraju prvog poluvremena  34:13.

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Fakultet za fizičku hemiju
21 Bokić 3 Bukara
12 Markić 11 Gambiroža
3 Kneselac 12 Mladenović
13 Pijović 13 Šekularac
30 Mihailović 14 Joksimović
6 Deli 15 Karać
10 Stanković 16 Perić
5 Simić
7 Marčeta
8 Acevski
24 Bolta
26 Stevanović

U trećoj četvrtini trener FPN-a je vratio na teren prvu petorku koja održavala stečenu prednost. Marčeta je pogađao sa poludistance, a pratio ga je Pijović umešnim reakcijama u protivničkom reketu. FFH je u igri održavao Joksimović silovitim prodorima, te je rezultat polovinom treće deonice iznosio 45:22. Kneselac i Marčeta su “podebljali” prednost, koja je do kraja četvrtine iznosila 25 poena (52:27).

 

Poslednja deonica obilovala je potezima koji su malobrojne gledaoce dizali na noge. Stanković je pogodio uz faul, na šta je Gambiroža odgovorio sa dva pogođena bacanja. Usledilo je Simićevih pet minuta. Trojka, ispraćena potezima u stilu Redžona Ronda, donela je ekipi FPN-a 33 poena razlike. Perc je svoje minute pred kraj iskoristio ubeleživši rampu uz trojku i poene nakon ofanzivnog skoka. Nakon Boltinih poena posle prodora, rezultat je iznosio 69:29.  Mladenović je uspeo da vezanim poenima umanji razliku i postavi konačnih 69:34.

Statistika
Fakultet političkih nauka
Fakultet za fizičku hemiju
1 poen 3 9
2 poena 27 16
3 poena 4 1
Izgubljene lopte 9 18
Ukradene lopte 14 6
Ofanzivni skokovi 13 1
Defanzivni skokovi 22 14
Asistencije 19 3
Blokade 4 /

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Momčilo Marčeta sa 21 postignutim poenom. Kod FFH-a najviše se istakao Gambiroža sa osam poena.

Momčilo Marčeta, košarkaš FPN-a, po završetku utakmice nije krio zadovoljstvo zbog igre svog tima:“Ekipa je bila mnogo bolja nego na prethodnoj utakmici. Svi su odigrali svoju ulogu kako treba. Očekujem da možemo da pariramo I boljim ekipama”,  istakao je Marčeta.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinski fakultet savladao TMF!
Naredni tekstFilozofi zasluženo do druge pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.