FPN posustao pred Poljoprivrednim

686

Igrači Poljoprivrednog fakulteta su nadjačali košarkaše FPN-a  sa 48:44 (17:7, 2:9, 10:13, 19:15) u okviru osmog kola košarkaške Univerzitetske Lige u Beogradu. Meč koji se protekolg vikenda odigrao u hali Radivoj Korać, do samog kraja pratila je neizvesnost, a u rešavanju utakmice bolje su se snašli studenti poljoprivrede, među kojima je najefikasniji bio Popović sa 13 poena. Najistaknutiji igrač politikologa bio je Marčeta sa 16 poena i dve asistencije.

Finalni dan USSB

 

Meč je otvorio Janjušević  pogodkom za tri poena, na šta je FPN-ov Marčeta odgovorio već u narednom napadu. Poljoprivrednici su i u nastavku imali sreće sa trojkama pa je već u trećem minutu Popović pogodio još jednu za svoj tim (6:3). Posle toga je usledila kraća serija koševa Vasića (5) koja je igrače poljoprivrede dovela do prednosti od šest poena (11:5). Vasićev niz koševa prekinuo je Marčeta koji je iskusno blokirao protivničke napade i poslednji put u ovoj četvrtini kontranapad završio uspešno (11:7).  Do kraja prvog dela poljoprivrednici su bili precizni još tri puta, postavivši rezultat 17:7.

Kao i u prvi, u drugi deo igrači poljoprivrede su ušli košem, ovog puta Erakovića za dva poena. Ono što nisu znali jeste da će im to ujedno biti i jedini pogodak za celu drugu četvrtinu. Znatno slabiji performans protivnika, FPN-ovci su pokušali da iskoriste da smanje prednost (19:7). Poene su jedan za drugim ređali Kneselac, Marčeta i Markić. Iako su smanjli prednost na samo tri poena razlike (19:16), nisu uspeli da dođu do izjednačenja sve do kraja prvog poluvremena.

Sastavi timova
 Poljoprivredni fakultet  Fakultet političkih nauka
Đokić I. Božić Č.
Koraćev M. Simić J.
Todorović A. Milosavljević M.
  Popović I. Deli L.
Janjušević A. Mačeta M.
Mitić L. Kneselac D.
 Opačić J. Markić A.
 Eraković V. Stanković R.
 Vasić N. Bolta V.
 Ristić A.
 Mihajlović N.
Drugo poluvreme, uobičajeno za ovaj meč, započinju košarkaši Poljoprivrednog fakulteta. Od prvog minuta nastupali su sigurno, spremni da nadoknade promašaje iz prethodne četvrtine. Nista manje odlučni politikolozi nisu dozvoljavali da im ovi daleko odmaknu (23:22). I jedni i drugi su neprestano nizali koševe tokom celog trećeg dela. Na kraju deonice Popović je pogodio dve trojke, povećavši prednost svoje ekipe (29:24). U poslednjim sekudama Bolta je smanjio  razliku za dva poena, a do izjednačenja ih je doveo Marčeta trojkom u posednjim sekundama (29:29).
Statistika
Poljoprivredni fakultet  Fakultet političkih nauka
Poeni 48 44
Šutza 1p 8/10 7/13
Šutza 2p 11/21 11/33
Šutza 3p 6/8 5/15
Defanzivni skokovi 4 11
Ofanzivni skokovi 12 7
Asistencije 3 4
Blokade 4 3
Izgubljene lopte 23 25
Ukradene lopte 10 7
Najuspešnija četvrtina za oba tima,a ujedno i poslednja bila je neizvesna do samog kraja. Politikiolozi su protivnicima sami dali šansu za nove poene, odnosno slobodna bacanja koja su ovi iskoristili (4/4). U prvim minutima četvrtine Bolta je uspešno završio jedan od napada FPN-a, već u narednom Marčeta je ponovo bio precizan za tri poena. Nakon toga njihovi protivnici su pojačali znatno odbranu, pa FPN sve do poslednjeg minuta nije uspeo da zabeleži nove poene. Minut pred završetak rezultat je bio 43:38. Devet sekundi do graja Ristić je ubacio trojku i poveća prednost (46:38). Uled faula FPN-u se ukazala prilika za slobodna bacanja koja je Bolta polovično iskoristio (1/2). U narednom napadu, ali uz faul Marčeta je dodatno smanjio prednost (43:41), nakon čega je Ristić treći put u toku ovog meča bio uspešan sa za tri poena (46:41). Odmah za njim Marčeta ponvo pogađa samo pet sekundi do kraja (46:44), ali je napravio i grešku koja je protivnicima dala priliku za dva nova poena, koju su oni iskoristili i odneli pobedu rezultatom 48:44.

Na kraju utakmice svoje utiske je izneo plejmejker pobedničke ekipe Aleksa Ristić koji je izjavio da ih dalje očekuje jednu teška utakmica protiv ETF-a, koja odlučuje ko će biti prvi, ali se nadaju najboljem. ”Dobro smo krenuli, prva četvrtina je bila dobra. Nakon toga smo popustili, a oni su uspeli da nas stignu i učvrste odbranu.Na kraju je presudio kvalitet i taj timski duh koji imamo”, dodao je Ristić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB