FPN-ovke u tri seta do pobede

189

Jedna od najneizvesnijih utakmica odigranih prošlog vikenda bila je utakmica petog kola Druge univerzitetske lige za odbojkašice između Fakulteta političkih nauka i Saobraćajnog fakulteta. FPN-ovke su posle velike borbe slavile rezultatom 2:1 u setovima (25:15, 24:26, 15:10).

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Saobraćajni fakultet
7 Janošev A. 1 Popović S.
11 Krdžavac K.  2 Vujinović J.
10 Isaković K. 3 Tubić I.
13 Pejić K. 6 Čojbašić A.
 4 Rogač M.  8 Mešterović V.
12 Čabarkapa D. 11 Ivanović K.
2 Petrović A.  15 Janković M.
9 Ratković T. 17 Stanković A.
18 Obućina D.
Finalni dan USSB

FPN-ovke meč su započele sigurno i samouvereno. Prvi poen osvojile su devojke sa Saobraćajnog napadom Jankovićeve, ali nisu uspele dugo da zadrže servis jer je usledela serija FPN-ovki od pet poena. Precizni smečevi Čabarkapove iz ekipe FPN-a bili su prejaki za odbojkašice Saobraćajnog, dok su njihovi napadi bili slabi za Miljanu Rogač koja  sjajnim prijemima nije dozvoljavala protivnicama da povedu.  Ekipa saobraćajki pokušala je a pruži otpor jakim političarkama, što im je u početku išlo za rukom, bile su čak i na korak do izjednačenja. Ova mala rezultatska razlika bila je povod FPN-ovkama za agresivniju igru koju su pokazale serijom od sedam poena na servis Miljane Rogač čime se kraj prvog seta mogao naslutiti. Popovićeva je jakim napadom prekinula seriju političarki, ali to nije bilo dovljno da saobraćajke preokrenu rezultat u svoju korist. Odbojkašicama Saobraćajnog teren nije bio dovoljno veliki te su se greške iz igre ponavljale. Prvi set završen je razlikom od deset poena u korist odbojkašica FPN-a.

I kada se činilo da je već sve gotovo, nastaje prava drama. Ishod drugog seta bio je potpuno neočekivan. Igra saobraćajki u drugom delu meča nije mogla da se uporedi s prvim setom. Kontrola, koncentracija, organizovanost napada i agresivnost samo su neka od obeležja njihove igre. Obe ekipe drugi set odigrale su na profesionalnom nivou. Pada koncentracije nije bilo, a nadigravanje je trajalo sve vreme. Najveća rezultatska razlika bila je svega dva poena. Političarke su za nijansu bile slabije u ključnim trenucima i to je presudilo da se pobednik meča pokaže u taj-brejku.

Izjednačenja i preokreti obeležili su odlučujući set. Napadi Čabarkapove i Pejićeve bili su oružje FPN-ovki protiv uigranih saobraćajki. Mešterovićeva je uspela da nadigra političarke, ali prijem Miljane Rogač ipak je ostao dominantan. Osim zapaženih napada, Pejićeva je upisala i tri asa i time olakšala posao saigračicama. Treći set završen je rezultatom 15:10 za političarke.

Statistika
FPN SF
Poeni iz napada 24 20
Poeni iz bloka 3 1
As servisi 6 2
Servis greške 3 4
Greške iz igre 6 10

Najuspešnija u pobedničkoj ekipi bila je Čabarkapova koje je poentirala čak 12 puta zabeleživši pritom i jedan as. U timu Saobraćajnog zapažena je bila Čojbašić koja je napadima postigla sedam poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarka – najava petog kola
Naredni tekstFutsal – najava četvrtog vikenda
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.