FPN neizvesno do samog kraja

504

U okviru SUUB lige košarkaši Fakulteta političkih nauka savladali su ekipu Stomatološkog fakulteta rezultatom 49:47(20:11;8:20;10:8;11;8). Najkorisniji u ovom susretu bio je Mijušković sa ubačenih 25 poena.

Finalni dan USSB

Prvi napad na meču obezbedili su košarkaši FPN-a i pogođenim šutom sa distance Mijuškovića poveli rezultatom 2:0. Na drugoj strani stomatolozi su mašili otvorene šuteve, pa su to Pijović i Mijušković iskoristili i vezali 6 poena(8:0). Pogodak za ekipu Stomatološkog fakulteta postigao je Milić koji je polovično precizan bio sa linije slobodnih bacanja(8:1). Košarkaši FPN-a čuvali su prednost koju su stekli na početku prve deonice, pa su ovih osam minuta rešili u svoju korist rezultatom 20:11.

U drugoj četvrtini košarkašima FPN-a pala je koncentracija, što su stomatolazi iskoristili i zaigrali sigurnije u napadu. Pogođenom trojkom Stanića, stomatolozi su se rezultatski vratili u igru(24:23). Pored Stanića koji je postigao 8 poena, sigurni u napadu bili su Kukolj sa ubačenih 6 poena i Gazivoda i Đurković sa po 3 dodatih poena, dok se kod FPN-a pored Mijuškovića i Pijovića(24:27), u listu strelaca upisao Kneselac sa ubačena 4 poena(28:29). Pogođenim šutem sa distance u poslednjim sekundama ove deonice, Kukolj je stavio tačku na ovim osam minuta, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena bio 28:31 u korist stomatologa.


Sastav timova
FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

STOMATOLOŠKI FAKULTET

2 MILOVANOVIĆ U. 1 MANITAŠEVIĆ T:
3 KNESELAC D. 3 ANES ESATI
5 SIMIĆ J. 4 ĐOKIĆ B.
6 LASLO DELI 7 DUBAJIĆ L.
12 MARKIĆ A. 10 ĐURKOVIĆ V.
13 PIJOVIĆ M. 14 LAZIĆ S.
15 MIJUŠKOVIĆ O. 15 BOŠNJAKOVIĆ A.
21 BOŽIĆ Č. 22 STANIĆ P.
TRIFUNOVIĆ D. 41 MILIĆ U.
48 ĐUKIĆ O.
55 KUKOLJ O.
76 GAZVODA A.
Drugo poluvreme počelo je nizom promašaja sa obe strane, sve do pogođenog šuta pod košem Mijuškovića(30:31). Nastavljena je igra koš za koš, a siguran kod stomatologa u šutu za dva poena dva puta bio je Milić(30:35). Nakon pogođene trojke Mijuškovića i šuta sa distance Kneselca, FPN je izjednačio rezultat (35:35), ali je već u sledećem napadu kod stomatologa siguran u šutu van linije 6,75 bio Kukolj. Nakon sigurnog šuta Markića, rezultat na kraju treće deonice bio je 38:39.

Poslednja četvrtina ličila je na treću. Rasejana igra u napadu obe ekipe i mali broj poena, od kojih su najvažniji bili Mijuškovićevi koji je nakon faula pogodio oba slobodna bacanja i ekipi FPN-a doneo pobedu. Pored njega sigurni iz redova Fakulteta političkih nauka bili su Kneselac i Markić sa po dva poena, dok su na drugoj strani zapaženi bili Lazić sa 4 i Đukić i Stanić sa po tri. I ako su većinu ovog susreta stomatolozi čuvali prednost, koncentracija im je opala u poslednjim minutima četvrte četvrtine, pa su košarkaši FPN-a slavili rezultatom 49:47.

Statistika

FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

STOMATOLOŠKI FAKULTET

POENI 49 47
ŠUT ZA 1P 7/13 4/11
ŠUT ZA 2P 15/27 11/23
ŠUT ZA 3P 4/11 7/18
DEFANZIVNI SKOKOVI 18 14
OFANZIVNI SKOKOVI 12 9
UKRADENE LOPTE 6 5
IZGUBLJENE LOPTE 5 3
BLOKADE 3 1
MVP ovog sureta i košarkaš Fakulteta političkih nauka Oliver Mijušković istakao je da je bila izuzetno teška utakmica. „Neizvestan rezultat od početka do kraja, bili su egalu sve vreme. Čvrsta, muška igra celu utakmicu i ni u jednom momentu ni oni ni mi nismo uspeli da se odlepimo, ali smo na kraju požrtvovanošću uspeli da polbedimo“, dodao je Mijušković

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevina bolja od FON-a u borbi za Kup studenata
Naredni tekstMatematičari slavili nad pravnicima
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.