FPN bolji od Šumarskog

642

Košarkaši Fakulteta političkih nauka su savladali igrače Šumarskog fakulteta rezultatom 59:44 (7:12, 10:10, 24:6, 18:16) u okviru šestog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Utakmica je odigrana ovog vikenda  u hali Radivoj Korać. Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš FPN-a Momčilo Marčeta sa postignutih 20 poena i četiri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Šumari su na samom startu pokazali bolju igru od FPN-a, brzim napadima su od početka sa lakoćom beležili poene, ali im je pomoglo i to što je odbrana njihovih protivnka od početka bila slaba. U prvih nekliko minuta političari su uspeli da izvedu par dobrih napada i izjednače rezultat 7:7, ali nakon toga šumari su znatno pojačali odbrani i do kraja deonice nisu dozvolili suparnicima da zabeleže poen, dok su oni sa druge strane samo na tri minuta do kraja uspeli da daju pet koševa i završe prvu deonicu u vođstvu rezultatom 12:7.

U drugom delu meča igrači Šumarskog fakulteta su nastavili istom taktikom kao i u prethodnom delu. Sada su pokušali mnogo više da se oslone na trojke koje im nisu išle od ruke pa su uspeli da zabeleže samo 2/6.  Na drugoj strani FPN je znatno pojačao odbranu, dok su im napadi bili dosta bolje organiyovani nego ranije. Takođe od početka utakmice oni sebi nisu dozvoljavali greške i tako nisu dali protivnicima priliku da na taj način povećaju prednost, ali takođe ih nisu ni sustigli pa su na kraju prvog poluvremena zaostajali pet poena za šumarima(22:17).

Sastavi timova
 Fakultet političkih nauka  Šumarski fakultet
Perc B.  Rabrenović S.
Marčeta M.  Petrović N.
Markić A.  Pribić N.
  Stanković R.  Marjanović M.
Pijović M.  Petrović N.
Kneselac D.  Marić N.
Simić B.  Milić D.
  Bolta V.  Stojić Z.
 Dodić L. Obrenović O.
 Milosavljević M.
 Acevski S.
Početak drugog poluvremena je bio presudan za košarkaše političkih nauka. Oni su u trećoj četvrtini preuzeli potpunu inicijativu. Zabeleživši 26 poena ne samo da su prestigli protivnike, već su i stekli značajnu prednost od 13 poena do kraja četvrtine. I dalje bez faula, uspešno su zaređali niz od 12 poena.  Zapažene su bile trojke Acevskog (2/3), kao i napadi Marčete koji su FPN-u doneli osam poena u ovom delu meča. Za razliku od njih, njihovi suparnici su za osam minuta zabeležili samo šest poena i ovog puta na kraju ostali su iza rezultatom 41:28 za FPN.

U poslednjoj četvrtini šumari su pokusavali da vrate igru na isti nivo kao na početku, što im nije pošlo za rukom. Obe ekipe su bile borbene, napadi i kontranapadi su se ređali, kao i poeni. Timovi su naizmenično postizali koševe. U četvrtom delu su postigli gotovo isti broj poena (18-FPN, 16-Šumarski), ali presudni su ipak bili oni koje su košarkaši Fakulteta političkih nauka stekli u prethodnom delu.  U nastavku su šumari izjednačili nivo igre sa protivnicima, igrali su na sigurne poene, što je ipak bilo nedovoljno za preokret. FPN-ovci su odigrali mirno do kraja meča i slavili rezultatom 59:44.

Statistika
Fakultet političkih nauka  Šumarski fakultet
Poeni 59 44
Šutza 1p 2/4 1/1
Šutza 2p 18/34 17/30
Šutza 3p 7/20 3/17
Defanzivni skokovi 8 12
Ofanzivni skokovi 16 10
Asistencije 7 4
Blokade 8 6
Izgubljene lopte 26 37
Ukradene lopte 14 11
Po završetku meča  bek Fakulteta političkih nauka Bojan Perc je izjavio da njegova ekipa u daljem takmičenju očekuje da dobije što više utakmica do kraja „Biće malo teže sa Poljoprivrednim i ETF-om, najjači su, ali potrudićemo se da i njih iznenadimo, nadam se“, rekao je Perc i dodao   „Malo smo slabije krenuli, imali smo problema u napadu. Jednostavno nam nisu išli šutevi, to se popravilo u drugom poluvremenu. Marčeta je krenuo zaista da igra, to je bitno, on nam je nosioc. Takođe smo i odbranu popravili, tako da je to dovelo do ovog rezultata na kraju.“

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstĐurković nedovoljan za rušenje šampiona
Naredni tekstAerobic happening na FSFV-u u subotu
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.