FPN bez poteškoća pobedio Veterinare

114

Poslednji meč prvog kola grupe A Druge odbojkaške lige za studente odigran u hali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pripao je ekipi Fakulteta političkih nauka, a ona je slavila nad Fakultetom za veterinarsku medicinu, ukupnim rezultatom 2:0 (po setovima 25:19, 25:18).

Finalni dan USSB

FPN

Fakultet veterinarske medicine

   4 Sretenović  6 Krsmanović
   3 Milisavljević 8 Koljibabić
 13 Kasavica 9 Đurić
 7 Vladisavljev 4 Mijalković
 12 Kovačević 5 Terzić
   5 Stojanović 10 Ćirković

 

FPN

Fakultet veterinarske medicine

Poeni iz napada

21

11

Blokovi

3

4

Asovi

7

1

Servis greške

8

9

Greške iz igre

13

16

Vrlo samouvereno i rasterećeno delovali su momci sa FPN-a tokom cele utakmice, a to je bilo posebno primetno u prvom setu. Vođeni inteligentnom igrom Sretenovića, na čijem servisu je napravljena prva ozbiljna prednost od 9:5, uspeli su da nametnu svoj tempo od samog početka i do kraja deonice izgledalo je kao da neće imati nikakvih problema da je prelome u svoju korist, iako su Veterinari u nekoliko mahova uspeli da se približe na minus jedan razlike. Jako efikasan bio je Kovačević,a njegov blok polovinom prvog seta bio je ključan za FPN, koji od tog trenutka ponovo počinje da vezuje poene i dolazi do prednosti od 20:16. Iako među timovima statistički gledano nije bilo gotovo nikakve razlike (osim prenosti u asovima u korist pobedničkog tima), energija među igračima Fakulteta političkih nauka bila je ključni element za njihovo osvajanje prvog seta, 25:19.

Druga deonica donela je sasvim drugu priču: bezgrešan početak Veterinara doneo im je prednost od 10:5; Đurić i Ćirković maksimalno su koristili dekoncentrisanost svojih protivnika i omogućili svojoj ekipi solidnu razliku. Potom je ponovo blistao Sretenović, pomogavši FPN-u u hvatanju priključka svojim plasiranim loptama i blokovima. Iako je njegova ekipa gubila, nastavila je da igra kao da ne oseća pritisak, a na taj način je došao i preokret. Pri rezultatu 11:11, nad drugim setom je u potpunosti preuzela kontrolu ekipa Fakulteta političkih nauka. Čak petnaest uspešnih napadačkih akcija za njih u ovoj deonici, svima je sve polazilo za rukom. Konačan rezultat: 25:18, 2:0 u setovima.

FPN i Veterinari su do ovog kola zabeležili po dva poraza, a pobedom u nedelju je prvopomenuta ekipa osvojila svoje prve poene u grupi A. Fakultet za veterinarsku medicinu nastavio je lošu seriju rezultata posle prošlonedeljnog ubedljivog poraza od Pravnog fakulteta i ostaje prikucan za dno tabele svoje grupe kao jedini tim bez trijumfa.

U narednom kolu FPN se sastaje sa Elektrotehničkim fakultetom, a Veterinari istom protivniku izlaze na megdan nedelju dana kasnije.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF silnom igrom do pobede
Naredni tekstFON i dalje nepobediv
Ja sam Miloš Luka Novaković, student nemačkog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pratim veliki broj sportova, od kojih najviše košarku i fudbal, za koji je malo reći da je oblikovao moj život otkad znam za sebe. Bavljenje sportskim novinarstvom vidim kao način da pokušam da promenim loše stanje nastalo u srpskom sportu.Moji tekstovi