Fonovke u polufinalu

195

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su Vojnu akademiju u četvrtfinalu lige USSB-a rezultatom 2:0 (25:13, 25:17). Igračice FON-a do trijumfa su došle dobrom i iskusnom igrom, a predvodila ih je  Milinkovićeva sa deset poena.

Statistika
Statistika: Vojna akademija Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 12 16
Poeni iz bloka 1 7
As servis 6 5
Servis greške 6 7
Greške iz igre 16 4
Finalni dan USSB

Motivisano su krenule odbojkašice sa Voždovca pred navijačima Vojne akademije i napravile seriju od 5:0. Uspele su domaće igračice sa smanje zaostatak, 5:2, ali je zatim  usledila serija FON-a od šest poena i nedostižno vođstvo od 11:2. Pokušale su igračice akademije, pre svih Vukadinovićeva sa organizovanjem mirnijih napada, ali je realizacija bila loša, sa druge strane Milinkovićeva i Andžićeva  nisu dozvolile protivnicama da se približe i sve vreme držale vođstvo od deset poena, a kako se bližio kraj prvog seta i uvećavale. Vukadinovićeva i Bogojevićeva su poentirale  u korist akademije, da bi uprkos podršci kolega sa akademije prvi set izgubile dvocifrenom razlikom, 25:13.

U drugom setu, gošće su krenule isto kao i u prvom, ovog puta serijom od 6:0. Pokušale su odbojkašice akademije poenima Bogojevićeve i Orovićeve da se vrate u meč i produže borbu za polufinale. Igrale su bolje i organizovanije u ovom setu, uprkos greškama na mreži i u realizaciji, bile su konkurentnije FON-u. Međutim, igračice iz Jove Ilića su bile sigurne od starta, sa malim brojem grešaka i brzo došle do dvocifrenog vođstva. Vukadinovićeva i Bogojevićeva su produžile borbu, ali su se na drugoj strani razigrale Balmazovićeva i Rasulićeva pa je FON u završnici imao šest poena prednosti. Fonovke su do kraja iskoristile nepreciznost odbojkašica Vojne i vratile vođstvo od osam poena i pri rezultatu 25:17 završile drugi set.

Sastavi timova
 Vojna akademija Fakultet organizacionih nauka
3 Cvikić N. 1 Nikolić M.
6 Vukadinović M. 2 Milinković I. (K)
7 Bogojević A. 3 Petrović I.
9 Orović M. 5 Andžić S.
13 Kišdobranski M. 6 Rasulić T.
18 Trifunović M. 7 Balmazović M.
1 Rasulić M. 8 Marković J.
9 Stevanović M.
10 Kočović T.
11 Protić S.
4 Mihailović A.
12 Katić B.

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Irena Milinković, naglasila je da je očekivala ovu pobedu.

“Drago  mi je što smo ušle u polufinale. Došle smo spremne, na početku je bilo strašno pred njihovim navijačima, ali smo onda povele da dovoljnom razlikom pa oni i nisu puno navijali, nisu nam odmagali. U polju smo bile bolje, imale dosta as servisa, bile bolje na prijemu i odbrani”, rekla je Milinkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB