FON uzeo bodove u prvom poluvremenu

94

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka pobedila je ekipu Univerziteta Singidunum 24 – 22 ( 15 – 8 ) u okviru trećeg kola studentske rukometne lige. Singidunum je bodova koštalo „kasno paljenje“ . Posle minusa od 8 golova iz prvog poluvremena ni odlično drugo poluvreme im nije pomoglo da se domognu bodova protiv komšija sa Voždovca.

Finalni dan USSB

Untitled4

U prvom poluvremenu ovog meča postojao je samo jedan tim a to je ekipa FON-a. Ni u jednom trenutku u prvih 20 minuta Singidunum nije pripretio, nije nagovestio da je dostojan protivnik . Na samom startu videla se neuigranost ekipe Singidunuma kojoj je ovo prvi meč ove sezone. Agresivnom odbranom i flasterima na bekovima FON je uspeo da upasivi napad Singidunuma. Pri rezultatu 8-4 Singidunum je imao 2 igrača više čitava 2 minuta ali ne samo da nisu uspeli da daju gol iz takve situacije već su uspeli i da prime jedan i tako uvećaju zaostatak u odnosu na FON. Pri rezultato 10-4 Singidunum je zatražio tajmaut na kome se insistiralo na čvršćoj igri , no ni to nije pomoglo. FON je nastavio da kontrama i po krilu rešeta mrežu protivnika tako da je na poluvremenu rezultat glasio 15 – 8 .

Posle očajnog prvog poluvremena činilo se da za Singidunum nema nade. Ipak rukometaši Singidunuma uspeli su da se konsoliduju na poluvremenu i da u drugom delu utakmice zaigraju znatno bolje. Od prvog minuta drugog poluvremena postepeno su smanivali prednost protivnika. Dobrom odbranom i sa raspoloženim Andrejevićem i kapitenom Lilićem u napadu Singidunum je u prvom naletu stigao na – 3 (17-14) .  Usledio je kraći period egal igre, ali je posle tajm auta koji je zatražila vidno umorna ekipa FON-a Singidunum posle 2 sedmerca koja je realizovao Blagojević došao na -1 (21-20). Golom  Lilića Singidunum je došao do prvog izjednačenja pri rezultatu 21-21, ali onda je FON prelomio meč. Posle 2 solo akcije , prvo prodora Miloševića koji je sa krila ušao u sredinu i pogodio, zatim i prodora Đorđevića kroz sredinu kada je fintom kretanja izbacio 2 igrača protivničke ekipe i dospeo sam pred golmana FON je došao do nedostižnih 23-21 minut pre kraja meča. Golom visokog Drndarevića Singidunum je ublažio poraz, ali nije mogao ništa više od toga. Konačan rezultat 24 – 22 postavio je Milošević, koji je ostao sam na krilu posle presinga Singidunuma.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Milošević sa 8 golova. Ta brojka dobija na značaju kada se napomene da je većinu golova postigao posle solo akcija . U ekipi Univerziteta Singidunum po 5 golova su postigli Andrejević i Lilić.

Nikola Lalović

Untitled3

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevina bolja u „zgradskom derbiju“
Naredni tekstVETERINARI POMRSILI RAČUNE MATEMATIČARIMA
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi