FON ubedljiv u derbiju sa saobraćajcima

191

Rukometaši Fakulteta organizacionih nauka savladali su kolege sa Saobraćajnog fakulteta rezultatom 27:18 (14:9) u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Posle izjednačenog početka utakmice, FON-ovci su dobrom odbranom i kontrama uspeli da slome otpor protivnika i na taj način obezbede trijumf.

Finalni dan USSB

 

Start meča je bio izjednačen. Ekipe su igrale u brzom ritmu, te je već posle pet minuta igre viđeno šest pogodaka, po tri na obe strane. FON je prvu osetniju prednost stekao posle gola Mijatovića i Stojkovića iz kontri (5:3). Denić je smanjio posle dobro organizovane akcije, a šesti gol timu iz Jove Ilića doneo je Mijatović ponovo posle istračnog kontra napada. Šmigić je svojim trećim golom od početka, drugim sa sedam metara, ponovo spustio na minis jedan (6:5), ali je to bilo, ispostaviće se, sve što su saobraćajci uradili na ovom meču. Usledila je serija 3:0 FON-a kojom se ova ekipa odlepila (9:5). Sokolov je pogodio za 9:6, ali to nije omelo protivnike da nastave sa dobrom odbranom i konrtama koje su iz nje proizlazile. FON-ovci su na svom golu imali raspoloženog Jakovljevića, koji je bio jedan od najzaslužnjih za dobru igru svog tima. Do kraja poluvremena su ekipe bile izjednačene na terenu, ali je FON svaku sitnu grešku protivnika kažnjavao i na odmor otišao sa prednošću 14:9.


Sastavi timova
FON Saobraćajni fakultet
Vrhovski  Popović
Kovačević Džamić
Popović Sokolov
Mijatović Petrešević
Jovićević Šmigić
Turudić Radovanović
Savić Milivojević
Stojković Ristić
Stefanović Prčetić
Jakovljević Denić
Vuković Tošić
Popović je postigao gol na početku drugog dela igre za tim Saobraćanog (14:10). Na to je FON imao spreman odgovor. U narednim minutima su aktuelni šampioni zatrpali gol protivnika, postigavši šest, a u isto vreme su bili dobri i u odbrani primivši tek dva pogotka (20:12). Iako je pitanje pobednika bilo praktično rešeno, to nije omelo igrače Saobraćajnog fakulteta da nastave sa borbenom igrom. Jedina mrlja na ovom meču bio je faul Prčetića nad Mijatovićem koji je trčao kontra napad. Prčetić ga je zakačio sa leđa i zaradio crveni karton. U nastavku meča, nije bilo većih uzbuđenja. FON-ovci su igrali dobro na oba kraja terena, uspeli su i da dođu do dvocifrene razlike, a najvećih plus 12 im je doneo Stojković na sedam minuta do kraja meča (26:14). U završnici su saobraćajci podigli nivo igre. Učvrstili su odbranu, a napad je bolje funkcionisao u odnosu na veći deo meča. To se videlo u činjenici da su postigli četiri gola u odnosu na jedan svog protivnika do kraja, te su uspeli da ublaže poraz. Konačan rezultat bio je 27:18 u korist FON-a.

Statistika
 Statistika FON Saobraćajni fakultet
Ukupan broj golova 27 18
Sedmerci 1/1 2/4
Odbrane golmana 15 9
Izgublene lopte 8 12
Isključenja 2 0
Žuti kartoni 2 1
Crveni kartoni 0 1

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Aleksandar Stojković sa sedam pogodaka, dok ga je pratio Stefan Mijatović sa šest. Kod Saobraćajnog se najviše istakao Petrešević sa pet golova.

Srednji bek FON-a Aleksandar Stojković rekao je da je zadovoljan posle pobede u derbiju. „Mnogi njihovi i naši igrači su falili. Zadovoljan sam utakmicom, odigrali smo na planiranom nivou. Napašćemo prvo mesto u grupi“, zaključio je Stojković.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB