FON ubedljiv protiv stomatologije

293

Košarkaši FON-a su u okviru 14. kola Lige Univerziteta u Beograd došli do još jedne pobede ove sezone i savladali košarkaše Stomatološkog fakulteta rezultatom 69:46 Na utakmici koja je odigrana u hali Radivoj Korać, stomatolozi su imali uspone i padove tokom čitavog meča, a ni u jednom momentu nisu uspeli da ozbiljnije ugroze FON-ovce. Najistaknutiji igrači na ovom susretu bili su  košarkaši Fakulteta organizacionih nauka Šćekić i Kojadinović sa po 13 poena.

Finalni dan USSB

 

U prvoj četvrtini stomatolozi su preuzeli inicijativu i ređali poene. Napadi im nisu bili dovoljno dobro organizovani, ali im je odbrana bila čvrsta. Protivnici u pokušaju da ih brzo sustignu su se više oslanjali na trojke, a dve za redom za ekipu FON-a je postigao Jeković. Stomatolozi su održavali malu prednost koju su stekli sve do kraja prvog dela. Poslednje poene u prvom delu postigao je Dubajić i njima je svojoj ekipi obezbedio prednost od tri poena (16:13).

Sastavi timova
FON                   Stomatološki fakultet
Igrutinović S. Gazivoda A.
Petrović N. Kukulj O.
Virijević J. Dubajić L.
Andrić M. Manitašević T.
Vuksonović L. Đurković V.
Stojković V. Lazić S.
Mijušković V. Stojnić P.
Šinik M. Tešić D.
Jeković B. Đukić O.
Šćekić O. Marković N.
Kojadinović A. Bošković A.
Vujošević L. Milić V.
Studenti FON-a su drugu deonicu otvorili znatno bolje, Virijević je  već u prva dva napada uspeo da izjednači rezultat sa protivničkom ekipom. Pogotkom Jekovića za tri poena FON je po prvi put stekao prednost. U nastavku su koristili loše organizovane napade košarkaša Stomatologije, krali im lopte i kretali u kontranapade iz kojih su beležili najviše poena. Na kraju četvrtine Šinik i Šćekić su postigli poslednje koševe i omogućili svojoj ekipi prednost od šest poena. Stomatolozi ipak nisu posustali i krenuli su u napad bolje organizovani i odlučni da ih stignu, međutim napravili su greške i na kraju ove četvrtine ostali iza protivnka (31:25).

U trećoj deonici FON-ovci su nastavili još jače. Stomatolozi su popustili, slabije su branili reket i time dali priliku protivnicima za nove poene. Takođe napadi su im bili jako slabi, a od devet poena kojih su postigli u ovom delu četiri su bila slobodna bacanja. Nakon trojke Vujoševića u poslednjim sekundama četvrtine bilo je jasno da je FON dosta jači nego što se pokazali u prvom delu. Bez mnogo muke su održali prednost i završili treći deo utakmice rezultatom 46:36.

Statistika
FON Stomatološki fakultet
Poeni                    69 46
Šutza 1p 5/9 5/11
Šutza 2p 20/36 13/25
Šutza 3p 8/20 5/23
Defanzivniskokovi 12 10
Ofanzivniskokovi 5 9
Asistencije 8 5
Blokade 6 2
Izgubljenelopte 2 28
Ukradenelopte 15 9
Poslednji deonica je bila pogubna za igrače Stomatološkog fakulteta. FON-ovi košarkaši su za ovih osam minuta postigli 23 poena. Nijednog trenutka nisu dopustili protivnicima da preuzmu inicijativu, prekidali su njihove napade i u odbrani bili gotovo nepogrešivi. Stomatolozi su uspeli da postignu deset koševa, ali nisu mogli da se do kraja izbore sa protivnicima koji su svakog minuta povećavali razliku  koja je na kraju iznosila 23 poena (69:46).

Po završetku meča krilo FON-a  Bratislav Jeković je čestitao protivnicima na fer i korektnoj igri. „Ovom pobedom smo obezbedili prvo mesto, što nam je i bio cilj na početku takmičenja, a dalje očekujemo da odbranimo titulu  “, rekao je Jeković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB