FON-u nada za polufinale

125

Ženska odbojkaška ekipa Fakulteta organizacionih nauka pobedila je sa 2:0, po setovima 25:16 i 25:15, ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. FON-u je ovo bila treća pobeda, uz jedan pretrpljen poraz, dok je DIF pretrpeo četvrti poraz, uz jednu pobedu.

Finalni dan USSB

Rezultatska neizvesnost u prvom setu trajala je do 7:6 za FON. Od tada kontrolu nad tokom meča preuzimaju u potpunosti odbojkašice FON-a. Dobar prijem omogućavao je tehničarki FON-a da dobro organizuje napade koji su uglavnom bili precizni. Napadale su devojke iz Jove Ilića i kroz sredinu i sa krajeva i bile su uspešne u bloku, dok je među Difovkama u tim trenucima bila raspoložena jedino Jeremićeva. Serijom dobrih servisa Milinkovićeve, korektora ekipe FON-a, i dobrih napada prednost se brzo penje na 21:13 za FON. Poenima Pejkovićeve iz napada i bloka u samoj završnici, ekipa sa Voždovca dolazi do prvog seta.

Drugi set nije doneo puno promena u igri oba tima. Ekipe su se rezultatski pratile do sedmog poena od kada ponovo FON kontroliše  situaciju na terenu. Pomeren prijem odbojkašica sa DIF-a nije im omogućavao da organizuju dobre napade, a dobra igra u polju igračica FON-a dodatno im je otežavala osvajanje poena. Ponovo je dobar servis omogućavao Menadžerkama da lako dolaze do poena i prave veće serije. Pošto su imale veliku prednost, usledilo je par izmena u ekipi FON-a. Međutim, iako su mlade snage FON-a bile na terenu, ništa se značajno na terenu nije promenilo. Svojom dobrom igrom i uz greške protivnica odbojkašice FON-a dolaze i do drugog seta, rezultat je bio 25:15.

Odbojkašicama Fakulteta za sport ovo je bila poslednja utakmica u ovogodišnjoj Prvoj studentskoj ligi i sada imaju skor od jedne pobede i četiri poraza. S druge strane, ekipa Fakulteta organizacionih nauka sastaće se sledećeg vikenda sa ekipom Filološkog fakulteta u zaostaloj utakmici trećeg kola grupe B. FON ima skor od tri pobede i poraza, dok je Filološkom odnos pobeda i poraza ima 4:0.

„Imamo još jednu utakmicu protiv Filološkog. Spremamo se sada. Mnogo mi se sviđa kako smo odigrale  i imamo taj timski duh koji nas je doveo do pobede“, poručila je na kraju Pešićeva, kapiten FON-a.

IgračiStatistika
Fakultet organizacionih nauka Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja
1 Čenić 5 Jeremić
2 Milinković 6 Marčetić
3 Petrović 7 Urošević
4 Mihailović (L) 8 Milanović (kapiten)
5 Mutavdžić 9 Mutavdžić
6 Nikolić 10 Trajković
7 Lazović 11 Kostić
8 Pešić (kapiten) 12 Nikolić (L)
10 Čakarević
11 Maksimović
12 Pejković
13 Katić

Fakultet organizacionih nauka

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Poeni iz napada

30

21

Poeni iz bloka

5

2

As servisi

2

3

Servis greške

1

4

Greške iz igre

4

9

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB