FON stari i novi šampion

1183

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka obranili su titulu u finalu Prvenstva studenata Beograda savladavši momke sa Akademije poslovnih strukovnih studija rezultatom 2:0 (25:23,25:23). FON je predvodio Vereš sa upisanih 14 poena, dok je na suprotnoj strani rezultat održavao Kovačić koji je zabeležio devet poena.

Finalni dan USSB


statistika

STATISTIKA

FON

APŠ

Poeni iz igre

27

24

Poeni iz bloka

5

3

As servisi

5

4

Greške iz igre

7

5

Servis greške

8

8

Igrači FON-a nesigurno su ušli u meč i tim tempom igrali do poslednjih poena seta. Odbojkaši APŠ-a sa uspehom su održavali prednost uglavnom poenima Kovačića, ali je iz ekipe FON-a prekretnicu napravio Dobrijević i preciznim servisima obezbedio vođstvo svojoj ekipi. Tačku na ukradeni set stavio je Timotijević poenom iz bloka za rezultat 25:23.

spisak igrača

APŠ

FON

8 Janković 12 Glavinić
1 Ristojević 0 Vidojević
7 Radonja 1 Dobrijević
9 Kovačić 8 Timotijević
11 Babić 9 Vuksanović
12 Tanasković 11 Vukosavljević
15 Stanojlović 14 Vereš
BB Živanović 44 Radović
BB Ivković 4 Burić
Tener: Stefan Ljamić 6 Vujić
Ognjen Pantelić
David Lazović

U drugom setu od starta se vodila neizvesna borba, u određenim segnemntima igre organizovaniji su bili igrači FON-a pa su pri rezultatu 11:9 momci sa APŠ-a zatražili tajm-aut. Ipak, ni nakon pauze nisu uspeli da konsoliduju svoje redove pa je ekipa FON-a sa uspehom održavala prednost tokom meča. Pripretili su momci sa APŠ-a u poslednjim poenima meča kada su uspeli da dođu na poen zaostataka (22:21) Radonja nije uspeo da izjednači rezultat pri servisu jer je loptu uputio izvan linije devet merata, ali je i na suprotnoj strani Glavinić uzvratio istom merom (23:22). Potom je Vujuć je za FON iz zone četiri bio precizan za prvu meč loptu, ali je napetost u ekipama rezultirala servis greškama na obe strane za konačan rezultat 25:23.

Nakon odbranjene titule i uspešne sezone kapiten FON-a Lazar Glavinić čestitao je protivnicima i saigračima na fer borbi. “Odbranili smo titulu i ostvarili cilj”, rekao je Glavinić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDivjak ponovo nezaustavljiva za Mašinski!
Naredni tekstFPN rutinski do pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.