FON smečovao za finale

443

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su ekipu Saobraćajnog fakulteta sa 2:0, po setovima 25:21, 25:16 i tako se plasirale u finale Farmasi kupa u sklopu Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Napadavši iz svih zona, FON je zasluženo zakazao finalni susret sa Filološkim fakultetom.

Finalni dan USSB

Meč su bolje otvorile odbojkašice Saobraćajnog fakulteta te su zahvaljujući greškama protivnica brzo povele rezultatom 3:0. Ipak, dve greške na drugoj strani i FON se vratio u igru – 3:2. Poen za poen igralo se nekoliko narednih minuta a onda je dvojni blok Marković/Nikolić odnosno Nikolić/Đurić dva puta bio na mestu da bi na semaforu pisalo 9:6 u korist odbojkašica iz Jove Ilića. Na drugoj strani, blok je takođe dobro funkcionisao. Ćojbašić i Ratkov dobro su blokirale protivnicu i smanjile na 9:8.  Tada je FON zaigrao malo jače u napadu što je rezultiralo osetnijom prednošću. Pri rezultatu 13:10, odbojkašice oba tima požrtvovano su igrale u odbrani da bi na kraju devojka sa organizacionih nauka, Balmazović, pronašla prostor i postigla poen. Ipak, devojke iz Vojvode Stepe nisu se predavale. Zahvaljujući odličnom bloku koji je umnogome osujetio plan protivnica, Saobraćajni je sredinom seta smanjio na 15:14. Balmazovićeva je, nedugo zatim, postigla as poen za 17:14. Rezultatski minus od tri poena označio je potrebu da se zove tajm-aut, što su saobraćajke i učinile. Ipak, ni pauza im nije pomogla da se konsoliduju. Na drugoj strani, Markovićeva je bila nezaustavljiva. Postigla je tri važna poena, od čega i jedan as servis, tako da je svom timu donela prednost od 21:16. FON je set rutinski priveo kraju. Pri rezultatu 24:21, Kočovićeva je iz zone 3 dobro smečovala i rešila prvi set u korist svog tima (25:21).

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Fakultet organizacionih nauka
Popović S. Stevanović M.
Janković M. Petrović I.
Ugrinić T. Stanković J.
Đokić N. Đurić M.
Damnjanović O. Marković J.
Ratkov K. Pavlović K.
Ćojbašić A. Balmazović M.
Simović N. Jovanović A.
Vasić I. Andžić S.
Nikolić M.
Kočović T.
Vučetić T.
Mihailović A.
Nešić A.

Drugi set počeo je u sličnoj atmosferi. Timovi su igrali poen za poen i konstantno su se smenjivali u vođstvu. Za 5:4 u korist Fakulteta organizacionih nauka precizna je bila Đurićeva koja je dobro smečovala po paraleli. Odmah posle, odbojkašice saobraćajnog poravnale su na 5:5 dvojnim blokom Popović/Damnjanović, nakon požrtvovane intervencije Đokićeve. Pri rezultatskom minusu od 8:10 odbojkašice FON-a su napravile mini seriju od 4:0 koju je as servisom zaključila Stevanovićeva i povele 12:10. Nalet rivalki, Saobraćajni je sprečio tajm-autom. Posle pauze, ponovo se igralo poen za poen. Devojke oba tima su igrale požrtvovano u odbrani, a blokovi sa obe strane mreže su bili na mestu. Pri rezultatu 15:15 Markovićeva je dobro tukla po dijagonali, da bi zatim kapiten Saobraćajnog, Ugrinić, napravila dve greške i omogućila odbojkašicama FON-a da povedu rezultatom 18:15. Ponovo je klupa Saobraćajnog pokušala pauzom da se vrati u meč. Međutim, ovaj put im to nije uspelo. Nedovoljna koncentracija u završnici napada uticala je na to da odbojkašice iz Vojvode Stepe na kraju drugog seta naprave veći broj grešaka, što je FON kaznio. Za 22:16 u precizna iz prve linije bila je studentkinja organizacionih nauka Nikolić. Pri rezultatu 24:16 odbojkašica Saobraćajnog, Popovićeva, poslala je loptu u aut. Tako se, ukupnim rezultatom (25:21; 25:16) FON plasirao u finale kupa gde će se boriti protiv odbojkašica sa Filološkog fakulteta.

Statistika
Statistika: Saobraćajni fakultet Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 15 25
Poeni iz bloka 5 3
As 1 4
Servis greške 4 6
Greške iz igre 14 10

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Marija Balmazović, izajvila je da je zadovoljna pobedom i pruženom igrom uz zaključak da u finalu moraju bolje. „Odigrali smo dobar meč i pored toga što uslovi na terenu nisu bili baš najbolji. Raduje me što smo imali dugačku klupu, čak 14 nas je bilo. Nadam se da ćemo u finalu odigrati još bolje jer sam sigurna da mi to možemo“, rekla je Balmazovićeva.

 

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB