FON slavio protiv filozofkinja

297

U okviru dvanaestog kola odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu, odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su igračice Filozofskog fakulteta sa 2:0 (12:25, 18:25) i tako su pružajući dobre partije učvrstile prvo mesto u grupi. U pobedničkom timu se istakla Kočovićeva postignuvši 9 poena, dok je u ekipi Filozofskog fakulteta Petkovićeva dodala 4 poena.

Finalni dan USSB

U prvom setu je viđena veća borba nego što rezultat prikazuje. Filozofkinje su svoje poene postizale uglavnom greškama odbojkašica sa FON-a dok je Fakultet organizacionih nauka dobrim servisima, i izgrađenim napadima osvajao svoje poene. Utakmicu je Simonovićeva otvorila poenom iz bloka. Fon je odgovorio preko Markovićeve koja je iskoristila preciznu loptu Stevanovićeve i tako postavila rezultat na 1:2 za FON. Stevanovićeva je tokom čitavog meča bila osovina napada FON-a i svojim dodavanjima imala doprinos u igri.  Sve do rezultata 9:9 meč je bio egal. Usledila je serija odbojkašica iz Jove Ilića 154 od 0:4 posle koje je su filozofkinje zatražile tajm-aut. Međutim u ovom setu su uspele da osvoje još samo tri poena. Poentirale su Simonovićeva i Popovićeva, dok su sa druge strane precizne bile Kočovićeva, koja je u više navrata dobro reagovala u bloku, i Baošićeva. Set je završen 12:25 za ekipu FON-a.


Sastavi timova
Filozofski fakultet Fakultet organizacionih nauka
5 Simonović M. 5 Nikolić M.
7 Petković S. 6 Balmazović M.
8 Đerić I. 8 Stevanović M.
14 Ković J. 12 Ivanović I.
17 Šterić M. 13 Radović N.
18 Vlahovljak A. 15 Kočović T.
24 Popović N. 16 Jovanović A.
17 Marković J.
19 Baošić S.
23 Pavlović K.
25 Lišanin A.
26 Vukanović A.
28 Milanov K.
Odnos snaga na ovom meču ostao je isti i u drugom periodu meča. Poentirale su odbojkašice FON-a sa svih pozicija. U bloku se nekoliko puta istakla Markovićeva zajedno sa Kočovićevom i nakon uvodnih 6 poena rezultat je glasio 0:6 za Fakultet organizacionih nauka. Niz je prekinula Stevanovićeva servis greškom. Uprkos toj grešci devojke sa FON-a su napravile novu seriju od 0:6 i tako povele sa 1:12. Odbrana filozofkinja nije uspevala da zaustavi ovakve napade i to je jedan od glavnih razloga za poraz na ovoj utakmici. Do kraja utakmice su pokušale da umanje prednost ili da eventualno izbore treći set. Vezale su par brzih poena, međutim Fakultet organizacionih nauka je ostao pribran i odgovarao dobrim servisima. Tajm-aut su zatražile devojlke sa Filozofskog fakulteta pri rezultatu 7:17 za tim FON-a. Vlahovljak i Petkovićeva su poenima iz bloka i asevima držale ekipu u meču. Sa druge srane je Markovićeva postigla nekoliko bitnih poena i tako se rezultat promenio na 13:21. Odbojašice Fakulteta organizacionih nauka su meč privele kraju i tako su rezultatom 18:25 u drugom setu upisale nove bodove.
Statistika
Filozofski fakultet Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 7 17
Greške iz igre 12 10
As servis 3 9
Servis greške 5 4
Poeni iz bloka 6 7
Nakon završetka utakmice Tamara Kočović, jedna od najboljih pojedinaca u redovima FON-a, istakla je rad na treninzima kao glavnu stavku njihovih rezultata ove sezone. „Pre svega želim da čestitam odbojkašicama Filozofskog fakulteta na fer i korektnoj borbi. Redovno treniramo i trudimo se da budemo sve bolje kako sezona odmiče. Nismo dozvolile da se opustimo i situaciju smo konstantno držale pod kontrolom, i tako smo došli do nove pobede“, zaključila je Kočovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB