FON silovito do finala

1237

Odbojkaši Fakutlteta organizacionih nauka prvi su finalisti ovogodišnje lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Oni su ubedljivom pobedom od 2:0 (25:14, 25:19)  savladali ekipu Visoke škole za IKT.

Finalni dan USSB

 

Ujednačeno se igralo na početku ovog polufinalnog susreta. Međutim, pri rezultatu 3:3, poene za FON su postigli Timotijević i Vereš, te su se rezultatom 6:3 po prvi put rezultatski odvojili. Od tog momenta, na terenu je postojao samo jedan tim. Veliki broj grešaka igrača IKT-a, dodatno je pogodovao Voždovčanima koji su nakon smeča Purića poveli sa 11:5. Blokom kapitena Pavlovića a zatim i as servisom Tadića, IKT je smanjio na 12:9 da bi sredinom seta korektor Vereš, a onda i Glavinić vratili timu FON-a ubedljivo vođstvo (16:9). Odbojkaši komunikacionih tehnologija su pri kraju seta napravili nekoliko uzastopnih grešaka, što je njihovim rivalima išlo pod ruku (21:11). Pecanjem Tadića, odbojkaše organizacionih nauka delio je svega poen do osvajanja prvog seta (24:12). As servisom Obućine a zatim i greškom Vukosavljevića, IKT je spasao dve set lopte (24:14), ali je onda serdnji bloker IKT-a napravio servis grešku, pa je FON rezultatom 25:14 osvojio prvi set.

 

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Visoka škola za IKT
Vukosavljević A. Pavlović P. (c)
Trifunović F. Ivanović V.
Paravinja N. Tadić T.
Timotijević N. Pavlović N.
Vidojević L. Obućina U.
Purić M. Pilić J.
Glavinić L. (c)
Nikolić O.
Vereš M.
Marković A.
Libero
Krstić S. Martinović I.

Identičan odnos snaga viđen je i u drugom setu. Asovima Nikolića i Trifunovića, te smečom Vukosavljevića, FON je u ranoj fazi meča imao zavidnu prednost (5:1). Nakon dobre intervencije Timotijevića, koji je na mreži zaustavio Pilića, odbojkaši iz Jove Ilića su poveli sa 9:2. Poenima Pavlovića i Tadića, IKT je smanjio na 9:4. Ipak, svaki ozbiljniji pokušaj igrača komunikacionih tehnologija da se rezultatski primaknu protivnicima bio je osujećen. Smeč udarcima Trifunovića a onda i as servisom Nikolića, FON je sredinom drugog seta imao značajnih sedam poena prednosti (14:7). Solo serijom Ivanovića, koji je pri rezultatu 17:12 tri puta uzastopno poentirao, IKT je prišao na svega dva poena zaostatka (17:15).  Ipak, tajm-aut koji su zatražili očigledno im je prijao, pa su se odbojkaši FON-a konsolidovali i ubrzo povisili na 21:15. Mirno su priveli set kraju, pa im je poen Trifunovića doneo pet meč lopti (24:19). Nikolić je iskoristio već prvu, postigavši as servis i tako odveo svoju ekipu u novo finale (25:19).

Statistika
Statistika: Fakultet organizacionih nauka Visoka škola za IKT
Poeni iz igre 19 10
Poeni iz bloka 2 2
As 8 2
Servis greške 7 6
Greške iz igre 12 15

Kapiten i ujedno najraspoloženiji u svojoj ekipi, Pavlović, čestitao je rivalima na pobedi i dodao:  „Čim smo ušli u meč, videli smo da je ekipa FON-a dosta kvalitetnija. Ipak nismo dozvolili da nas to demotiviše već smo igrali najbolje što smo mogli. Nadamo se da ćemo u borbi za treće mesto biti bolji i na kraju osvojiti medalju“, rekao je Pavlović.

 

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Glavinić, istakao je da je zadovoljan prikazanom igrom i da su njegovi saigrači očekivali pobedu. „Dobro smo odigrali meč, zadovoljan sam prikazanim. Čestitao bih ekipi IKT-a i poželeo bih im sreću u borbi za bronzu. Što se nas tiče, verujem da ćemo i u finalu biti bolji i pobediti“, prokomentarisao je Glavinić.

 

Podsećanja radi,  rivali za zlatnu medaju će im biti ekipa Singidunuma koja je u polufinalnom susretu bila bolja od odbojkaša Beogradske poslovne škole.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDivac predvodio ekonomiste do pobede
Naredni tekstIKT preko Turističke do novog finala i duela sa VIŠER-om!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.