FON sigurniji u završnici od filozofa

800

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka pobedili su ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:18, 25:23) u okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu.
Najraspoloženiji igrač na utakmici bio je Vereš sa postignutih 14 poena, pratio ga je Burić sa 11, a na drugoj strani izdvojio se Vidović sa 11 poena.

Finalni dan USSB

Prve poene za ekipu Filozofskog fakulteta obezbedio je Konstantinović preciznom dijagonalom, ali je za FON Vereš snažnim smečom ubrzo izjednačio rezultat (1:1). To je ujedno bilo i jedino izjednačenje u prvom setu – igrači FON-a diktirali su tempo tokom celog prvog perioda igre. Nakon toga, igralo se poen za poen, a fonovci su se rezultatski odvojili zahvaljujući greškama iz igre odbojkaša Filozofskog fakulteta (7:4). Filozofi su zatražili tajm-aut sa ciljem da prekinu seriju protivnika. Međutim, nakon pauze, fonovci su nastavili u istom ritmu. Iskoristili su svaku grešku protivnika, a Vereš i Burić su ih predvodili u napadu svojim snažnim i preciznim smečevima (13:9). Vidović je uspeo da napravi seriju od tri poena i na taj način rezultatski približi svoju ekipu (13:12). Nakon toga, Vereš je uzvratio svojom serijom poena i dodatno povećao prednost njegove ekipe (18:14). Filozofi su zatražili drugi tajm-aut u prvom periodu sa ciljem da ponovo poremete napad protivnika. Kao i prošli put, fonovci su nastavili u istom ritmu. Paravinja je precizno servirao a Vereš poentirao još jednom snažnim smečom za dodatnu prednost ekipe FON-a (20:14). Filozofi nisu mogli da zaustave napade protivnika, pa je tačku na prvi period igre stavio Trifunović (25:18).


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka

Filozofski fakultet

1 Kuljaj B. 2 Buculjević M.
2 Vukosavljević A. 3 Konstantinović U.
3 Trifunović F. 9 Vidović A.
8 Timotijević N. 11 Kovačević J.
9 Vidojević L. 15 Glišić M.
10 Burić B. 20 Petković S.
12 Marković A.
13 Paravinja N.
14 Vereš M.
Drugi period igre protekao je u dinamičnijem ritmu. Filozofi su bili spremni da izjednače rezultat u setovima, ali je ekipa FON-a na kraju uspela dobrom igrom u napadu da ostvari pobedu. Od početka druge deonice pa do kraja igralo se u stilu poen za poen, a inicijativu je ovog puta imala ekipa Filozofskog fakulteta. Vidović je nastavio u sličnom ritmu, pridružio mu se Petković sa pravovremenim kuvanjem i Glišić sa preciznim dijagonalama za prednost filozofa (9:5). Igrači FON-a zatražili su tajm-aut da bi se odmorili i usporili protivnike. Posle pauze, Kuljaj je realizovao prvi tempo u dva navrata, a Vereš i Burić nisu usporili ni u drugoj deonici (11:8). Vidović je preciznom paralelom dodatno povećao prednost svoje ekipe (14:11). Servis greška Buculjevića dala je šansu FON-u da se rezultatski približi. Burić je asom uspeo da obezbedi prvo od mnogih izjednačenja u ovoj deonici meča (14:14). Glišić i Petković snažno su napadali za dodatne poene, dok je na drugoj strani Paravinja poentirao iz bloka, a Burić preciznim kuvanjem za novo izjednačenje (20:20). U nastavku su, uz par grešaka filozofa, fonovci preokrenuli rezultat u svoju korist, a na kraju i meč. Nakon servis greške Buculjevića, filozofi su zatražili prvi tajm-aut u ovoj deonici (22:22). Kuljaj je igrao ključnu ulogu u odbrani FON-a nakon tajm-auta i uspeo je da poentira iz bloka za prednost svoje ekipe, što je nateralo filizofe da zatraže drugi tajm-aut (23:22). Trifunović je preciznom dijagonalom uspeo da ponovo izjednači rezultat (23:23). Nakon toga, Vereš snažnim smečom vratio je prednost svojoj ekipi (24:23). Kovačević je prvim tempom poslao loptu u aut i na taj način je FON odneo pobedu na ovom meču (25:23).
Statistika

Fakultet organizacinih nauka

Filozofski fakultet

Poeni iz igre 35 24
Poeni iz bloka 2 1
As servis 2 1
Greške iz igre 6 8
Servis greške 9 3
Odbojkaš Fakulteta organizacionih nauka Martin Vereš,bio je zadovoljan igrom svoje ekipe i podelio je svoja očekivanja u nastavku sezone. „Pohvalio bih svoju ekipu, dobro smo igrali u svim segmentima. Sve što smo se dogovorili smo ispoštovali, ova ekipa nas je prošle godine dobila u utakmici za treće mesto pa nam je ovo dodatan podstrek za ubuduće. Ove godine definitvino ciljamo na medalju“, izjavio je Vereš.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnice i dalje neporažene!
Naredni tekstFinale rukometnog USSB kupa- Ko će biti novi šampion?
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.