FON rutinski do finala

80

Komšijski okršaj u  polufinalu studentske košarkaške lige, odigran u Basket City dvorani, pripao je ekipi Fakulteta organizacionih nauka, koja je slavila sa 90 : 71, po  četvrtinama 18:14, 22:20, 28:23 i 22:14.

Iako se očekivala pobeda FON-a, ekipa Fakulteta političkih nauka bila je dostojan protivnik sjajnim  „Fonovacima“. Već u prvoj četvrtini viđena je dobra košarka, ekipe su bile izjednačene, ali na prvi odmor sa prednošću odlazi tim FON-a. Da će ovo biti neizvestan meč, dokaz su igre oba tima u drugom delu meča.  FON pokušavao da se odlepi što više, a Politikolozi su im parirali koliko god su mogli, iako ih je Čović svojim majstorima  par puta da izbacio iz ritma. Na poluvremenu  bio je rezultata koji je FON vodio ka finalu (40:36).
Ekipa Fakulteta političkih nauka  svoj maksimum dala je i u trećoj četvrtini, ali i pored požrtvovane igre, nisi uspeli da ne pokleknu. Veliki problem za tim FPN-a, predstavljala su  slobodna bacanja.  Taj nedostatak svojim  trojkama pokušavali se da isprave Pušić i Rajičević .

Da su momci sa Fakulteta organizacionih nauka stvarno favoriti i da su tu zbog vrsnih igara, pokazalo se u poslednjem delu kada je Ivan Smiljanić sa svoje četiri pogođene trojke ,od ukupno šest datih za ceo meč, ugasio poslednje nade komšijama sa političkih nauka. Na kraju očekivana pobeda „ Fonovaca“. Politikolozi ipak neće pisati istoriju.
Najkorisniji igrač FON-a upravo je bio Smiljanić sa postignuta 24 poena (2/1; 2/2; 6/3), dok je u ekipi FPN-a najbolji učinak ostvario Vuk  Luković, sa 17 ubačenih poena (3/1; 4/2; 2/3).

Učinak igrača:

FON

fon

Untitled

FPN

fpnUntitled

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekst„Велике“ и „мале“ спортске гране…
Naredni tekstKratko i jasno – MILIONERI
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.