FON prvi šampion SUUB lige!

110

Nakon Mašinca, pao je i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja! Košarkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su u finalu SUUB lige Fakultet sporta rezultatom 56:45 (11:8, 9:18, 25:6, 13:11) i time potvrdile da se nalaze u odličnoj formi. Fakultetu sporta je ovo bio prvi poraz u sezoni.

18987618_10211747747961994_1647467727_o

Utakmica je, kako dolikuje finalu, tokom čitavog toka bila čvrsta, sa mnogo ukradenih i izgubljenih lopti. FON je igrao pametno, ali sa mnogo promašaja iz otvorenih pozicija. Ipak, te promašaje je nadomestio veliki broj ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, pa su poeni uglavnom postizani nakon druge šanse. Sa druge strane, ni košarkašice FSFV-a nisu imale najbolji šuterski dan u karijerama, svi osim Olge Stepanović, koja je u prvom poluvremenu postigla 17 poena, tri manje od cele ekipe FON-a. Nakon 11:8 u korist FON-a na kraju prve četvrtine, FSFV je koristio raspoloženu Olgu Stepanović koja je u nekoliko navrata imala solo prodore. To joj je nekoliko puta omogućila Vesna Divljak koja je u prvom poluvremenu imala nekoliko skokova u odbrani, ali i jednu smeč blokadu. U drugoj četvrtini, odmah nakon ulaska, Kostićeva je dobila ragbi pas Karetićeve preko celog terena i poentirala uz faul, nakon čega je pogodila i slobodno bacanje. Katanićeva, sa FON-a je pokušavala da ublaži seriju pokušajima sa linije za tri poena, ali joj to nije polazilo za rukom. Održavanje razumne razlike FON-u je uspevalo preko Bojovićeve i Madićeve. Rezultat pre najduže pauze bio je 26:20 u korist Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

19047349_10211747747041971_133897238_o

Drugo poluvreme je donelo preporod košarkašica Fakulteta organizacionih nauka. Nošene Ljiljanom Tomašević i njenim pogođenim trojkama iz kontranapada, Fonovke su za dva minuta apstinencije FSFV-a anulirale prednost a odmah zatim i povele trojkom kapitenke Une Nikolić. To je bio, ispostaviće se, koban period utakmice za Fakultet sporta. FON je učvrstio odbranu, onemogućio protivnicama lake poene. Stepanovićeva, koja je jedina bila raspoložena u redovima FSFV-a, pri svakom prijemu lopte bivala je udvojena, i prinuđena da dodaje loptu saigračicama na spoljnim pozicijama. U tim pokušajima prednjačila je Karetićeva koja je svaki put bila neprecizna. Tomaševićevoj se, sa druge strane pridružila i Madićeva, koja je pomogla svojoj ekipi da na kraju treće deonice ima prednost od 13 poena. U poslednjoj deonici je izgledalo kao da FSFV može da preokrene. Razigrala se Boškovićeva, a Karetićeva je iz šestog pokušaja postigla trojku i realizovala još jedan kontranapad i smanjila prednost protivnica na jedan poen razlike. Ipak, ono što je nedostajalo FSFV-u a FON je imao jeste podrška navijača. Pronašle su snagu košarkašice FON-a da ne ispuste prednost, a motivaciju za to im je dao potez Tomaševićeve koja je izbacila driblingom protivničku igračicu i poentirala sa poludistance. Promašaji su se ređali na drugoj strani, i titula šampiona je otišla u ruke Fakulteta organizacionih nauka.

UntitledUntitled1

Najefikasnija u redovima pobedničke ekipe bila je Milica Bojović sa 15 postignutih poena, čemu je dodala osam skokova, a pratila je Ljiljana Tomašević sa 14 poena, šest asistencija i dva skoka. U ekipi FSFV-a najbolju partiju pružila je Olga Stepanović postigavši 25 poena, čemu je dodala i 10 skokova.

Kapitenka FSFV-a Ivana Bošković istakla je treću četvrtinu kao presudnu. “Početkom drugog poluvremena se dogodio nesporazum u odbrani kad je Tomaševićeva bila sama, ona to ne promašuje. Za ostalo smo same krive, šut nas nije služio. Čestitala bih ekipi FON-a na tituli“, istakla je Boškovićeva.

Ljiljana Tomašević bila je prezadovoljna nakon osvojene titule. “Dobro smo igrale na početku, a u drugoj četvrtini smo menjale odbranu iz njihovih napada u napad i to nam je bilo problematično. U drugom poluvremenu smo se dogovorile da podelimo čuvare i da iznenadno igramo zonu. Pomogle su nam i one serije u trećoj četvrtini. Ni u jednom trenutku nisam sumnjala da ćemo osvojiti titulu“, zaključila je Tomaševićeva.

Fejsbuk komentari