Fon preokretom do finala

179

Boljom igrom u odlučujućim trenucima odbojkašice FON-a uspele su da obezbede plasman u finale. Savladale su ekipu Ekonomskog fakulteta sa 2:1 ( 2. 4:26, 25:23, 15:11), a u borbi za zlato sastaće se sa ekipom Pravnog fakulteta.

Finalni dan USSB

U ranoj fazi meča odbojkašice EKOF-a kontrolisale su igru. Sigurnije su ušle u meč  za razliku od ekipe Fakulteta organizacionih nauka. Imale  su Ekonomistkinje  dva poena prednosti(4:2) , ali posle početne nesigurnosti FON je popravio prijem, što je ubrzo rezultiralo izjednačenju (6:6). Posle izjednačenja usledila je egal igra. Ujednačeno i gusto bilo je sve do sredine seta. Odbojkašice FON-a odlično su igrale u bloku i iskoristile su greške protivnica, a sve ovo dovelo je do prednosti od pet poena.(20:15). Vođene glasnom podrškom navijača, odbojkašice EKOF-a potrudile su se da završnicu seta učine zanimljivijom. Odličnim servisima Raičevićeve pomerile su prijem FON-a, kvalitetnim napadima Zekavice  došle su do izjednačenje (22:22). U nastavku se igralo poen za poen. Velika borba i želja viđena je na obe strane, ali više koncentracije imala je ekipa Ekonomskog fakulteta koja osvaja prvi set sa 26:24.

I u drugom setu odbojkašice EKOF-a nastavile su sa kvalitetnom igrom. Odmah su stekle prednost i tu prednost držale su do sredine seta. Blagu opuštenost u redovima Ekonomskog fakulteta FON je iskoristio maksimalno.  Raspucale su se Maksimovićeva i Milinkovićeva , čijim je poenima Fakultet organizacionih nauka držao priključak.  Foke su počela da nizu greške, a odbojkašice iz Jove Ilića to su iskoristile da do dođu do izjednačenja (22:22). Uzbudljiva završnica drugog seta pripala je ekipi FON-a sa 25:23.

Na krilima igre iz drugog seta FON je nastavio i u taj brejku. Borbenost se videla i u redovima Ekonomskog. Pokušavale su Foke da pređu u vođstvo, ali  za njihove napade odbrana FON-a imala je rešenje. Odlična igra Pejkovićeve u bloku dodatno je poremetila redove EKOF-a. Podrška publike nije izostala ni u ovom setu, ali ni to nije bilo dovoljno za preokret. Foku nisu imale rešenje za odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka, pa su na kraju odlučujućeg seta morale da čestitaju protinicama. Treći set završen je 15:11. Odbojkašice FON-a za titulu će se boriti protiv Pravnog fakulteta, dok će za treće mesto  EKOF igrati protiv  Filološkog fakulteta.

Jovana Maksimović smatra da je njena ekipa imala veću želju za pobedom u ovom meču.
„ Mislim da je ovaj meč presudila želja i srčanost koju smo izgradile u ovoj sezonu. To nas je nekako izvuklo. Ta želja i  kvalitet ove ekipe pomoći će nam i  u finalu. U finalu ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobedi“, izjavila je Maksimovićeva.

Najbolja u redovima Ekonomskog fakulteta, Jovana Zekavica takođe je u navela želju FON-a kao presudan faktor na ovom meču.
„ Čestitam svim igračica,  bio je ovo dobar meč.  Borile smo, ali mislim da je presudila želja  naših protivnica. I mi smo žele tu pobedu, ali se nadam da ćemo bar treće mesto osvojiti“, rekla je Zekavica.

FONFoke
fon
foke

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB