FON preokretom do trijumfa

1139

Odbojkaši FON-a, u veoma kvalitetnoj utakmici, slavili su posle preokreta nad ekipom Univerziteta Singidunum  2:1 (20:25, 25:17, 15:13) u ligi Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U redovima pobednika istakao se Martin Vereš sa 11 poena, a kod poraženih Uroš Milić sa 15 poena.

Finalni dan USSB

 

Početak susreta obeležio je Singidunum. Serijom servisa prvo Tašića, a zatim i Stefanovića, došli su do prednosti 10:1, nakon čega je FON morao da zatraži tajm-aut. U istom ritmu je nastavljeno dalje sve do 15:9 u korist Singidunuma. Na osnovnu liniju je tada došao kapiten FON-a Paravinja i svojim servisima onemogućio protivnike da napadnu, što su njegovi saigrači dobro ispratili, pre svega Vereš, i na taj način FON je anulirao minus sa početka meča (17:17). Singidunum nije dozvolio da mu prvi set isklizne iz ruku. Milić je preciznim dijagonalama iz zone 2 i iz druge linije napravio ponovo razliku koju FON ovog puta nije mogao da sustigne. Prvi set je završen u korist Singidunuma rezultatom 25:20.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
1 Radović Đorđije 1 Dedović Stefan
8 Rušić Marko 2 Milić Uroš
10 Dobrijević Dimitrije 3 Tornjanski Andrej
13 Burić Branko 8 Varićak Aleksandar
16 Trifunović Filip 12 Tašić Igor
17 Paravinja Nenad 18 Papantinou Lampros
22 Vereš Martin 20 Stefanović Aleksa
44 Vujić Bogdan (L) L1 Odavić Jovan
L2 Anđelković Stefan
U drugom setu igrala se mnogo bolja odbrana na obe strane, tako da su se poeni teže i osvajali. Otuda i rezultatska klackalica koja je obeležila prvi deo ovog seta (10:10). Kako se približavala završnica FON je igrao sve bolje i uigranije. Trifunović je uzeo poen iz zone četiri kuvanom loptom iza bloka Singidunuma, a Dobrijević je sa sredine nadmudrio svog blokera i postavio rezultat na 17:13. Ova mini serija FON-a okočana je odličnim blokom jedan na jedan Milića (19:16). Singidunum je sam sebi na kraju zatvorio vrata potencijalnog osvajanja drugog seta sa dve uzastopne servis greške, što je FON maksimalno iskoristio poenima Burića i Trifunovića i poravnao rezultat u setovima (25:17).


Odlučujući set je bio neizvestan do samog kraja. Otvoren je nepreciznim servisima na obe strane, nakon čega su se smenjivale greške iz igre obe ekipe (6:6). Prvu manju prednost stekao je Singidunum nakon as servisa Varićak, a na to se nadovezao Stefanović dijagonalom iz zone četiri (9:7). Ta razlika je odmah izbrisana poenima FON-a blokom Dobrijevića i napadima Burića iz zone četiri. Nakon korekcije Milića Singidunum je poveo 13:12, ali Burić je uzvratio istom merom. Prvu meč loptu imao je FON posle smeča u aut Dedovića, a utakmica je okončana u korist ekipe iz Jove Ilića nakon što je korekcija Milića završila na sajli mreže (15:13).

Statistika
  Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
Poeni iz igre 24 26
Greške iz igre 9 15
Servis greške 12 11
As servisi 6 6
Poeni iz bloka 4 2

Kapiten i dizač FON-a Nenad Paravinja istakao je da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom. „Zadovoljan sam pobedom, ne i igrom. Znam da možemo mnogo bolje i da ovaj tim ima još dosta prostora za napredak. Mislim da ćemo se u polufinalu sastati sa Singidunumom, istom ekipom, znamo se dobro, biće sigurno dobra i kvalitetna utakmica, ići ćemo maksimalno na pobedu, tako da pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu sledeće nedelje i prisustvuju“, poručio je Paravinja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON bolji od Biološkog fakulteta
Naredni tekstPravnici obezbedili polufinale
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.