FON preokretom do titule u USSB ligi!

1202

U neizvesnoj finalnoj utakmici Prvenstva studenata odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka savladali su Univerzitet Singidunum rezultatom 2:1 (23:25, 25:14, 15:12). Bolja igra Singidunuma tokom prvog seta nije uticala na koncentraciju igrača FON-a koji su se bolje organizovali u nastavku meča. FON je do pobede predvodio Vereš sa upisanih 16 poena, dok se na suprotnoj strani istakao Milić koji je postigao 12 poena.

Finalni dan USSB

 

Finalni meč bolje su otvorili odbojkaši Singidunuma serijom od 3:0 koju prekida korektor Vereš (1:3). Na strani ekiše u vođstvu Odavić koristi dizanje Varićka za realizaciju prvog tempa, a potom je usledio i blok Milića za prednost od četiri poena (1:5). Nakon mini-serije Singidunuma Vereš i Glavinić uspeli su da smanje zaostatk svoje ekipe realizacijom visokih lopti Trifunovića (4:5). Usledila je igra poen za poen u kojoj su igrači FON-a uspeli da izjednače rezultat (8:8). Pri servisu Tornjanskog Singidunum je ponovo prešao u vođstvo, Milić je iskoristio dizanje Varićka, a potom je dvojni blok Varićak-Lekić zaustavio prodor protivičkog igrača (8:11). Napadom iz zone dva Vereš na kratko prekida seriju kolega sa Singidunuma. As Varićka i precizni napadi kapitena Milića odbojkašima Singidunuma omogućili su još jednu seriju u nizu, nakon čega su usledile greške iz igre koje su igrači FON-a iskoristili izjednačivši rezultat (14:14). U nastavku meča poene su postizali Milić i Tornjanski što je rezultirao boljoj igri Singidunuma na koju igrači FON-a nisu imali odgovor, pa su pri rezultati 18:20 bili primorani da pozovu tajm-aut. Nakon dogovora odbojkaši iz Jove Ilića uspeli su da izjednače rezultat, prodorom Vereša i organizovanim dvojnim blokom Cekić-Vereš (22:22), zbog čega su igrači Singidunuma zatražili tajm-aut. Odlučujuće poene prvog seta beležio je blok Lekić-Dedović za Singidunum, a potom je usledilo pecanje igrača FON-a, pa je prvi set završen rezultatom 23:25.


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
Lazar Glavinić Uroš Milić
Lazar Vidojević Miloš Delić
Srđan Krstić Igor Borković
Nikola Žugić Aleksandar Varičak
Bogdan Vujić Stefan Dedović
Filip Trifunović Dragutin Lekić
Nenad Paravinja Nemanja Simić
Mihailo Purić Andrej Tornjanski
Nemanja Cekić Jovan Odavić
Nemanja Timotijević
Boris Kuljaj
Martin Veres
Dejan Čolić
Aleksandar Vukosavljević
Predrag Živanović
Odbojkaši FON-a tokom drugog seta u potpunosti su diktirali igru. Vereš je poentirao u prvom napadu, nakon čega su suledile obostrane greške pri servisu (2:1). FON je u nastavku meča poene postizao u serijama koristeći greške protivnika. Vereš je smečevima uvećavao prednost svog tima dok je u bloku poene postizao Cekić, na suptornoj strani odbojkaši Singidunuma rezultatski zaostatak uglavnom su smanjivali kroz greške protivnika, zbog čega su morali da pozovi taj-aut pri rezultatu 13:8. Iz redova Singidunuma Dedović je iznudio blok-aut Glavinića, nakon čega je usledila serija odbojkaša FON-a od devet poena. Cekić je servisima uspeo da poremeti prijem protivnika i obezbedi neorganizovan kontra-napad igrača Singidunuma. Dok su Glavinić i Vareš uspešno probijali blok igrača sa druge strane mreže (19:9). Dedović je smečom smanjio rezultatski zaostatak svog tima (19:10). Usledili su poeni u serijama uz česte greške iz igre, na strani FON-a srednji bloker Kuljaj beležio je poene uspešnom relizacijom prvog tempa (22:12). Mini-seriju odbojkaša Singidunuma pri servisu Tornjanskog predvodio je Lekić, koji je najpre zabeležio blok a potom precizno sproveo prvi tempo (22:14). Odbojkaši FON-a rutinski su priveli set kraju poenima Cekića u bloku.


Statistika
STATISTIKA Univerzitet Singidunum Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 17 28
Poeni iz bloka 11 7
As servisi 2 3
Greške iz igre 16 12
Servis greške 9 9
Odlučujući set bolje su otvorili igrači FON-a, serijom od 2:0. Usledio je odgovori Milića, ali je na suprotnoj strani Cekić iskoristio dizanje Radovića i precizno realizovao prvi tempo (3:1). Na strani Singidunuma Dedović je smečom smanjio rezultatski zaostatk, nakon čega je usledila serija od 3:0 za FON (6:2). Pri servisu Dedovića igrači Singidunuma uspeli su da se vrate u meč i smanje razliku. Vezani poeni Tornjanskog u napadu i bloku izborili su nerešen rezultat (6:6), zbog čega su igrači FON-a zatražili taj-aut. Greškama Tornjanskog i Odavića FON je prešao u vođstvo, a Kuljaj je realizaciojm prvog tempa potvrdio prednost (9:6). Istom merom, na suprotnoj strani uzvratio je Tornjanski smanjivši zaostatak (9:7). Greške iz igre na obe strane obeležile su naredne poene (11:9). Igru Singidunuma predvodili su Milić i Tornjanski, ali to nije bilo dovoljno za uigranu ekipu FON-a. Najpre je Vereš smečovao po bloku protivnika izborivši meč loptu, a potom je Glavinić blokom osvojio odlučujući poen. Rezultat na kraju trećeg seta bio je 15:12.

Nakon finalne utkmice igrač FON-a, Boris Kuljaj čestitao je svojim igračima, ali i igračima suprotnog tima na fer i korektnoj borbi. „Kada je počela ova liga nama je cilj bilo finale, samo osvajanje je naš veliki uspeh. Drago mi je što sam uspeo sa ovim momcima da konačno osvojim tituli u ligi“, izjavio je Kuljaj.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB