FON preokretom do finala

166

Ekipa odbojkašica Fakulteta organizacionih nauka savladala je Filozofski fakultet rezultatom 2:1(18:25, 25:16, 15:12) u polufinalu SUUB lige. Tako su se FON-ovke plasirale u finale lige. Obe ekipe pružile su maksimum i trudile se da zauzmu mesto u finalu, a o finalisti je odličivao treći set.

Meč je bolje otvorio Filozofski, poveo je sa 3:1. Ipak, ubrzo je došlo do izjednačenja od 5:5. U ekipi FON-a na bloku je dobra bila Nikolićeva. U nastavku se igralo poen za poen. Posle izjednačenja 8:8, popustila je igra FON-a, voždovčanke su napravile nekoliko grešaka i prepustile vođstvo Filozofskom fakultetu. To je pomoglo filosofkinjama da uđu u dobar ritami i iskoriste prednost. Poene je najviše donosila Miladinovićeva.  Tako je Filozofski stigao do prednosti od 14:11. Uprkos poenima Kočovićeve, filosofkinje su održavale prednost. Pri rezultatu 18:21, vođena odličnim servisima Pajovićeve, ekipa Filozofskog fakulteta pravi seriju od 4:0 i osvaja prvi set sa 25:18.

 

U drugom setu videla se odlučnost FON-a da nadoknadi izgubljeno. Povele su FON-ovke sa 5:0. Usledio je tajm aut. Ipak, ni posle poena Vlahovljakove ekipa Filozofskog nije imala dobru igru. Stevanovićeva je donosila poene svojoj ekipi te FON brzo stiže do 8:2. Viđeni su odlični poeni Milinkovićeve. Voždovačka ekipa dominirala je u ovom setu. Filosofkinje su grešile, nisu imale dobru odbranu, što su odbojkašice FON-a koristile. Pri rezultatu 17:7, popravio se Filozofski i devojke prave mini seriju od četiri poena za 17:11. Za to je najsazlužnoja bila Miladinovićeva, a sjajno je serivrala Pejinovićeva. Ipak poenima Balmazovićeve FON uzvraća i nastavlja sa odličnom igrom.  Razmene su bile duge, Filozofski se odlično branio, ali je FON ipak stizao do poena. Kao Filozofski u prvom setu, FON na kraju vezuje tri poena i dolazi do 25:16.

IMG_20170520_204555

U odlučujući set bolje je ušla ekipa FON-a. Uporne su bile Balmazovićeva i Milinkovićeva pa je FON brzo došao do prednosti od 9:1. Nisu davale filosofkinjama da dođu do poena. Nisu se predavale filosofkinje, koristile su retke greške protivnica i uz poene Petkovićeve smanjile raziliku na 11:7. Nakon tajm auta FON-a, videli smo uzbudljivu završnicu. Odlučnost FON-a da da ode u finale na jednoj strni, ali i borba i upornost Filozofskog na drugoj strani mreže. Uz veliku podršku navijača, Miladinovićeva je poenima pokušavala da obraduje tim filosofkinja. Ipak, Stevanovićeve je na drugoj strani uspela da svojim skokovima i poenima donese pobedu FON-u u trećem setu rezultatom 15:12.

U ekipi Filozofskog istakle su se Miladinovićeva sa šest poena i Vlahovljakova sa četiri poena i jednim blokom. U pobedničkom timu najboljes u bile Milinkovićeva sa osam postignutih poena i Balmazovićeva sa sa sedam poena i jednim blokom.

Statistika Filozofski fakultet
Filozofski fakultet: Poeni iz igre Blok poeni Servis greške As servisi Greške iz igre
1 Vlahovljak A. 3 4 / / 3
3 Pajović A. 4 / / 1 6
6 Pejnović N. / 1 2 1 2
7 Petković S. 2 1 / / /
8 Đerić I. 1 / / / 3
11 Miladinović S. 6 / 1 / 4
20 Šterić M. Libero
UKUPNO 16 6 3 2 18
Statistika Fakultet organizacionih nauka
Fakultet organizacionih nauka: Poeni iz igre Blok poeni Servis greške As servisi Greške iz igre
2 Milinković I. 8 / 1 / 2
5 Nikolić M. 4 2 3 / /
6 Balmazović M. 7 1 1 / 7
7 Andžić S. / / / / /
8 Stevanović M. 4 2 1 2 2
9 Protić S. / / / / /
15 Kočović T. 5 / 1 / 3
17 Marković J. 3 / 2 / 6
29 Ivanović I. / / / / /
0 Mihailović A. Libero
UKUPNO 27 5 9 2 20

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka Marija Balmazović smatra da im je iskustvo pomoglo u ključnim trenucima. Čestitam devojkama sa Filozofskog fakulteta. Mi smo loše počele. Ipak, mislim da je u ključnim trenucima iskustvo presudilo. Kada je reč o finalnom susretu, Balmazovićeva se nada da će finale biti najbolje moguće do sada. Ekonomija me je iznenadila. Pobedili smo ih sad na Best-u dva puta pa se nadam se će biti treća sreća, rekla je Marija nakon plasmana svoje ekipe u finale.

Ekipa FON-a će se u finalu sastati sa Ekonomskim fakultetom koji je, takođe u velikoj borbi,  savladao Saobraćajni fakultet.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstEkonomski se bori za trofej
Naredni tekstFutsaleri EKOF-a šampioni SUUB lige
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs