FON preko Singidunuma do finala!

813

U finalnom danu 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a ekipa Fakulteta organizacionih nauka se u polufinalnom meču sastala sa basketašima Univerziteta Singidunum. Za prolaz u dalju fazu takmičenja bilo je potrebno obezbediti dve pobede što su košarkaši FON-a ostvarili rezultatom 16:14 u prvom meču i 16:11 u drugom.

Finalni dan USSB

 

U ekipi Singidunuma najefikasiniji je bio Arsenović sa upisanih devet poena, a iz ekipe FON-a  Vuksanović je zabeležio osam. Čvrsta odbrana Singidunuma rezultirala je brzom izlasku iz bonusa i čestim faulovima koje su basketaši FON-a sa uspehom realizovali. Sigidunum je otvorio meč serijom Arsenović od 2:0 koju na asistenciju Vuksanovića prekida Jeković pogotkom u reketu. Niz su potom nastavili Šćekić košem za jedan i Vuksanović preciznim šutom izvan linije 6,75 (4:2). Na suprotnoj strani Arsenović je nastavio da razigrava ekipu pa je uz asistencije Gligorića uspeo da izjednači rezultat. Potom je Jeković za FON bio precizan u šutu za dva a onda i pod košem za rezultat 7:4. Pad u igri momaka iz ulice Jove Ilića iskoristili su košarkaši Sngidunuma koji su vezanim poenima iz reketa i uspešnom realizacijom sa linije penala prešli u vođstvo (7:8). Na drugoj strani Vuksanović je košem za dva vratio prednost timu, ali su momci sa Singidunuma ponovo vezali seriju od 4:0 i stvorili rezultatsku prednost (9:12). Čvrsta odbrana Singidunuma poslala je Jekovića na liniju penala za rezultat 11:12. Usledila je razmena poena za jedan, a pri rezultatu 12:13 basketaši FON-a pozvali su tajm-aut. Za FON je Šćekić bio precizan pod košem uz uspešno realizovani faul, dok je na suprotnoj strani Gligorić izjednačio rezultat (14:14). Četiri sekunde pre kraja meča Arsenović je faulirao Vuksanovića iz redova FON-a koji je sa uspehom relizovao dva slobodna bacanja za konačni rezultat 16:14 u prvom duelu.

Nakon prve utakmice košarkaš FON-a Ognjen Šćekić zaključio je da je utakmicu prelomilo više napravljenih faulova protivnika. “Mislim da smo dobili jednog od najtežih protivnika u polufinalu. Bila je ovo dobra borba i neizvesna utakmica, na kraju smo zahvaljujući tome što su oni pravili puno faulova rešili utakmicu sa linije penala”, rekaoje Šćekić.


Spisak igrača
FON Univerzitet Singidunum
12 Jeković 14 Gligorić
8 Vuksanović 12 Petrović
5 Božičković 16 Arsenijević
13 Šćekić 9 Zdravković
4 Igrutinović
Statistika
FON Univerzitet Singidunum
Šut za 1 poen 5/5 12/16
Šut za 2 poena 3/9 0/6
Slobodnja bacanja 5/7 2/2
Defanzivni skok 2 3
Ofanzivni skok 2 4
Asistencije 3 0
U drugom susretu FON je predvodio Vuksanović sa upisanih osam poena, dok je na drugoj strani Arsenović zabeležio pet. Signidunum je ponovo bolje otvorio meč, ovoga puta, serijom od 4:0. Usledio je odgovor basketaša FON-a, najpre je Vuksanović bio precizan u šutu za dva, a potom je Božičković skokom u napadu i uspešno realizovanim sobodnim bacanjem izjednačio rezultat (4:4). Za Sing je u nastavku Arsenović postigao koš pod obručem za ponovno vođstvo. Usledila je serija FON-a od 8:0 koju je pogotkom izvan linije 6,75 prekinuo Gligorić (12:7). Na suprotnoj strani Vuksanović je uzvratio istom merom za rezultat 14:7. Poene za Singidunum do kraja meča beležio je Zdravković, dok je za FON uz zvuk sirene bio precizan Božičković za konačni rezultat 16:11.
Statistika
Univerzitet Singidunum FON
Šut za 1 poen 6/8 3/4
Šut za 2 poena 2/12 6/16
Slobodnja bacanja 1/1 1/1
Defanzivni skok 2 4
Ofanzivni skok 1 3
Asistencije 1 3

Nakon druge pobede basketaš FON-a Luka Vuksanović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom. “Znali smo da nas čeka težak meč jer je ovo ipak finalni dan i drugačije se igra nego u grupnoj fazi. Ušli smo u finale i srećni smo zbog toga”, zaključio je Vuksanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIKT preko Saobraćajnog do četvrtfinala
Naredni tekstIKT u finalu 3×3 Dank šop lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.