FON prejak za ekonomiste

482

Studenti Fakulteta organizacionih nauka pobedili su kolege sa Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima 25:20; 25:20 u okviru SUUB lige u odbojci. Meč je bio prilično izjednačen, ali su igrači FON-a u ključnim momentima bili bolji.

Prvu osetniiju prednost ostvario je tim FON-a. Posle as servisa Timotijevića, oni su imali prednost od 2:0. Dobrom igrom, ekonomisti su se ubrzo vratili u meč, a posle dva asa Jovanovića, tim EKOF-a imao je prednost od 4:3. Narednih minuta igralo se poen za poen, a na prvi tehnički tajmaut sa vođstvom od 8:7 otišli su studnti ekonomije. Sredinom seta, ekonomista Zbiljić je dobro skuvao loptu za 11:10 u korist svog tima. FON je posle ovoga zaigrao dosta staloženije i nakon kraćeg vremena rezultat od 14:13 govorio je u njihovu korist.  Od tada, studenti sa Voždovca su sve vreme imali barem minimalnu prednost. Na drugom tehničkom tajmautu, FON je vodio 16:14. Za 18:15  dobro je smečovao student organizacionih nauka Timotijević. Na 22:18 povisio je Čolić smečom koji je okrznuo blok. Ekonomisti su sa dva uzastopna poena smanjili zaostatak na 22:20, ali je onda klupa FON-a zatražila tajmaut. Nakon pauze, studenti organizacionih nauka su postigli tri poena i osvojili prvi set rezultatom 25:20.U tom periodu najzapaženiji je bio Vereš, koji je sa dva poena značajno doprineo osvajanju prvog seta.

Sastavi timova

Drugi set započet je u istom ritmu. Timovi su nastavili sa smenjivanjem u vođstvu. Ipak, studenti FON-a su na samom početku ostvarili prednost od 4:1. Ponovo je Vereš bio najveći problem ekonomista. Nakon zatraženog tajmauta, ekonomisti su zaigrali bolje i oragizovanije. Predvođeni Markovićem, nije im dugo trebalo da dođu do nerešenog rezultata – 6:6. Na prvi tehnički tajmaut u drugom setu sa minimalnom prednošću od 8:7 otišli su upravo studenti EKOF-a. Narednih minuta, ekonomisti su napravili mini seriju od 3:0 i poveli rezultatom 10:7. Serija je proizašla iz grešaka studenata FON-a, naročito Lazića, koji je dva puta pogodio aut. Ipak, od tog momenta, FON se vratio u prepoznatljivu igru iz prvog seta i na greškama protivnika tražio je rezultatski priključak. Ekonomista Cvijetić se u tom periodu igre dva puta upecao u mrežu. To je FON iskoristio i već je sredinom seta izjednačio na 13:13. Vidojević je u tom periodu pogodio i as servis. Do minimalne prednosti 16:15 poena ekonomisti su došli posle smeč uradca Markovića. Ovaj igrač je gotovo ceo drugi set predvodio svoj tim. Ipak, posle tehničkog  tajmauta, FON je ubacio u veću brzinu i ubrzo poveo rezultatom 20:18. Kraj seta, ali i rezultat identično je odgovarao prvom setu. FON je putem as servisa Timotijevića poveo sa 22:19. Pretposlednji poen delo je Vidojevića koji je smečovao za 24:20 u korist svog tima. Konačnih FON 25:20 EKOF postavio je Lazić blokom.    

Statistika

Vereš, jedan od najzaslužnijih za pobedu FON-a, izjavio je da je srećan zbog poebe ali je i skrenuo pažnju na lošiji početak. „ Nismo dobro ušli u meč, tako da smo jurili rezultat. Snašli smo se i na kraju trijumfovali, što je i najvažnije. Ova pobeda nam omogućava da nastavimo borbu za svoj cilj a to je barem medalja“, rekao je Vereš.  

 

 

Fejsbuk komentari