FON prejak za ekonomiste

612

Studenti Fakulteta organizacionih nauka pobedili su kolege sa Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima 25:20; 25:20 u okviru SUUB lige u odbojci. Meč je bio prilično izjednačen, ali su igrači FON-a u ključnim momentima bili bolji.

Finalni dan USSB

Prvu osetniiju prednost ostvario je tim FON-a. Posle as servisa Timotijevića, oni su imali prednost od 2:0. Dobrom igrom, ekonomisti su se ubrzo vratili u meč, a posle dva asa Jovanovića, tim EKOF-a imao je prednost od 4:3. Narednih minuta igralo se poen za poen, a na prvi tehnički tajmaut sa vođstvom od 8:7 otišli su studnti ekonomije. Sredinom seta, ekonomista Zbiljić je dobro skuvao loptu za 11:10 u korist svog tima. FON je posle ovoga zaigrao dosta staloženije i nakon kraćeg vremena rezultat od 14:13 govorio je u njihovu korist.  Od tada, studenti sa Voždovca su sve vreme imali barem minimalnu prednost. Na drugom tehničkom tajmautu, FON je vodio 16:14. Za 18:15  dobro je smečovao student organizacionih nauka Timotijević. Na 22:18 povisio je Čolić smečom koji je okrznuo blok. Ekonomisti su sa dva uzastopna poena smanjili zaostatak na 22:20, ali je onda klupa FON-a zatražila tajmaut. Nakon pauze, studenti organizacionih nauka su postigli tri poena i osvojili prvi set rezultatom 25:20.U tom periodu najzapaženiji je bio Vereš, koji je sa dva poena značajno doprineo osvajanju prvog seta.

Sastavi timova
Vereš.

Fakultet organizacionih nauka Ekonomski fakultet
Kuljaj B. Marković A.
Lazić J. Janjić D.
Timotijević N. Cvijetić S.
Vidojević L. Zbiljić M.
Čolić D. Todorović A.
Glavinić L. Jovanović V.
Paravinja N.
Vereš M.

Drugi set započet je u istom ritmu. Timovi su nastavili sa smenjivanjem u vođstvu. Ipak, studenti FON-a su na samom početku ostvarili prednost od 4:1. Ponovo je Vereš bio najveći problem ekonomista. Nakon zatraženog tajmauta, ekonomisti su zaigrali bolje i oragizovanije. Predvođeni Markovićem, nije im dugo trebalo da dođu do nerešenog rezultata – 6:6. Na prvi tehnički tajmaut u drugom setu sa minimalnom prednošću od 8:7 otišli su upravo studenti EKOF-a. Narednih minuta, ekonomisti su napravili mini seriju od 3:0 i poveli rezultatom 10:7. Serija je proizašla iz grešaka studenata FON-a, naročito Lazića, koji je dva puta pogodio aut. Ipak, od tog momenta, FON se vratio u prepoznatljivu igru iz prvog seta i na greškama protivnika tražio je rezultatski priključak. Ekonomista Cvijetić se u tom periodu igre dva puta upecao u mrežu. To je FON iskoristio i već je sredinom seta izjednačio na 13:13. Vidojević je u tom periodu pogodio i as servis. Do minimalne prednosti 16:15 poena ekonomisti su došli posle smeč uradca Markovića. Ovaj igrač je gotovo ceo drugi set predvodio svoj tim. Ipak, posle tehničkog  tajmauta, FON je ubacio u veću brzinu i ubrzo poveo rezultatom 20:18. Kraj seta, ali i rezultat identično je odgovarao prvom setu. FON je putem as servisa Timotijevića poveo sa 22:19. Pretposlednji poen delo je Vidojevića koji je smečovao za 24:20 u korist svog tima. Konačnih FON 25:20 EKOF postavio je Lazić blokom.    

Statistika
Statistika: Fakultet organizacionih nauka Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 20 15
Poeni iz bloka 2 2
As 5 3
Servis greške 11 9
Greške iz igre 9 14

Vereš, jedan od najzaslužnijih za pobedu FON-a, izjavio je da je srećan zbog poebe ali je i skrenuo pažnju na lošiji početak. „ Nismo dobro ušli u meč, tako da smo jurili rezultat. Snašli smo se i na kraju trijumfovali, što je i najvažnije. Ova pobeda nam omogućava da nastavimo borbu za svoj cilj a to je barem medalja“, rekao je Vereš.  

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB