FON ponovo u trci za finale!

989

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka odneli su pobedu u četvrtfinalnom meču Lige Univerziteta u Beogradu protiv ekipe Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:22, 25:20). Iako je ETF sigurnije otvorio ovaj susret, FON je strpljivo čekao svoju šansu i na kraju ponovio rezultat od prošle godine plasiravši se među četiri najbolje ekipe. Protivnik u borbi za finale FON-u će biti aktuelni šampion lige Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Finalni dan USSB

Nakon duge razmene na startu utakmice i prvog vođstva FON-a, preciznim napadom i blokovima Gavrića stekao je ETF tri poena prednosti (4:1). Imao je FON problema na prijemu pa je pri rezultatu 10:3 i nakon dva asa Cenića, zatražio prvi tajm-aut. Ekipa iz ulice Jove Ilića napadom i blokom Timotijevića i Paravinje koji je zaustavio Pejina, smanjila je rezultatski zaostatak i primorala protivnika da zatraži pauzu (8:12). ETF je u nastavku snažno napadao, igrao je sigurno u bloku, dok je FON pokušavao napadima iz zone četiri da izbori izjednačenje. Paralela Burića označila je početak rezultatskog povratka FON-a i približila je njegovu ekipu egal igri (17:20). Timotijević je izblokirao tempo Pajevića, usledila je razmena servis grešaka, dok je Timotijević još jednom osvojio poen i primorao ETF da zatraži drugi tajm-aut (20:21). Blokom je FON poravnao rezultat, a preciznim napadom Trifunovića poveo prvi put na meču (22:21). Prvu set loptu FON-u obezbedio je Burić blok-autom nakon preciznog dizanja tehničara Paravinje (24:22). Kraj prvog perioda igre označio je Kuljaj izblokiravši Pejića (25:22).


Sastavi timova

Fakultet organizacionih nauka

Elektrotehnički fakultet

12 Glavinić Lazar 16 Pejić Nikola
19 Vujić Bogdan (L) 18 Kašić Nikola (L)
0 Vidojević Lazar 3 Miljević Branko
1 Burić Branko 11 Šiljegović Todor
6 Trifunović Filip 22 Janković Miloš
8 Timotijević Nemanja 13 Gajić Uroš
10 Čolić Dejan 14 Pajević Đorđe
14 Vereš Martin 12 Pejin Radivoj
17 Paravinja Nenad 17 Stojiljković Nikola
5 Kuljaj Boris 4 Gavrić Luka
19 Ratković Aleksa
8 Raković Stevan
Početak drugog seta protekao je u igri poen za poen, a prvu veću prednost stekao je ponovo ETF (8:5). Obe ekipe grešile su pri servisu, dok su Tifunović, Vereš i Kuljaj izjednačili rezultat na 9:9. ETF je pokušao tajm-autima da poremeti protivnika, međutim, FON je bio sve bliži polufinalu. Vereš je realizovao visoku loptu svog dizača za 15:10, a bio je spreman i u bloku zajedno sa Timotijevićem (19:11). Iako je Pejin održavao ETF u igri, njegova ekipa nije bila precizna pri napadu i sa linije devet metara. Vereš je doneo prvu set loptu FON-u (24:16), a onda je usledila serija ETF-a – kapiten Pejić, Pejin i Gavrić pokušali su da odvedu meč u neizvesnu završnicu (20:24). Ipak, realizovao je Kuljaj prvi tempo nakon idealnog prijema Burića i brzog dizanja Paravinje i odveo FON u polufinale (25:20).

Statistika

FON

ETF

Poeni iz igre 25 14
Greške iz igre 9 8
As servis 4 3
Servis greške 10 4
Poeni iz bloka 9 6
Odbojkaš Fakulteta organizacionih nauka Filip Trifunović, bio je zadovoljan konačnim rezultatom. „Na početku smo bili malo neozbiljni, bilo je to zbog jučerašnjeg poraza. Međutim, uspeli smo da se stabilizujemo, a to nam je donelo ovaj rezultat i prolazak u polufinale“, izjavio je Trifunović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ savladao ETF za prolazak u finale!
Naredni tekstVicešampion u polufinalu!
Student sam četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.