FON ponovo u finalu!

1141

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka su u drugom polufinalnom meču lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda savladali Univerzitet Singidunum sa 2:0 (25:23, 25:20) i tako zakazali sebi okršaj u finalu protiv Akademije poslovnih strukovnih studija. Najzapaženiji u ekipi FON-a bio je Mladenović sa 13 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Ćulafić sa sedam postignutih poena.

Finalni dan USSB

 

Singidunum je bolje otvorio utakmicu. Dedović je poenima iz bloka i zone četiri napravio razliku za svoj tim (7:5). FON je zatržio prvi tajm-aut pri rezultatu 8:12, nakon što je korektor protivnika Milić osvojio dva poena za redom. Trifunović je u nastavku vezao nekoliko poena iz zone četiri i ekspresno anulirao razliku Singidunuma (15:15). Tada je došlo do razmene grešaka iz igre, koju je prekinuo primač FON-a Mladenović preciznom paralelom iz zone četiri. Trifunović je prvi set prelomio u korist svoje ekipe kada je pri rezultatu 20:20, osvojio četiri poena za FON i tako ga doveo do prve set lopte (24:23), koju je srednjak Dobrijević iskoristio na pravi način (25:23).

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
1 Krstić S. 1 Dedović S.
2 Jelović B. 2 Anđelković S.
4 Dobrijević D. 4 Papantoniou L.
6 Radović Đ. 5 Varićak A.
10 Trifunović F. 6 Ćulafić I.
11 Burić B. 7 Milić U.
13 Vukosavljević L. 8 Stefanović A.
14 Mladenović A. 9 Tornjanski A.
17 Paravinja N. 10 Marinović L.

Drugi set bio je veoma ujednačen i uglavnom se igralo poen za poen. Obeležile su ga servis greške i primač FON-a Mladenović koji je na kraju dotukao Singidunum za plasman u finale. Prva razlika od dva poena pripala je momcima iz ulice Jove Ilića (9:7), a nju je doneo Dobrijević smečom sa sredine u zonu pet. Singidunum je poenima Ćulafića i Tornjanskog izjednačio na 13:13, a potom se i odlepio od FON-a na 17:14 u režiji Milića i Dedovića. FON je odgovorio istom merom i poenima Paravinje i Mladenovića postavio rezultat na 19:17. Ova serija od 5:0 pogurala je igrače FON-a do konačne pobede. Primač Mladenović je u drugoj polovini drugog seta osvojio čak sedam poena, među kojima je bio i odličan blok jedan na jedan pri rezultatu 21:18. Napadom iz zone četiri dijagonalom Mladenović je poslao FON u finale (25:20).

Statistika
  Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
Poeni iz igre 24 19
Greške iz igre 10 14
As servisi 1 1
Servis greške 10 7
Poeni iz bloka 4 3

Kapiten i dizač FON-a Nenad Paravinja ovog puta je bio zadovoljan igrom za razliku od prošlog vikenda. „Sada sam zadovoljan i pobedom i igrom, bila je dobra utakmica, Singidunum je pružio jak otpor, ali mi smo bili bolji. Ovo je moje prvo finale kao kapiten FON-a tako da se nadam zlatnoj medalji“, poručio je Paravinja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB