FON pokazao karakter

559

Ekipa Fakulteta orgranizacionih nauka odnela je pobedu u meču protiv Saobraćajnog fakulteta i to rezultatom 2:1 (23:25, 25:16, 15:13), u okviru desetog vikenda odbojkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Korektor Martin Vereš je sa 16 poena bio MVP ovog susreta.

Meč je otvorio Drobnjak, koji je iskoristio loš prijem Glavinića, i prvim tempom upisao prvi poen za Saobraćajni fakultet. Usledilo je nekoliko neiznuđenih grešaka ekipe iz Ulice Jove Ilića, pa su saobraćajci poveli 3:0. Prvi poen za FON osvojio je korektor Vereš, snažnim napadom iz zone dva i to nakon idealnog prijema Vidojevića (3:1).Saobraćajni je imao rezultatsku prednost, ali ne I doslednost: napadima Vereša I Vidojevića, FON je izjednačio pa ipoveo (12:11). Odbojkaši Saobraćajnog fakulteta su odmah reagovali timskim tajm-autom nakon kog se igralo poen za poen. Kapiten Brkić je preuzeo odgovornost I preciznim napadom doneo minimalnu prednost saobraćajcima (15:14). Jagodić je skraćenim servisom pomerio prijem FON-a, a Stojilović je to znao da nagradi i iz kontre je upisao još jedan poen (20:16). Da je ekipa koja nikad ne odustaje, dokazao je FON I asom Timotijevića ponovo izjednačio (21:21). Neizvesno je bilo do samog kraja prvog perioda igre, rezultatska prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu sve dok na grešku FON-a Saobraćajni fakultet nije odgovorio blokom I tako poveo 1:0 u setovima (23:25).

Sastavi timova
Ekipa Saobraćajnog fakulteta ponovo je bolje otvorila set, ali poenom kroz sredinu, Verešovom kuvanom loptom preko nisko postavljenog bloka, blokom i napadom iz zone četiri kapitena Glavinića, FON je došao do izjednačenja (4:4). Nastavak seta u potpunosti je pripao odbojkašima iz Ulice Jove Ilića koji su samo uvećavali svoju prednost i rutinski priveli ovaj set kraju.Stao je prijem Saobraćajnog fakulteta, pa nije bilo moguće organizovati napad koji bi poremetio odbranu protivnika. Stefanu Lazareviću, koji je pokazao kreativnost na mreži, pridružili su se Timotijević, Lazić I Kuljaj, a izjednačenje u setovima FON-u je doneo korektor Vereš (25:16).

 

Najbolje akcije čuvane su za odlučujući period igre. Nije bilo lakih poena, a koliko je želja za pobedom obe ekipe bila jaka, govori činjenica da se do 13:13 igralo poen za poen. Velika požrtvovanost obeležila je svaku razmenu, bilo je jako teško doći do poena pored dobro postavljene odbrane u kojoj su se posebno istakli Vlašković i Jocić. Marko Lazarević nije dozvolio da se ovaj set igra na razliku pa je, nakon njegovih neodbranjenih napada iz zone četiri, treći set završen rezultatom 15:13 što je bila najveća prednost jedne ekipe u ovoj deonici.

Sastavi timova
Libero odbojkaša Fakulteta organizacionih nauka, Nemanja Vlašković, rekao je da je za pobedu bio ključan timski duh. “Utakmica je bila veoma teška, dobro smo se borili i pobedili na kraju, što je najbitnije. Ključan je bio timski duh koji smo pokazali.  U nastavku takmičenja, očekujemo dobru borbu i videćemo gde možemo da stignemo”, istakao je Vlašković.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstStanišković i Širadović dovele RGF do bodova
Naredni tekstRafalna paljba biologa
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja. Volim da budem okružena pozitivnim ljudima, ljudima koji imaju svoj cilj i sigurno koračaju ka njemu.