FON pobedom počeo odbranu titule

316

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka pobedile su ekipu Matematičkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:15, 25,11). Utakmica je otvorila ovogodišnje takmičenje u USSB ligi,a FON-ovke su  pobedom počele odbranu titule.

Sastavi timova
Fakultetorganizacionihnauka Matematičkifakultet
Balmazović M. Aleksić
Stevanović M. Bakarević B.
Marković J. Drašković N.
Milinkovič I. Galjak M.
Kočović T. Dekić K.
Andžić T. Đurđević J.
Masal M. Bulić A.
Petrović I.
Pavlović K.
Nikolić M.
Nešić A.
Ivanović I.
Finalni dan USSB

Već na početku su odbojkašice FON-a napravile seriju za 4:0. Aleksićeva je poenom smanjila na 4:1, ali je ekipa za Voždovca brzo stigla do 6:2. Ipak, Đurđevićeva je asom pokenula svoju ekipu pa su se približile na 6:5. FON je u nastavku uspostavio stabilnu igru  polju i povećavao razliku. Na 15:6 su matematičarke zatražile tajm aut. Posle pauze su uspele da naprave odlične poene. Za 15:8 na bloku je dobra bila Aleksićeva. Uz nekoliko servis grešaka protivnica, ekipa predvođena Balmazovićevom je lako stigla do prednosti od 22:12. Uprkos borbi ekipe Matematičkog,  FON osvaja prvi set rezultatom 25:15.

Drugi set počeo je dugom razmenom, a greška odbojakšica FON-a donela je poen Matematičkom. Izjednačila je Masal na 1:1, a potom su FON-ovke prešle u vođstvo greškom protivnica. U ekipi Matematičkog sjajno je servirala Aleksićeva, pa je sa dva asa Matematički stigao do izjednačenja 4:4. Za vođstvo matematičarki od 5:4 odlično su se snašle Bakarevićeva i Đurđevićeva. Rezultat je bio neizvestan sve do serije FON-a od 3:0 za prednost od 9:6. Tajm aut nije pomogao devojkama sa Matematičkog da održe dobru igru sa početka seta. Milinkovićeva je svojim poenima povećavala prednost FON-a, a na servisu je odlična bila Stevanovićeva. Drugi set i pobeda u meču pripali su ekipi Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 25:11.

Statistika
FON Matematički fakultet
Poeni iz igre 15 5
Poeni iz bloka                     2 2
As servis 6 4
Servis greške 4 5
Greške iz igre 10 18

Kapiten pobedničke ekipe Marija Balmazović smatra da je ova pobeda značajna za početak nove sezone „ Srećna sam što smo pobedom otvorile sezonu. Ne bih unapred pričala o osvajanju lige, ali se svakako nadamo tome“, rekla je Marija.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVIŠER rutinski došao do pobede
Naredni tekstSingidunum pokazao snagu na premijeri
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs