FON pobedio Saobraćajni za mesto u finalu

538

Rukometaši Fakulteta organizacionih nauka savaladali su ekipu Saobraćajnog fakulteta rezultatom 19:14 (9:7) u polufinalu lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Utakmica bila neizvesna do polovine drugog poluvremena, kada je ekipa FON-a dominantijom igrom pomrsila konce saobraćajcima.

Finalni dan USSB

Prvi napad imala je ekipa FON-a. Za 1:0 gole je postigao Teodorović. Već na početku je igra bila prilično gruba te je za ekipu iz Jove Ilića sviran sedmerac. Aničić je šutirao sa linije sedam metara, ali je golman Đurašić sprečio da lopta uđe u gol. Naredna dva napada saobraćajci nisu uspevali da stignu do gola, pa je FON poveo sa 3:0. Ipak, Nikolić je smanjio na 3:1 i pokrenuo igru Saobraćajnog. Potom je Denić golom za SF postavio rezultat 3:2. U nastavku su obe ekipe učvrstile odbranu, zaigrale grublje, a Nikolić je “zaradio” žuti karton. Nakon gola Teodorovića za 4:3, Toković je postigao gol za Saobraćajni i izjednačenje 4:4. FON je nakon 6:5 uspeo da spreči protivnike da golom realizuju napade te je stigao do prednosti 8:5. To je navelo saobraćajce da zatraže tajm aut. Odmah nakon pauze, Denić je dodao loptu Petreševiću koji ju je poslao u gol. (8:6) U sledećem napadu FON-a, Aničić je povećao prednost na 9:6. U poslednjim sekundama poluvremena, Ćirković sa krila dao gol za SF i postavio rezultat 9:7 za prvih 20 minuta.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Saobraćajni fakultet
1 Jakovljević S. 1 Đurašić O.
4 Kovačević S. 2 Šmigić P.
5 Popović Đ. 3 Popović S.
6 Bijelić N. 5 Petrešević S.
7 Jovanović M. 6 Ristić D.
9 Aničić R. 7 Ćirković M.
10 Teodorović M 8 Tomović Đ.
11 Gurudić S. 9 Denić D.
12 Nikolić M. 10 Toković P.
15 Stefanović Đ. 11 Prčetić N.
17 Vrhovski V. 12 Stefanović S.
19 Mijatović S. 13 Nikolić A.
21 Stojković A. 14 Mlađenović M.
23 Đorđević I. 15 Brzovan N.
72 Jovićević M. 32 Džamić F.
14 Sujavac Bb Tošić P.
8 Brakus

Na početku drugog poluvremena, Petrešević je golom rezultatski približio svoju ekipu protivnicima na 9:8. Ipak, odmah je gol uzvratio Teodorović. Zatin Denić je dobio isključenje, pa je FON dva minuta imao igrača više. Nepotpun sastav dodatno je otežao već problematičnu organizaciju napada Saobraćajnog. Ekipa iz Jove Ilića je to iskoristila i stigla do 13:8 što je do tada bila najveća prednost. Ipak, Đorđević je isključen iz ekipe FON-a na dva minuta, pa je sada SF iskoristio igrača više. Golovima Petreševića i Denića saobraćajci su smanjili na 13:10. U nastavku se video pad igre Saobraćajnog, retko su dolazili u priliku za šut. Pri rezultatu 16:11 zatražili su tajm aut. Šmigić je dao 12. gol za Saobraćajni, ali je FON u nastavku ipak bio dominantniji, a SF nije iskoristio ni igrača više nakon isključenja Jovanovića. Pokušaji Saobraćajnog da stignu do gola završavali su se gubljenjem lopte, ili pogađanjem stative dok je Gurudić je dva puta bio precizan za vođstvo FON-a 19:13. Petrešević je uspeo da  smanji na 19:14, ali je na kraju FON zauzeo mestu u finalu i pokušaće da odbrani titulu.

U pobedničkoj ekipi najbolji strelac bio je Rastko Aničić sa šest golova, dok je najefikasniji kod saobraćajaca bio Saša Petrešević sa pet pogodaka.

Statistika
Statistika: Fakultet organizacionih nauka Saobraćajni fakultet
 Golovi 19 14
Odbrane golmana 9 8
Izgubljene lopte 3 4
Sedmerci 0/2 /
Isključenja 1 2
Žuti kartoni 3 2
Crveni kartoni / /

Kapiten ekipe Fakulteta organizacionih nauka Milan Jovanović izjavio je da je  protivnička ekipa vrlo kvalitetna i da su ih smatrali najvećim konkurentima. “Nismo želeli da dozvolimo nikakvo iznenađenje. Saobraćajni fakultet je kvalitetna ekipa, čak smo ih smatrali za najveće konkurente za titulu, ali pošto su nam se putevi ukrstili ranije pa se nismo našli u finalu. Čestitam im na odličnoj igri i nadamo se da će osvojiti treće mesto.” rekao je Milan.

Finalni meč FON će igrati protiv svojih komšija, Fakulteta političkih nauka, ali se ekipe ne poznaju tako dobro pa nas očekuje vrlo zanimljiv meč. “Protivnik u finalu nam nije toliko poznat, nismo mnogo igrali sa njima, ali samim tim što su stigli do finala govori da su kvalitetna ekipa. Svakako, nadamo se da ćemo odbraniti titulu“, zaključio je Jovanović

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDominacija Filološkog
Naredni tekstFUTSAL: Rezultati drugog kola Farmasi kupa
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs