FON pobedio EKOF i osvojio treće mesto u SUUB ligi!

464

U veoma neizvesnoj utakmici „malog finala“ lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu, futsaleri Fakulteta organizacionih nauka nakon boljeg izvođenja penala, savladali su ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom 5:4. Regularni deo utakmice za treće mesto bio je završen rezultatom 3:3 (2:0), a više koncentracije u penal seriji imali su igrači ekipe iz Ulice Jove Ilića.

Finalni dan USSB

 

Na samom početku utakmice ni jedna ni druga ekipa nije u potpunosti uspela da preuzme kontrolu nad igrom. Oba tima su svoje prilike tražili pokušajima sa distance i igrali su ne rizikujući previše. Ekonomisti su zapretili bili preko Aleksića, ali oba njegova šuta bila su izblokirana. Na drugoj strani, najpre je priliku imao Erac, međutim, igrači pravnog su uspeli da izblokiraju njegov pokušaj, a potom je šut Stanića bio nedovoljno snažan da bi ozbiljnije ugrozio Grujića. Ubrzo je Stanić imao još jednu priliku da dovede ekipu FON-a u vođstvo, ali je golman EKOF-a ponovo bio siguran ispred svoje mreže. Tokom prvog poluvremena u ekipi prošlogodišnjih šampiona, Aleksić je bio taj koji je najčešće preuzimao odgovornost. Pokušavao je udarcima sa velike udaljenosti da iznenadi golmana FON-a, ali nije uspevao. Na drugoj strani Erac i Šamšal su predvodili napad Fakulteta organizacionih nauka. Upravo je Erac imao, sredinom poluvremena, dve uzastopne prilike da donese prednost svojoj ekipi. Uputio je šut sa oko 11 metara, ali je Grujić bio na pravom mestu. Potom je isti igrač još jednom oprobao svoj šut, lopta je išla u okvir gola, međutim, golman Ekonomskog je upisao bio još jednu intervenciju. Na nešto manje od sedam minuta do kraja poluvremena ekipa FON-a je zatražila tajm aut, nakon kojeg je Šamšal imao priliku koju nije uspeo da realizuje. Futsaleri EKOF-a su uzvratili preko Jovovića, koji je nakon dodavanja Aleksića, uputio snažan šut po zemlji, ali je stativa sprečila futsalera beogradskog Ekonomista da se upiše u strelce. Na pet minuta pred kraj utakmice, obe ekipe su zaigrale znatno brže. Ponovo se Jovović našao u prilici, no rezultat je ostao nepromenjen. Igrao se 18 minut utakmice kada je Stanić iskoristio precizno dodavanje kapitena FON-a Šamšala i bez većih problema savladao Grujića za 1:0.  Zatražili su ekonomisti tajm aut kako bi konsolidovali svoje redove. Odmah po povratku na teren uzvratili su preko Aleksića, međutim, njegov udarac iz velike udaljenosti nije bio dovoljno snažan da bi predstavljao veći problem po golmana FON-a. Do dva gola prednosti ekipa iz Ulice Jove Ilića stigla je na 33 sekundi pre kraja poluvremena. Ponovo se Šamšal našao u ulozi asistenta. Probio je po levoj aut liniji poslao precizan pas u kazneni prostor gde se nalazio Marković koji je prosledio loptu Grujiću iza leđa (2:0).

Drugo poluvreme bolje su otvorili futsaleri Ekonomskog fakulteta. Zapretili su preko Aleksića koji iskosa šutirao po zemlji gađajući donji ugao, međutim, na semaforu je ostao isti rezultat. Nakon kombinacije Markovića i Šamšala na drugoj strani istakao se golman ekonomista Grujić. On je započeo novi napad svoje ekipe, lopta je u završnici akcije stigla do golgetera Ekonomskog, Jovovića koji je uspeo da savlada čuvara mreže FON-a za 2:1. Ubrzo je EKOF u potpunosti anulirao prednost koju su FON-ovci izgradili u prvom poluvremenu, a u listu strelaca upisao se ponovo Jovović (2:2). Uvukla se nervoza u redove FON-a, a ekonomisti su pokušali to da iskoristi i u potpunosti da preokrenu rezultat. Nakon nekoliko konfuznih napada, ekipa Fakulteta organizacionih nauka je stvorila priliku da vrati vođstvo na svoju stranu. Međutim, nedostajalo je i sreće Jovanoviću, čiji je udarac iskosa zaustavio okvir gola ekonomista. Na drugoj strani Aleksić se ponovo našao u glavnoj ulozi. Oduzeo je loptu na sredini terena, ali je povukao loptu previše ka aut liniji te nije bio u mogućnosti da uputi udarac koji bi predstavljao veliku opasnost za golmana protivničke ekipe. Igrao se 30 minut utakmice kada FON uspeo ponovo da stigne do prednosti na utakmici. Dvostruki asistent u dotadašnjem toku meča,  Šamšal je iskoristio brzu polukontru svoje ekipe i iz kaznenog prostora preciznim udarcem po zemlji matirao Grujića za 3:2. Tri minuta kasnije EKOF je odgovorio. Lopta je stigla do Stamenkovića koji je iskosa veoma snažno šutirao po zemlji i pogodio dalji ugao gola FON-a.  Do kraja utakmice viđeno je veliki broj prilika i na jednoj i na drugoj strani. Kapiten FON-a mogao je da stigne i do drugog pogotka, ali je njegov udarac sa udaljenosti od oko devet metara zaustavio Grujić. Međutim, kako je šutirao pod faulom bio je dosuđen i slobodan udarac u korist njegove ekipe koji nisu uspeli da pretvore u pogodak. Na drugoj strani Jovović i Aleksić su nastavili da predvode ofanzivnu igru svoje ekipe.  Upravo su poslednji napad u regularnom delu utakmice imali futsaleri EKOF-a, ali je Aleksićev šut bio izblokiran pa je pobednik morao biti odlučen nakon izvođenja penala.

Penal seriju otvorio je Erac, koji je pogodio okvir gola i tako omogućio EKOF-u da posle njihovog prvog penala stignu do prednosti. Međutim, Jovovićev šut je zaustavio golman ekipe iz Ulice Jove Ilića, te je rezultat ostao 3:3. Za FON je u drugoj seriji odgovornost preuzeo Bilanović koji je savladao Grujića za 4:3. Izjednačenje ekonomistima doneo je Glavonjić, te je rezultat ponovo bio nerešen – 4:4. U poslednjoj, trećoj seriji, Šamšal je bio precizan za prednost FON-a 5:4, dok je na drugoj strani Aleksić pogodio stativu što je označilo kraj utakmice i početak slavlja futsalera Fakulteta organizacionih nauka.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Ekonomski fakultet
Šamšal N. (K) Grujić F. (K)
Milićević B. Vuković Ž.
Stanić J. Jovović V.
Erac M. Aleksić S. Stamenković M.
Jovanović S. Pavlović R.
Ranđelović V. Radisavljević A.
Marković A. Poledica P.
Veličković M. Resimić N.
Marković B. Glavonjić M.
Mosić F. Dabić N.
Bilanović L. Bunjak M.
Bačanek V.
Ilić A.

Po završetku utakmice kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Nemanja Šamšal nije krio zadovoljstvo zbog osvajanja trećeg mesta: „Utisci su mi sjajni. Pokazali smo pre svega karakter i volju. Do kraja smo se borili. Penali su lutrija, ali eto, osvojili smo to treće mesto. Nadam se da ćemo sledeće sezone biti prvaci“, jasan je bio Šamšal.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravni je novi šampion SUUB lige!
Naredni tekstFutsalerke RGF-a osvojile treće mesto!
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.