FON-ovke servisom do finala

188

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka plasirale su se u finale USSB lige pobednom na ekipom Univerziteta Džon Nezbit rezultatom 2:0 (25: 12, 25:13). Iako se očekivala neizvesnija utakmica, ekipa FON-a je zahvaljujući odlčičnoj igri dobrom servisu lako došla do finala.

Finalni dan USSB

Već na startu Markovićeva je odličnim servisima zapretila protivničkoj ekipi. Nakon tri asa, FON-ovke brzo stižu do 6:2. Nakon duže razmene, poen za ekipu Džon Nezbita postiže Ilićeva. Ipak, odličnom organizacijom Voždovački tim stigao je do 10:4. Devojke sa Novog Beograda zatražile su tajm aut. Ipak ni u nastavku nisu pružile dobru odbranu, dok su FON-ovke nastavile sa odličnim poenima. Na bloku su se dobro pokazale Milinkovićeva i Andžićeva. Greške koje je pravila ekipa Džon Nezbita donosila je lake poene protivnicama. Uprkos truda Ivanovićeve i Miloševićeve da podignu ekipu, prvi set pripao je ekipi sa FON-a rezultatom 25:12.

15776478_1208926242477725_168086732_o

Sastavi timova
Univerzitet Džon Nezbit Fakultet organizacionih nauka
8 Stojanović S. 5 Andžić S.
2 Ivanović M. 14 Milosavljević O.
3 Ilić A.  3 Protić S.
 7 Aleksić K. 7 Nikolić M.
4 Aleksić A. 9 Stevanović M.
6 Spremo M. 2 Milenković I.
9 Mitrović T. 11 Petrović E.
11 Aleksić N. 6 Rasulić T.
12 Milošević A. 8 Marković J.
17 Milivojević M. 1 Masal M.
15 Katić B.

 

I u drugom delu FON-ovke su suvereno vladale terenom, na startu su povele sa 7:1, ali su protivnice uspele da  priđu na 8:5. U nastavku, ekipa Džon Nezibita nije mogla da pruži adekvatan otpor, pravile su dosta grešaka. Devojke iz Jove Ilića su vezale 9 poena i stigle do 17:5 , čemu je najviše doprinela Stevanovićeva. Ni posle zatraženog tajm auta, Novobeogradski tim nije uspeo da se vrati u igru. Nije bilo leka za servis Markovićeve. Drugi set su FON-ovke osvojile sa 25:13 i tako se plasirale u polufinale lige.

Najborbenije su u ekipi Džon Nezbita bile Mitrovićeva i Ivanovićeva, dok su u pobedničkoj ekipi najbolje bile Milenkovićeva sa sedam poena i Markovićeva sa tri asa.

Statistika
Statistika: Univerzitet Džon Nezbit Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 11 21
Poeni iz bloka 1 1
As 0 4
Servis greške 2 5
Greške iz igre 19 8

Kapiten pobedničke ekipe Irena Milenković izjavila je das u očekivale malo težu utamicu. “Mi smo imale dobar servis, iskoristile smo njihove loše organizovane napade. Srećne smo zbog ulaska u finale”, rekla je Milinkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON i dalje bez poraza
Naredni tekstVisoka škola za IKT novi šampion USSB lige!
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs