FON-ovke šampionke USSB lige

348

Futsalerke Fakulteta organizacionih nauka osvojile su šampionsku titulu u ligi  Univerzitetskog sportskog saveza Beograd. Ekipa iz Ulice Jove Ilića je u poslednjoj utakmici ove sezone savladala ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 3:0 (2:0) i tako zasluženo ponela epitet najboljeg tima USSB lige. FON-ovke su sa dva brza gola sredinom prvog poluvremena stvorile nedostižnu prednost i rutinski priveli utakmicu kraju.

Finalni dan USSB

 

Početak susreta u Posco areni protekao je u apsolutnoj dominaciji futsalerki Fakulteta organizacionih nauka. Šanse su se ređale ispred gola Mašinca. Prvo je posle soloprodora, Panićeva oprobala svoj udarac, da bi nekoliko minuta kasnije Drobnjak šutirala snažno, ali se u oba navrata istakla golmanka Mašinsog fakulteta. Ipak, inicijativa FON-a se isplatila i posle uigrane akicje došle su do vođstva. Panićeva je poslala pravovremen pas u prostor za Dinićevu, koja se vešto snašla i udarcem od stativu lopta je završila iza leđa golmanke Mašinskog -1:0.  Probala je odmah Kostićeva da uzvrati, ali je njen šut završio iznad prečke. Već u sledećem napadu usledio je novi šok za ekipu Mašinskog. Ponovo dobra akcija FON-a i novi gol u protivničkoj mreži.  Panićeva je asistirala, drugi put na meču, a Drobnjak je rutinski pogodila za 2:0  i mirniji odlazak na odmor.

Drugo poluvreme proteklo je  u boljoj igri futsalerki Mašinskog fakulteta koje su pokušale da se rezultatski vrate u ovaj finalni susret. Najveću priliku su imale na samom startu, Kneževićeva i Vulevićeva su odigrale dupli pas pa se Kneževićeva se našla u izglednoj prilici, ali nije uspela da smanji zaostatak. Kao što to obično biva, usledila je surova kazna FON-a. Posle brze kontre i preciznog pasa Petrovićeve, raspoložena Panićeva se upisala u listu srelaca i dovela svoju ekipu na korak od osvajajna šampionskog pehara. Pokušale su futsalerke Mašinskog da dođu do počasnog gola, ali je organizovana odbrana FON-a neutrlisala sve ozbiljnije napade protivnika.


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Mašinski fakultet
Asanović  Kostić
Ilić Knežević
Dimić Vulević
Drobnjak Ivanović
Bogdanović Stamenković
Jovanović Drakulić
Panić Stanić
Jeremić
Savić
Pavićević
Panić
Petrović
Kapiten Mašinskog fakulteta Katarina Kostić po završetku utakmice istakla je da je ključan problem bio umor njene ekipe i nedostatak futsalerki u timu: „Jedan od problema što nismo uspele da postignemo gol i pružimo jači otpor je veliki umor. Dosta devojaka igra i košarku za fakultetski tim, a i problem su i  izmene, ima nas jako malo za razliku od protivničke ekipe koja ima veliki broj izmena. Zadovoljna sam sezonom s obzirom da smo se jedva skupili za ligu i da su devojke uglavnom košarkašice, samo ja igram fudbal – mislim da smo pružili izvanredne partije“ istakla je Kostićev.

 

Po završetku finalnog duela, kapiten FON-a Kristina Jovanović nije krila zadovoljstvo zbog osvojene titule: „Pre svega bih čestitala Mašinskom fakultetu na današnjoj utakmici. Čestital bih i mojim devojkama na celoj sezoni. Mislim da smo dobro igrale, dobili smo sve utakmice i svakoj smo pristupale maksimalno ozbiljno i sa istim žarom, tako da sam više nego zadovoljna. Nismo igrale u punom sastavu, imale smo puno novih igračica tako da iako je delovalo da je rutinski, nije bilo tako ali mislim da je pobeda zaslužena“, zaključila je Jovanovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB