FON-ovci organizovano do pobede

447

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka ubedljivo su savladali ekipu Biološkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:9, 25:13) u okviru grupe B Prve univerzitetske lige.

Sastavi ekipa
FON Biološki fakultet
7. N. Šurlan  5 M. Terzin
11 M. Purić  10 O. Mitrović
4 I. Špagnut  1 A. Simović
 13 P. Bogojević 7 N. Škrbić
9. D. Čolić  15 U. Stepanović
15 B. Delić  8 N. Kragić
5 B. Kuljaj  9 I. Milošević
3 M. Ljubisavljević
12 I. Bogojević
14 L. Vidojević
1 (12) L. Glavinić
Finalni dan USSB

Od samog početka organizovani momci nametnuli su svoj tempo igre i celu utakmicu odigrali na profesionalnom nivou. Jakim napadima i blokovima fonovci su protivnike bacili u senku. Bilozi su na sve načine pokušavali da smanje razliku, ali bezuspešno. Ognjen Mitrović, jedan od najboljih igrača Biološkog fakulteta, bodrio je saigrače pokušavajući da ih vrati u igru, ali nije vredelo. Napadi Delića, Kuljaja i Vidojevića bili su oružje protiv kojeg biolozi nisu mogli da se odbrane. Odlican start presudio je rezultat prvog seta. Na semaforu se samo jedna strana okretala, strana odbojkaša FON-a. Razlika u poenima konstantno se povećavala, a za izjednačenje nije bilo ni naznaka. Koliko uigranost fonovaca, toliko je krajnjem rezultatu doprinela i nepreciznost biologa kojima je teren bio mali. Prvi set završen je napadom Miloša Ljubisavljevića za 25:9.

Drugi set fonovci su nastavili istim tempom s tim što su biolozi pružili jači otpor. Prvi poen postigao je biolog Mitrović. Njegovim saigračima vratilo se samopouzdanje pa start u drugom setu nije mogao da se uporedi s prvim. Biolozi su zabeležili prvo vođstvo. Ipak, prošlogodišnji polufinalisti nisu dozvolili biolozima da se dugo raduju. Nastavljena je dominacija organizovanih momaka. Iako su biolozi redukovali greške iz igre i preciznije servirali fonovci su bili nezaustavljivi. Drugi set završen je blokom voždovačkih organizatora koji ovom ubedljivom pobedom pokazali da su zasluženo bili u prošlogodišnjem polufinalu, ali i da ove godine možemo očekivati još bolji rezultat.

Statistika
FON BF
Poeniiznapada 31 14
Poeniizbloka 7 2
As servisi 3 3
Servisgreške 1 1
Greškeizigre 3 11

Najuspešniji iz napada u pobedničkoj postavi bio je boris Kuljaj sa 10 poena, dok se na servisu najbolje pokazao Mihailo Purić. U timu Biloškog najefikasiniji bio je Ognjen Mitrović sa 11 poena.

Mihailo Purić nije krio zadovoljstvo povodom ubedljive pobede, ali dodaje da je ekipa igrala u izmenjenom sastavu. “Prezadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili uprkos tome što imamo povređene igrače pa smo igrali u izmenjenom sastavu. Cilj nam je da ostvarimo bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu i osvojimo medalju”, rekao je Purić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsal: najava šestog vikenda
Naredni tekstSNIMAK: Poljoprivredni – FSFV
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.