FON opravdao ulogu favorita

388

U okviru desetog kola SUUB lige košarkaši Fakulteta organizacionih nauka pobedili su kolege sa Filološkog fakulteta rezultatom 69:53 (20:9, 14:10, 16:13, 19:21). Najkorisniji u ekipi pobednika bio je Andrić sa devet poena, dok je kod filologa najefikasniji bio Košanin sa 28 poena.

Finalni dan USSB

Utakmicu je bolje otvorila ekipa FON-a lakim poenima Igrutinovića u kontri i trojkom Vuksanovića u narednom napadu. Celu prvu deonicu ekipa Filološkog fakulteta se mučila i pokušavala da poene stvori preko prodora pošto ih šut nije služio. Na njihovu sreću ni protivniku nije išlo bolje, do kraja prvog poluvremena aktuelni šampioni su trojke šutirali 5 od 15. Ipak imali su prednost u visini svojih igrača I tome ekipa Filološkoh fakulteta nije mogla da parira. Ekipa FON-a je poene u prvih osam minuta postizala uglavnom sa linije za slobodna bacanja, tako da se na prvi kraći odmor otišlo pri rezultatu 20:10.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Filološki fakultet
Igrutinović 4 Lazarević 9
Božičković 5 Kovač 15
Zarić 6 Košanin 6
Andrić 7 Milovanović 44
Vuksanović 8 Mikić 4
Šinik 10 Beočanin 5
Atlagić 11 Janković 7
Mijušković 12
Stojković 13
Kojadinovič 14
Vujošević 9
Petrović 15

Druga deonica je filolozima donela raspoloženog Košanina koji je prodrmao ekipu sa sedam brzih poena. Uzvratili su Atlagić i Šinik sa po jednom trojku ali i pored toga procenat šuta za tri za njihovu ekipu je ostao katastrofalan. Poene su uglavnom postizali prodorima ili posle ofanzivnog skoka. Loš procenat šuta na obe strane terena doprineo je da se igra brzo. Osim Košanina kod filologa nije bilo raspoloženih igrača, tako da je skoro sve napade on pokušao da realizuje. Na kraju prvog poluvremena publika je mogla da vidi dva atraktivna zakucavanja Zarića u kontri. Posle prve dve deonice rezultat je bio 34:19 za ekipu FON-a.

Obe ekipe su popravile svoju igru, pogotovo u odbrani. Košanin je nastavio da teroriše koš protivnika, dao je deset poena u ovoj četvrtini. Kod fonovaca se probudio kapiten Šinik i svojim asistencijama pokušao da razdrma svoju ekipu, što mu je i uspelo. Ipak procenat šuta je ostao nepromenjen. Mikić je svojoj ekipi doneo brza dva poena preko dve kontre ali filolozima je mnogo veći problem bila odbrana. U reketu nisu mogli da se izbore sa Kojadinovićem i Mijuškovićem i to je presudilo ovu utakmicu. Na kraju treće deonice rezultat je bio 50:32 za ekipu FON-a.

 

Statistika
Statistike Fakultet organizacionih nauka Filološki
3 poena 9/39 8/25
2 poena 18/26 9/22
1 poen 6/17 8/11
Defanzivni skokovi 31 22
Ofanzivni skokovi 16 7
Izgubljene lopte 7 10
Ukradene lopte 4 3
Asistencije 13 8
Blokade 5 2

 

Poslednja deonica je bila samo odrađivanje posla za fonovce. Obe ekipe su se oustile u odbrani, tako da je na obe strane bilo lakih poena. Košanin je to naravno iskoristio i dao tri trojke u kratkom vremenskom interval. Fonovci su nastavili da poene traže u reketu preko svojih centara. Razlika je mogla biti i veća u korist ekipe FON-a ali poslednja dva minuta filolozi su vezali 12 poena, da pritom niti jedan nisu primili. Tako da se na semaforu nalazio rezultat 69:53 na kraju ovog susreta.

Nakon utakmice kapiten ekipe aktuelnog šampiona Marko Šinik sa nama je podelio svoje utiske: “Posle duge pauze, bilo nam je teško da uđemo u ritam. Najbitnije da smo dobili i da smo razigrali sve igrače. Biće neizvesno u ovoj novoj grupi ali mi se okrećemo našem stalnom cilju – tituli” istakao je Šinik.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTMF pobedio i pored „žutih minuta“
Naredni tekstKošarka: Najava jedanaestog kola SUUB lige
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.