FON opravdao ulogu favorita i lako savladao Fakultet za poslovne studije i pravo!

391

Rukometaši Fakulteta organizacionih nauka lako su izašli na kraj sa debitantima u ligi USSB-a Fakultetom za poslovne studije i pravo Univerziteta Union savladavši ih rezultatom 28:12 (15:4). Utakmica koja je održana u hali sportskog centra na Vračaru, protekla je u veoma prijateljskoj atmostferi i obilovala je atraktivnim potezima sa obe strane.

Finalni dan USSB

 

FON je nametnuo svoj ritam od samog početka utakmice kom rukometaši UNION-a nisu mogli da pariraju pa je meč poprimio obrise revijalnog. FON-ovci su serijom 3:0 otvorili ovu utakmicu, a UNION je prvi pogodak postigao nakon pet minuta, strelac je bio Nikolić, koji je nakon toga platio ceh zbog prevelike atraktivnosti pošto mu je u par izglednih situacija bila bitnija estetika od efikasnosti. Nakon toga, usledila je serija 12:3 u kojoj se nije znalo odakle preti veća opasnost po gol UNION-a. Pogađao je i Mijatović sa krila i Brakus posle lepo izgrađenih akcija, a sa druge strane je Popović nakon sedmerca i udarca iz daljine uspeo da smanji rezultat.


Sastavi timova
                    FON UNION
10 Jovanović Milan 4  Nikolić Dušan
17 Vrhovski Vid 2  Ćalina Mrko
8 Brakus Novica 10 Stanić Aleksandar
15 Stefanović Đorđe 16 Popović Dušan
9 Aničić Rastko 18 Šipka Dušan
72 Jovićević Miloš 9 Andrejević Dušan
91 Mijatović Stefan 15 Radović Rade
4 Sajovic Nemanja 6 Vasilić Rastko
1 Jakovljević Srđan 1 Savić Nikola
 Kovačević Stefan
U drugom poluvremenu videli smo puko odrađivanje posla od strane rukometaša FON-a, koji su odmorili neke od nosioca igre,ali ni to, ni činjenica da im je ova utakmica bila druga u istom danu, nije uticala na rezultat. Nastavili su da uvećavaju svoje vođstvo, a seriju od 8:4 upotpunio je cepelin u režiji Mijatovića kao asistenta i Stefanovića kao strelca. Finiš utakmice obeležili su mnogobrojni promašaji, izgubljene lopte, ali i po pogodak golmana na obe strane. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Stefan Mijatović iz redova FON-a  sa sedam postignutih golova. Konačan rezultat bio je 28:12 u korist jednog od najozbiljnijh pretendenata na visok plasman ove godine.
Statistika
Statistika: FON UNION
 Golovi 28 12
Promašaji 7 10
Odbrane 14 5
Izgubljene lopte 2 5
Sedmerci 2 1
Isključenja / /
Žuti kartoni / /
Crveni kartoni / /
Mijatović je posle meča izjavio da je ligi potrebno više timova kao UNION: “Mislim da ove godine imamo kvalitet da se popnemo na sam vrh”, dodao je najbolji strelac pobedničkog tima.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstAničić vodio FON do tesne pobede protiv KPA
Naredni tekstRUKOMET USSB: Rezultati drugog vikenda
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.