FON odneo pobedu nakon napete borbe

856

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka su ovog vikenda savladale ekipu Univerziteta Singidunuma, rezultatom 2:1 u setovima (24:26, 25:22, 15:8), u okviru Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Timskom igrom su studentkinje FON-a ostvarile pobedu,a predvodila ih je kapiten Nikolićeva.

Finalni dan USSB

 

Devojke sa FON-a, otvorile su utakmicu smečom Kočovićeve. Studentkinja Singidunuma, Bulatovićeva, nije ostala dužna, pa je svom timu zabeležila prvi poen. Narednih nekoliko minuta, igrao se poen za poen (9:9), a onda je Singidunum napravio tri uzastopna poena. Niz se prekinuo servis greškom Jankovićeve i u tom trenutku rezultat je bio izjednačen (12:12). Razmena lopte za trinaesti poen dugo je trajala, pa je greškom Pavlovićeve, studentkinje iz ulice Jove Ilića, poen ipak pripao Univerzitetu Singidunum.Odbojkašice Singidunuma, bile su motivisane, pa su nakon toga ostvarile niz od četiri uzastopna poena (12:16). Paralelnim smečom odbojkašice sa FON-a, Vukanovićeve, niz je bio prekinut. Nakon iscrpne borbe za petnaesti poen, Fakultet organizacionih nauka zatražio je pauzu (15:19). Dvojnim blokom, Janković/Parezaković, devojke sa Singidunuma održavale su vođstvo (18:21). Pojačanim napadom, studentkinje Fakulteta organizacionih nauka, približile su se poenima Singidunumu pre tajm-auta (23:24). Blokom Bulatovićeve, odbojkašice Singidunuma, povele su u prvom setu (24:26).


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Univerzitet Singidunum
Nikolić M. Tomić A.
Kočović T. Parezaković J.
Tomić M. Jeremić A.
Marković J. Čančarević T.
Stekanović M. Bulatović S.
Slijepčević J. Janković T.
Vukanović A. Đorđević A.
Balmazović M.
Pavlović K.
Nešić A.
Mihailović A.
Ivanović I.

Drugi set je počeo slično. Timovi su igrali poen za poen i konstantno su se smenjivali u vođstvu. Nikolićeva, kapiten FON-a, smečom je poravnala rezultat (8:8), a onda je uz pomoć svojih koleginica napravila razliku od tri poena (11:8). Ekipa Singi ih je stigla, jakim servisom Stekanovićeve (12:12). Fakultet organizacionih nauka, preuzeo je vođstvo smečom Tomovićeve, dva puta zaredom (16:14). Nakon predaha koje su tražile devojke sa Singidunuma, ponovo su svojom dobrim napadom poravnale rezultat (20:20). Greškama tima Singidunuma, devojke sa FON-a, bile su na dva poena od osvajanja drugog seta (23:21). Smečevima Markovićeve i Vukanovićeve, odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka odnele su pobedu u drugom setu (25:22).

Tomićeva, odbojkašica iz Jove Ilića, smečom po dijagonali otpočela je poslednji set. Kada su devojke sa Singidunuma izjednačile rezultat (2:2), Vukanovićeva je smečovala i timskom igrom koleginica sa Fakulteta organizacionih nauka, napravila vođstvo od pet poena (8:3). Ekipa Singi, pokušavala je da sustigne protivnički tim, ali im velika želja za pobedom odbojkašica FON-a nije to dozvolila. Tri uzastopna poena, ostvarila je Tomićeva svojim servisom i tako dovela FON na samo poen do pobede (14:7). Odbojkašice Singidunuma, poslednji poen su zabeležile blokom, a onda su poslale loptu u aut i ta greška dovela je Fakultet organizacionih nauka do pobede (15:8).

Statistika
Statistika: FON Singidunum
Poeni iz igre 24 19
Poeni iz bloka 10 9
As 10 4
Servis greške 7 8
Greške iz igre 17 12
Nikolićeva, odbojkašica pobedničke ekipe, čestitala je protivnicama na dobroj igri. ”Bez obzira na to što nismo mnogo trenirale, očekivale smo pobedu. Drago mi je što je bila ovako jaka utakmica i nadam se da ćemo ovako nastaviti”, rekla je Nikolićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON bolji nakon neizvesne završnice
Naredni tekstNapeta završnica u „Vizuri“, pobeda pravnica!
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.