FON odbranio titulu!

1343

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka pobedile su Univerzitet Singidunum rezultatom 2:0 (25:15, 25:21) u finalu Prvenstva studentkinja koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. FON je do zlatne medalje predvodila Đurić sa osvojenih 10 poena.

Finalni dan USSB

Fakultet organizacionih nauka nametuno je svoj ritam igre i kontrolisao je rezultat tokom prvog seta. Singidunum je imao priliku za izjednačenje nakon nekoliko grešaka protivnica (5:6), međutim, usledio je precizan smeč Đurićeve iz zone četiri, pa je FON otišao na +2 (7:5). Odbojkašice FON-a su stečenu prednost sačuvale i uvećale do kraja seta dobrom igrom u bloku, manje su grešile od protivnica i preciznije napadale. Singidunum je pri rezultatu 7:13 tajm-autom poremetio ritam protivnica i stigao na dva poena zaostatka (12:14), ali nije uspeo da preokrene rezultat. FON je mirno priveo prvi period igre kraju – dvojni blok Stevanović – Nikolić zaustavio je Tomićevu za 23:15, a prvu set loptu donela je Đurić as servisom (24:15). Plasiravši loptu preko protivničkog bloka, Pavlović je postavila konačan rezultat 25:15, a FON je na promenu strana otišao korak bliži tituli.


Sastavi timova

FON

Univerzitet Singidunum

5 Nikolić Mina 8 Tomić Aleksandra
12 Ivanović Ivana (L) 2 Sarić Jelena (L)
99 Ilić Teodora (L) 1 Barjaktarović Maša
1 Tomić Milica 3 Milenković Ana
3  Pavlović Katarina 7 Bulatović Sara
4 Baošić Simona 9 Janković Teodora
6 Milanov Katarina 12 Mirosavljević Kristina
8 Stevanović Maja 13 Stamenković Nikolina
19 Branković Aleksandra 15 Parežanović Jana
20 Đurić Milica BB Ugrinić Tamara
22 Bogićević Iva
26 Vukanović Anđela
31 Radmilović Tamara
88 Radović Nela
Početak drugog perioda igre protekao je u igri poen za poen – FON je više grešio dok su za Singidunum uspešno napadale Mirosavljević i Ugrinić. Blokom Bulatović i poenom Ugrinić nakon duge razmene uz dobru zaštitu svojih napadača, Singidunum se prvi rezultatski odvojio (9:6). Lob Pavlović i dva snažna napada iz zone četiri Đurić donele su FON-u izjednačenje 11:11. Singidunum je zatražio predah, nakon kog se ponovo igralo poen za poen do rezultata 14:14. Pavlović je dva puta bila precizna po dijagonali, a Đurić je upisala as za 17:14. Obe ekipe su dosta grešile u nastavku, bile izjednačene u bloku, ali nakon tajm-auta FON-a pri rezultatu 21:21 pitanje pobednika bilo je rešeno. Sinigudum je ispao iz napadačkog ritma, Branković je odservirala as za 23:21, dok je srednji bloker Radmilović donela prvu meč loptu svojoj ekipi (24:21). Branković je upisala svoj drugi, a 11. as za FON koji je tako postao šampion lige drugu godinu zaredom (25:21).
Statistika

FON

Univerzitet Singidunum

Poeni iz igre 19 18
Greške iz igre 11 9
As servis 11 /
Servis greške 5 7
Poeni iz bloka 4 2

Kapiten FON-a Mina Nikolić, bila je zadovoljna ostvarenim rezultatom. „Utisci su fenomenalni. Ne mogu da kažem da nismo očekivale, vredno smo radile cele sezone, ligu smo završile bez poraza“, rekla je Nikolić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstZlatni pravnici!
Naredni tekstTrojke odlučile – FSFV šampion USSB lige!
Student sam četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.