FON na turbo pogon

405

Branilac titule, Fakultet organizacionih nauka, evidentirao je ubedljivu pobedu nad ekipom Fakulteta za fizičku hemiju u okviru petog vikenda košarkaške SUUB lige rezultatom 69:30 (13:11, 24:4, 14:9, 18:6). Meč je prelomljen u drugoj četvrtini, u kojoj su FON-ovci poenima iz tranzicije doslovno razbili odbranu protivnika. Epitet najefiasnijeg igrača pripao je Šćekiću, koji je upisao 16 poena, dok je Madića jedan skok delio od dabl-dabl učinka (12 p, 9 sk). Meč je obeležio i katastrofalan procenat šuta sa linije za tri poena poraženog tima (2-26).

Finalni dan USSB

 

Rezultatski egal bio je prisutan samo tokom prve četvrtine, tokom koje je Dabić sa dve pogođene trojke pokušao da razmrda ekipu FFH-a, dok se centar FON-a, Madić, odlično snalazio pod oba koša, zabeleživši 6 poena i čak 5 uhvaćenih lopti već u prvom delu igre, čime je obezbedio minimalnu prednost svojoj ekipi na kraju prvog kvartala. Madića je tokom prvog kvartala ispratio Vuksanović sa 5 postignutih poena.

Druga četvrtina se ispostavila kao prelomna. Ekipa iz Jove Ilića je čvrstom i organizovanom odbranom zabarikadirala perimetar i reket, čime je potpuno desetkovala protivnika, koji je bio sveden na samo 4 poena do kraja poluvremena. FON-ovci su ubrzali ritam, te su poenima u tranziciji doslovno razbili FFH-ovce. U poenima iz kontre prednjačio je Šćekić, a pratili su ga i Madić, Andrić, Vuksanović i Vujošević. U ovom kvartalu timska igra je bila na vrhuncu, jer je čak šest igrača uspelo da se upiše u strelce i obezbedi nedostižnu prednost već na poluvremenu. Koliko je igra FON-a bila besprekorna, pokazuje i činjenica da u ovom delu igre nije prodata ni jedna jedina lopta.

U nastavku utakmice FON je i dalje forsirao akcije sa unutrašnjih pozicija. Produktivnost nije bila na istom nivou kao u drugoj četvrtini, ali su aktuelni šampioni i dalje nalazili rupe u reketu i preko Šćekića i Igrutinovića nastavili da zatrpavaju mrežicu protivnika, došavši do +30 (17:47). Na drugoj strani FFH je nastavio da ređa “ćorke” sa linije 6,75, čime je dodatno produbljivao krizu u svojoj igri.

Sastavi timova
FFH     FON   
4 M. Bukara 0 O. Šćekić
6 O. Cerović 5 S. Igrutinović
8 N. Dabić 7 M. Andrić
10 D. Savić 9 L. Vuksanović
11 M. Janković 11 L. Vujošević
14 D. Mladenović 14 V. Solujić
15 A. Čulić 15 N. Madić
6 M. Božičković
13 A Buha
U poslednjoj četvrtini FON je podigao pripravnost na viši nivo i autoritativno priveo meč kraju, održavajući razliku blizu 40 poena. Defanzivni scenario iz druge četvrtine je repriziran, sa druge strane, energični Šćekić, je uz podršku Vujoševića ponovo je došao do izražaja poenima iz tranzicije, kojima su prethodile pravovremene asistencije Igrutinovića, čime su otklonjene sve sumnje oko pitanja pobednika.
Statistika
IME EKIPE    FFH FON
Poeni 30 69
Šut za 1p 2/9 4/7
Šut za 2p 11/30 31/46
Šut za 3p 2/26 1/13
Of. Skok 8 13
Def. skok 10 26
Asis. 5 15
Blokada 4 2
Iz.lopta 11 12
Uk.lopta 8 8
“Šesti čovek” Fakulteta organizacionih nauka, Ognjen Šćekić konstatovao je da je utakmica poslužila za razigravanje ekipe. “Nismo bili u punom sastavu, ali nam je ova lagana utakmica poslužila da se bolje pripremimo za ozbiljnije utakmice. Generalno, dosadašnji deo sezone smo igrali rasterećeno, trudimo se da se novi saigrači adaptiraju, te nam ovakve utakmice služe da uđemo što spremniji u završnicu prvenstva. Takođe, drago mi je što su svi saigrači bili u prilici da se upišu na listu strelaca”, istakao je Šćekić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIKT upisao treću pobedu u novoj sezoni
Naredni tekstKesićevi “elektro šokovi” za arhitekte
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.