FON na krilima Tomaševićeve i Jerkićeve do nove pobede

270

Košarkašice Fakultet organizacionih nauka pobedile su ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 33:28 (6:8, 10:3, 7:10, 10:7), u okviru 15 vikenda SUUB lige. U utakmici sa mnogo grešaka i niskim procentima šuta bolje su se snašle igračice FON-a, tačnije Tomaševićeva i Jerkićeva koje su tokom celog meča bile prve napadačke opcije svoje ekipe.

Finalni dan USSB

Lekarke su u ovaj meč ušle nešto sigurnije i sa više raspoloženih igračica, tako da su dobile uvodni period rezultatom 8:6. U strelce, kod Medicine, su se upisale TrajnovskaCivrićeva i Stošićeva. Sa druge strane u ekipi FON-a Tomaševićeva je postizala poene, svih šest, dok je Jerkićeva skakala i asistirala.

Sastavi timova
                            Medicinski fakultet        Fakultet organizacionih nauka-
Teodosić V. Madić M.
Milosavljević A. Nikolić I.
Stošić M. Jovanović A.
Civrić D. Pejica A.
Miladinović T. Jerkić N.
Trajnovska D. Tomašević M.
Lerinc D.
Bojat A.
Vujnović M.  —

Nastavak donosi nešto organizovaniju igru FON-a, pre svega u odbrani, pa su tako svoje protivnice svele na samo tri poena u ovoj četvrtini. Na drugoj strani terena košarkašice FON-a su bile rastrčane, pogotovu u tranziciji posle ukradenih lopti, čak pet, ali sa mnogo brzopletih rešenja i niskim procentima šuta, 5/16. U ovoj deonici Jerkićeva je počela da pogađala, čak šest poena uz procenat šuta iz igre 100% tačnije 3/3, a Tomaševićeva je odrađivala “prljaviji” deo posla sa po jednim ofanzivnim i defanzivnim skokom, asistencijom i ukradenom loptom. Na veliku pauzu otišlo se sa rezultatom 16:11 u korist FON-a.

Posle predaha košarkašice Medicinskog fakulteta su zaigrale nešto angažovanije i to je rezultiralo većim brojem poena i dobijenom četvrtinom. Najzaslužnije za to što je njihova ekipa držala priključak bile su Milosavljevićeva sa pet poena i Civrićeva sa četiri. Kod protivnika pored tandema Jerkićeva – Tomaševićeva u ovoj četvrtini se istakla i Madićeva koja je pogodila jedinu trojku na meču i tako popravila skroman doprinos bekovske linije ekipe FON-a. Na kraju rezultat pred poslednju četvrtinu je iznosio 23:21 za FON.

U četvrtoj četvrtini lekarke su počele da igraju još angažovanije i borbenije, ali loši procenti šuta, koji su ih pratili kroz celu utakmicu, 2/11 su glavni uzrok poraza. Sa druge strane košarkašice FON-a su bile racionalnije i sa šutom 4/6 prelomile utakmicu i rešile pitanje pobednika. Prevagu je donela bekovska linija, tačnije Madićeva Nikolićeva sa po tri poena, koja gotovo u celom meču ništa nije mogla da pogodi. Konačan rezultat je iznosio 33:28, za košarkašice iz ulice  Jove Ilića.

Statistika
           Medicinski fakultet   FON
Poeni  28 33
Šut za 1p  6/10 2/12
Šut za 2p  12/27 14/27
Šut za 3p  0/14 1/8
Defanzivni skokovi                       7                      11
Ofanzivni skokovi  6 8
Asistencije  2 7
Blokade  1
Izgubljene lopte  3 2
Ukradene lopte  6 8
Jedna od ključnih igračica FON-a, na ovom meču, Maja Tomašević je iznela svoje utiske posle pobede u neizvesnoj utakmici. “Zadovoljna sam pobedom, pokazale smo lepšu igru za razliku od prethodne utakmice protiv Poljoprivrednog. Imale smo vise brzih napada koji su nam pomogli da napravimo razliku. Nakon poluvremena je realizacija napada bila teza zbog odlične odbrane ali smo i pored toga uspele da se razigramo i završimo utakmicu kao pobednička ekipa,” istakla je Tomaševićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV nadjačao Šumarski
Naredni tekstLazović za pobedu i direktan prolazak u četvrtfinale
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.