FON minimalnom pobedom obezbedio finale

775

Futsalerke Fakulteta organizacionih nauka pobedile su koleginice sa Medicinskog fakulteta rezultatom 1:0 (0:0) i tako se plasirale u finale futsal SUUB lige. FON je imao inicijativu na terenu gotovo ceo meč, a pobeda bi bila ubedljivija da na golu nije stajala  Marija Vujnović koja je imala čak 13 odbrana.

Finalni dan USSB

 

Početak meča jasno je odredio da će tim FON-a napadati i imati više lopte u svom posedu. S druge strane, studentkinje medicine, pre svega Stevanovićeva, igrale su čvrstvo u odbrani i neretko uspešno zaustavljale napade protivnica. Studentkinje organizacionih nauka uglavnom su pomoću duplog pasa izbacivale rivalke i sebi stvarale šanse. Jedan od takvih pokušaja imala je Pavićevićeva koje šutirala i pogodila stativu. Posle toga pokušala je njena saigračica Jevremović ali je Vujnovićeva bila na mestu. Najbolju šansu u prvih 17 minuta za tim medicine propustila je Milosavljevićeva koja je, nakon oduzete lopte izbila oči u oči sa Asanovićevom ali je šutirala pored gola. Sredinom poluvremena jedanaestica FON-a, Pavićevićeva, dva puta je izašla sama pred golmana ali je u oba duela bila bolja Vujnovićeva. Drugi pokušaj na meču za studentkinje Medicinskog fakulteta stvorila je Crvenkov, koja je šutirala sa desne strane, ali je Asanovićeva bila na mestu. Do kraja poluvremena, FON je imao još nekoliko šansi. Prvo je Petrović dobro uposlila Jevremovićevu ali je ova izgubila snagu za završni šut. Nakon toga Jovanovićeva je dva puta šutirala, ali je na golu ponovo bila neumoljiva Vujnović. Nedugo posle ovoga, sudije su odsvirale kraj prvog dela meča.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Medicinski fakultet
Asanović A. (g) Vujnović M. (g)
Dujović M. (g) Petrovć J.
Jovanović K. Crvenvkov T.
Petrović M. Milosavljević A.
Pavićević B. Trajkovski N.
Pavlović D. Simonović M.
Ilić T. Vukojević M.
Drobnjak T. Božić N.
Jeremić J. Stevanović J.
Panić J.
Jevremović J.
Armuš M.

Drugih 17 minuta igre proteklo je u istom ritmu. FON je konstantno napadao i pretio, a Medicinski fakultet je igrao krajnje defanzivno i svesno prepuštao posed rivalkama. Dobru šansu, studentkinje FON-a propustile su u četvrtom minutu drugog dela. Armuš je loptu ostavila za Pavićevićevu, ova je fantastično šutirala, ali je Vujnovićeva refleksno loptu poslala u korner. Tri minuta kasnije, trener Medicinskog fakulteta zatražio je tajmaut. Nakon pauze, osetila se blaga tenzija u redovima Fakulteta organizacionih nauka zbog nepostignutog pogotka. Jevremovićeva je u devetom minutu uputila precizan šut, ali je čuvar mreže medicine ponovo bila na mestu i uhvatila   „živu“ loptu. Posle toga, viđen je, ispostaviće se jedini gol na meču. Jovanovićeva je ostala sama i sa nekih devet metara zatresla mrežu protivnica. Vujnović je ovoga puta bila nemoćna, a na semaforu je pisalo 1:0 u korist studentkinja Fakulteta organizacionih nauka. Posle postignutog gola, igračice FON-a zaigrale su opuštenije što im je omogućilo da još lakše stvaraju gol šanse. Jovanovićeva se posle gola osokolila i još dva puta je bila opasna po gol medicine. Pred kraj meča, Pavićević i Drobnjak su pokušale da dupliraju vođstvo ali je šut završio pored gola. Ubrzo su sudije svirale kraj, a pištaljka je označila početak slavlja devojaka sa Voždovca.

Strelac odlučujućeg gola, Kristina Jovanović, kratko se osvrnula na susret i rekla da ne krije zadovoljstvo nakon ulaska u finale. „Čestitam protivnicama na dobroj i fer odigranoj utakmici. Odigrale su jako u odbrani i nas su onemogućile da igramo svoju igru. Ipak, postigli smo gol i plasirali se u finale što je najvažnije“, rekla je Jovanovićeva.

Studentkinje organizacionih nauka će za trofej SUUB lige igrati protiv koleginica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevina “trojkom“ do polufinala
Naredni tekstKaraburma osvojila turnir povodom dana studenata
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.