FON ’majstoricom’ do titule

1821

U finalnom meču 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a basketaši Fakulteta organizacionih nauka slavladali su kolege sa Visoke škole za I.K.T. U prvom meču igrači FON-a slavili su sa 22:19, druga utakmica pripala je momcima sa IKT-a rezultatom 21:18. Poslednji i najneizvesniji meč osvojili su košarkaši FON-a 19:17. Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Luka Vuksanović iz redova FON-a.

Finalni dan USSB


Sastavi timova
FON Visoka škola za I.K.T.
12 Jeković 7 Vujović
8 Vuksanović 8 Šakota
5 Božičković 18 Drobnjak
13 Šćekić 10 Milošević
4 Igrutinović 6 Stjepanović
Statistika
FON Visoka škola za I.K.T.
Šut za 1 poen 9/14 11/15
Šut za 2 poena 5/13 3/8
Slobodnja bacanja 3/3 2/2
Defanzivni skok 2 1
Ofanzivni skok 4 2
Asistencije 2 0
U prvom finalnom meču Vuksanović je predvodio FON sa upisanih devet poena, a pratio ga je Jeković sa sedam. Na suprotnoj strani Drobnjak je upisao šest poena. Ujednačena igra vodila se od početka utakmice. Pod košem je na startu bio precizan Drobnjak, dok je na suprotnoj strani Igrutinović pogodio šut za dva. Usledila je serija IKT-a od 3:0 koju je košem sa poludistance prekinuo Vuksanović (3:4). Poeni su se u nastavku postizali u mini-serijama do rezultata 9:8. Vuksanović je vezao dva pogotka za jedan poen, ali je na suprotnoj strani Vojović uzvratio pogotkom izvan linije 6,75 (11:10) i započeo seriju IKT-a. Potom je Šakotić bio precizan u šutu za dva i sa linije penala, a sledio ga je Drobnjak košem iz reketa (11:14). Vuksanović je prekinuo seriju protivnika i usledila je igra koš za koš do rezultata 14:16. Oba uspešno realizovana pogotka za dva Vuksanovića omogućila su FON-u da posle dužeg vremena vrati prednost. Šakotić je na suprotnoj strani izjednačio rezultat, ali je čvrsta odbrana IKT-a rezultirala čestim faulovima koje je Jeković za FON uspešno realizovao (20:18). Šakotić je pogotkom sa poludistance smanjio prednost FON-a ali je dvojka Jekovića u poslednjim minutu igre označila kraj prve utakmice. Konačan rezultat bio je 22:19.


Statistika
FON Visoka škola za I.K.T.
Šut za 1 poen 4/5 10/13
Šut za 2 poena 5/13 3/5
Slobodnja bacanja 4/4 5/7
Defanzivni skok 2 1
Ofanzivni skok 0 1
Asistencije 1 0

U drugom meču FON je predvodio Vuksanović sa zabeleženih devet poena, dok je na suprotnoj strani poen manje upisao  Stjepanović. IKT je serijom od 5:0 otvorio drugi finalni meč. Usledila je razmena pogodaka u šutu za dva, Jeković je oba puta pogodio za FON, dok je na suprotnoj strani jednom bio precizan Milošević (4:7). U nastavku su se koševi postizali u mini-serijama. Najpre su basketaši IKT-a vezali 3:0, a potom su igrači FON-a uzvratili istom merom (7:10). Usledila je igra poen za poen, a zatim je FON dvojkom i polaganjem Vuksanovića uspeo da smanji rezultat na 14:15. Serijom od 3:0 IKT je uvećao prednos, ali je na suptornoj strani Vuksanović uspešnom realizaijom oba slobodna bacanja smanjio rezultatski zaostatak (16:18). Basketaši FON-a nisu uspeli do kraja utakmice da konsoliduju redove pa je pri rezultatu 18:20 koš Stjepanovića za IKT označio kraj drugog meča. Rezultat je bio 18:21.

Fotografisala Maja Nastić

Statistika
FON Visoka škola za I.K.T.
Šut za 1 poen 7/11 10/16
Šut za 2 poena 5/15 3/16
Slobodnja bacanja 2/3 1/2
Defanzivni skok 4 3
Ofanzivni skok 1 2
Asistencije 1 1

’Majstoricom’ je odlučen pobednik 3×3 Dank šop lige. U ekipi FON-a Jeković je upisao sedam poena, dok je za tim IKT-a Vujović zabeležio šest. Ujednačena igra vodila se do rezultata 4:4 kada je usledila serija basketaša FON-a od 4:0 (8:4). U nastavku meča IKT je imao spreman odgovor na svaki napad FON-a pa se igralo koš za koš do rezultata 11:7 kada je IKT-a ušao u seriju od 5:0. Nakon kratke pauze zbog povrede, Vuksanović se vratio u igru i uz razigranog Jeković uspešno održavao izjednačen rezultat. Na suprotnoj strani Vujović i Šakotić su zabeležili po koš sa poludistance (14:14). Usledila je razmena pogodaka izvan linije 6,75, a zatim je Sjepanović bio precizan pod košem za IKT (16:17). Za FON je Vuksanović vezao seriju od 3:0 što je bilo dovoljno za trijumf u poslednjem finalnom meču. Utakmica je završena rezultatom 19:17.

Nakon pobede igrač FON-a i MVP finala Luka Vuksanović izjavio je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom. „Stvarno smo želeli i mislim da smo zaslužili ovu pobedu i četitao bih svojim sagračima“, A na pitanje da li je teško vratiti se na teren posle povrede Vuksanović dodaje: „Nije lako ali morao sam, to je bilo jače od mene“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV u četvrtfinalu
Naredni tekstFSFV do titule u basketu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.