FON je u polufinalu!

942

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka savladali su ekipu Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 2:1 (25:21, 25:27, 15:12) i tako se plasirali u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. FON je pokazao spremnost, upornošću i odlučnošću upisao pobedu i prvi se plasirao među četiri najbolje ekipe. Pravni fakultet je bio bolji u meču protiv Građevinskog fakulteta, pa će baš on biti FON-ova prepreka na putu do finala.

Finalni dan USSB

Meč je otvoren preciznim napadima obe ekipe – Gavrić je napadom iz zone četiri doneo prvi poen ETF-u, a Lazarević mu je odgovorio na isti način nakon idealnog prijema Vlaškovića (1:1). Prvu veću prednost stekao je FON nakon nekoliko neiznuđenih grešaka protivnika koji je odmah zatražio timski tajm-aut (6:2). Nakon pauze, Paravinja je bio precizan pri smeču, a poenom Vukovića i greškama Vereša, ETF je došao na -1 (6:7). Kuljaj je upisao svoj prvi poen posle uspešnog prvog tempa, aposle dobrih napada Gavrića, ETF je blokom došao do prvog izjednačenja 10:10. U nastavku je rezultat prelazio sa jedne na drugu stranu – obe ekipe su upisivale aseve, dobro napadale, ali i grešile i time vraćale protivnika u igru. Šiškin je visokim blokom zaustavio snažan napad Vereša (14:13) koji mu se ubrzo revanširao. Izjednačio je FON poenom iz igre, a onda je na servis liniju stupio Vereš, upisao dva asa i primorao protivnika da traži tajm-aut (16:14). FON je nastavio u istom ritmu, zahvaljujući preciznim servisima svog korekoralakše organizovao kontre i samo uvećavao stečenu prednost (21:14). Marko Lazarević je nakon dobrog prijema Vlaškovića spustio loptu u blok protivnika i tako doneo FON-u prvu set loptu (24:20). Gavrić je izborio blok-aut, a tačku na prvi set snažnim napadom stavio je Vereš (25:21).

Sastavi timova
FON ETF
12Glavinić Lazar 16 Nikola Pejić
4 Vlašković Nemanja (L) 18 Stevan Raković (L)
1 Kuljaj Boris 12 Vuković Đorđe
2 Lazarević Marko 3 Miljković
3 Lazarević Stefan 4 Gavrić Luka
7 Lazić Jovan 7 Teodorović Bogdan
8 Timotijević Nemanja 1 Vinčić Uroš
9 Vidojević Lazar 16 Šiškin Vladimir
10 Čolić Dejan 15 Veinović Relja
11 Burić Branko 13 Gajić Uroš
13 Paravinja Nenad 9 Kašić Nikola
14 Vereš Martin
16 Novaković Arsen

Start drugog perioda igre u potpunosti je pripao FON-u i činilo se da će ekipa iz Jove Ilića bez problema okončati ovaj susret. Međutim, pri rezultatu 5:1 ETF je reagovao tajm-autom koji je bio uspešan. FON je u nastavku više grešio, a nije bilo ni prijema nakon kog bi tehničar mogao organizovati ozbiljniji napad. Kašić je bio precian pri napadu i izjednačio na 7:7. Na prijemu je bio siguran Vlašković, pa je Marko Lazarević odgovorio na isti način i vratio FON-u minimalnu prednost (8:7).Ekipa iz Ulice Jove Ilića je greškama pomogla protivniku da uveća razultatsku prednost, a nakon asa Gajića su zatražili tajm-aut (8:10).ETF je uvećavao predost, dok je FON držao priključak i nakon uspešnog napada i asa kapitena Glavinića došao na -2 (14:16). Nakon drugog timskog tajm-auta blok je upisao Vinčić, a ETF je ušao u seriju poena baziranu na greškama protivnika koju, posle bloka Gajića, prekida MarkoLazarević (16:20). ETF je bio sigurniji na prijemu, mirnije dodavao kontre, pa je prvu šansu za izjednačenje u setovima dobio nakon lošeg dizanja FON-a (24:19). Nisu bili konkretni pri realizaciji napada, pa je FON uz dobru odbranu, spremnog Vereša i dva asa Burića došao na 24:24. Usledila je razmena grešaka, Vereš nije bio precizan sa servis linije, a Gavrić je asem izjednačio rezultat u setovima (27:25).

Ponovo je početak seta pripao FON-u . Poen Vereša, greška ETF-a, asevi Marka Lazarevića i FON odlazi na tajm-aut sa 4:0. ETF je uspeo da dođe na korak zaostatka (4:5), ali je Vereš nastavio u svom stilu, duga razmena je pripala FON-u zahvaljujući koncetrisanom Glaviniću, napadali su preko sredine, a bili su dobri i u bloku. Pri rezultatu 10:6 primorali su ETF na još jedan tajm-aut koji je ovaj znao da iskoristi i dođe na poen zaostatka (9:10). Ispoštovao je FON dogovor sa poslednjeg predaha na utakmici i do kraja meča kontrolisao igru i potpuno izbacio protivnika iz ritma. Vereš je upisao još dva poena, ETF je poklanjao poene protivniku, pa je u tom stilu završen ovaj susret – konačan rezultat je postavljen servis greškom Elektrotehničkog fakulteta (12:15).

Statistika
FON ETF
Poeni iz igre 27 18
Poeni iz bloka 4 6
As servis 10 4
Greške iz igre 13 17
Greške iz bloka 1 1
Servis greške 18 6

Kapiten Lazar Glavinić nije krio zadovoljstvo nakon plasmana u polufinale kao i to da se nadao teškoj utakmici. “Očekivali smo da će biti teško. Stalan je rivalitet između ove dve ekipe, ali nadali smo se pobedi. Mislim da smo zasluženo trijumfovali i čestitao bih protivničkoj ekipi”,jasan je bio Glavinić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTMF rutinski do polufinala
Naredni tekstLazović ključ koji otvara vrata polufinala ETF-u!
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.