FON je u finalu!

913

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka plasirali su se u finale Farmasi kupa pobedivši ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:23, 25:21). U veoma izjednačenoj utakmici, FON je pokazao spremnost u odlučujućim momentima i zasluženo trijumfovao.

Finalni dan USSB

 

Prvi set protekao je u znaku velikog broja servis grešaka sa obe strane. Medicinski je nekako čuvao minimalnu prednost, ali je nakon osvojenog poena odmah sledila greška sa linije od devet metara koja je protivnika rezultatski vraćala u igru. Idealan prijem libera Petkovića znao je da iskoristi kapiten Cekić za 11:10, usledio je as tehničara Jevtića koji je odmah poništen nepreciznošću sa servis linije (12:11). Nešto manji broj grešaka viđen je u nastavku igre, a veoma važne poene FON-u je doneo Burić. Smečovao je po prstima protivničkog bloka, a onda upisao i as na Pavloviću (16:16) nakon kojeg je Medicina zatražila prvi tajm-aut na utakmici. FON je bio sigurniji na prijemu, pa je nakon idealnog dodavanja prstima Novakovića, Paravinja organizovao napad koji je Burić još jednom realizovao bez problema smečom iz zone dva (19:18). FON je stečenu prednost održavao i uvećavao do kraja seta. Kuljaj nije imao problema pri realizaciji prvog tempa, a sigurni na prijemu su bili Dragović i Vidojević. Paravinja je ostavio visoku loptu za Burića koji je napadom iz zone dva doneo prvu set loptu FON-u (24:22). Lazarević je ušao na servis međutim, lopta je završila u mreži, a sa druge strane je Miloš Petković ponovio isti scenario, pa je FON napravio prvi korak ka finalu (25:23).

Počeo je drugi set prvim tempom kapitena Cekića, a potom i igra poen za poen. Rezultat je prelazio sa jedne na drugu stranu, a u odnosu na prvi set obe ekipe su smanjile broj grešaka. Sada je FON imao poen ili dva prednosti, a Medicina je morala da hvata rezultatski priključak. Timotijević je realizovao mirno dodavanje Dragovića (5:4), a postavio je i blok uz antenu i tako zaustavio paralelu Cekića (8:7). Kuljaj je bio koncentrisan na mreži, Burić je odservirao as u predelu zone jedan, a još jedan njegov jak servis Dragović je krunisao raspalivši prvu loptu nakon lošeg prijema Rašića (15:12). Uz greške FON-a, precizan napad Petkovića i izboreni blok-aut igrača Medicinskog fakulteta došlo je do izjednačenja 17:17. Međutim, druga linija Medicinskog nije imala odgovor na flot servise Paravinje koji je doneo 20:17 FON-u i omogućio svojim saigračima da mirno privedu ovaj polufinalni susret kraju. Posle nepreciznog servisa Jovanovića, Kuljaj je asom odveo FON u finale (25:21).

Sastavi timova
FON Medicinski fakultet
12 Glavinić L. 10 Cekić N.
1 Kuljaj B. 8 Jevtić N.
2 Burić B. 3 Jevtić I.
3 Lazarević S. 22 Jovanović V
8 Timotijević N. 17 Pavlović A.
9 Vidojević L. 13 Rašić A.
13 Paravinja N. 1 Mićić A.
14 Dragović F. 21 Petković M.
16 Novaković A. 9 Cekić B.
18 Stliković N.
2 Ilić L.
6 Petković S. (L)
Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Lazar Glavinić kritički se osvrnuo na prikazanu igru obe ekipe. “Iskren da budem, nismo blistali ni mi ni Medicina, ostavili su traga Medicinijada i naš turnir u Istanbulu. Voleli bismo da je bila malo bolja utakmica. Pobedili smo, a i da su oni pobedili ne bi bilo nezasluženo. Rezultat ne govori pravo stanje snaga, nadamo se da ćemo u finalu pružiti pravu borbu protiv ekipe Saobraćajnog. Stvarno ih respektujemo i idemo na pobedu”, jasan je bio Glavinić.

Statistika
FON Medicinski fakultet
Poeni iz igre 19 23
Greške iz igre 8 11
As servis 5 2
Servis greške 7 14
Poeni iz bloka 1 4

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB